Κίνα – Παρόλο τον εμπορικό πόλεμο που δέχεται, το ΔΝΤ βλέπει ανάπτυξη 6,2%!

Ο εμπορικός πόλεμος υπονομεύει την ανάπτυξη της Κίνας που εξακολουθεί να επιβραδύνεται. Την εκτίμηση αυτή εξέφρασε χθες το ΔΝΤ που αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της Κίνας, προεξοφλώντας πως δεν θα υπερβεί το 6,2% φέτος για να επιβραδυνθεί περαιτέρω στο 6% το 2020.

Πρόκειται για υποβάθμιση κατά μία εκατοστιαία μονάδα σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις του Ταμείου που κάλεσε χθες την Κίνα και τους εμπορικούς εταίρους της «να εργαστούν εποικοδομητικά για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στο παγκόσμιο εμπορικό σύστημα». Από κινεζικής πλευράς, πάντως, ο πρόεδρος της χώρας, Σι Τζινπίνγκ, επιμένει πως η κινεζική οικονομία βελτιώνεται.

Οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ συγκλίνουν με εκείνες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Bloomberg και προέβλεψαν ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας κατά 6,3% φέτος και κατά 6,0% το επόμενο έτος. Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Απρίλιο κατέδειξαν επιβράδυνση σε όλους τους τομείς της κινεζικής οικονομίας. Παράλληλα, το ΔΝΤ τόνισε πως δεν απαιτούνται περαιτέρω μέτρα στήριξης για να τονωθεί η δεύτερη οικονομία στον κόσμο «υπό τον όρο ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω αυξήσεις στους δασμούς, ή κάποια σημαντική επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης».

Σύμφωνα, πάντως, με τον Κινέζο πρόεδρο η δεύτερη οικονομία στον κόσμο σταθεροποιείται και οι συνθήκες βελτιώνονται. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα ρωσικά ΜΜΕ, ο κ. Σι τόνισε πως η αύξηση του ΑΕΠ παρέμεινε φέτος σε λογικά όρια, η απασχόληση αυξήθηκε και μαζί αυξήθηκαν τα έσοδα του κινεζικού λαού, ενώ οι τιμές παρέμειναν σταθερές.

Σε μια έμμεση αναφορά στις δυσχέρειες που αντιμετωπίζει τώρα η δεύτερη οικονομία του κόσμου εν μέσω εμπορικού πολέμου και των επιπτώσεών του στις κινεζικές επιχειρήσεις, ο Κινέζος πρόεδρος τόνισε πως η Κίνα διαθέτει «επαρκείς προϋποθέσεις, ικανότητα και αυτοπεποίθηση» για να αντεπεξέλθει στους κινδύνους.

Προσφορά: Xiaomi 17PIN – Φτιάξτε smoothies και φρουτοχυμούς εύκολα και γρήγορα με μόλις 26,7€

Εξάλλου, το ΔΝΤ συνέστησε στην κινεζική ηγεσία να μην αρκεστεί στην πρόοδο που έχει σημειώσει στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και να επιτρέψει στις δυνάμεις της αγοράς να διαδραματίσουν πιο καθοριστικό ρόλο και να ανοίξει το ταχύτερο την κινεζική οικονομία στον υπόλοιπο κόσμο.

Σημειωτέον ότι τον περασμένο μήνα η εποπτική αρχή τραπεζών της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα απελευθερώσει περαιτέρω τον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, ενώ στις αρχές του έτους ο διοικητής της Τράπεζας της Κίνας ανακοίνωσε πως θα αναπτυχθούν εργαλεία αντιστάθμισης κινδύνου που θα διευκολύνουν τους επενδυτές να διαχειρίζονται τον επενδυτικό κίνδυνο.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα