Κινητό – Μεγάλη πτώση στις πωλήσεις εμφανίζει το πρώτο τρίμηνο του 2019!

Υποτονική ήταν η παγκόσμια αγορά smartphone τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, με τις πωλήσεις να υποχωρούν κατά 2,7% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και να διαμορφώνονται στα 373 εκατ. μονάδες. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ζήτηση για premium συσκευές παρέμεινε χαμηλότερη σε σχέση με αυτή για smartphone με βασικά χαρακτηριστικά, γεγονός που επηρέασε μάρκες, όπως η Samsung και η Apple, οι οποίες έχουν σημαντικά μερίδια σε high end “έξυπνα” κινητά.

Συνολικά, η ζήτηση για smartphone παρέμεινε υποτονική, καθώς αφενός η έλλειψη καινοτομίας και αφετέρου οι αυξανόμενες τιμές συνέχισαν να επεκτείνουν τους κύκλους αντικατάστασης των συσκευών. Ως αποτέλεσμα οι δύο μεγαλύτερες αγορές για smartphone, οι ΗΠΑ και η Κίνα, σημείωσαν πτώση πωλήσεων κατά 15,8% και 3,2%, αντίστοιχα, κατά το 1ο τρίμηνο του 2019.

Παρά τις δυσκολίες της στην αγορά των ΗΠΑ, η Huawei κατάφερε να διατηρήσει τη θέση της ως ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone, παγκοσμίως, κλείνοντας, μάλιστα, την ψαλίδα που τη χωρίζει από την πρώτη στην κατάταξη Samsung. Η τελευταία διατήρησε το εξεταζόμενο διάστημα την πρώτη θέση στις πωλήσεις smartphone παγκοσμίως, επιτυγχάνοντας μερίδιο 19,2%, αν και οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 8,8% σε ετήσια βάση.

Προσφορά: Αποκτήστε το MX10 PRO TV Box ή το H96 Pro Mini PC TV Dongle σχεδόν μισοτιμής με το κουπόνι μας και για λίγους από το GearVita!

Από την πλευρά της, η Huawei πέτυχε την υψηλότερη ετήσια αύξηση μεταξύ των πέντε κορυφαίων κατασκευαστών, διεθνώς, αυξάνοντας τις πωλήσεις της κατά 44,5%. Οι πωλήσεις των smartphones της Huawei αυξήθηκαν σε όλες τις περιοχές, με ιδιαίτερα καλές επιδόσεις σε Ευρώπη και Κίνα, όπου η αύξηση ήταν κατά 69% και 33% αντίστοιχα.

Οι επιδόσεις

Την τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, μετά από τη Samsung και τη Huawei, κατέλαβε η Apple, με τις πωλήσεις iPhones στη διάρκεια του 1ου τριμήνου να ανέρχονται σε 44,6 εκατ. μονάδες, μειωμένες κατά 17,6% σε ετήσια βάση. “Η μείωση των τιμών για τα iPhones βοήθησε να αυξηθεί η ζήτηση, αλλά δεν ήταν αρκετή για να αποκατασταθεί η ανάπτυξη το 1ο τρίμηνο”, αναφέρουν οι αναλυτές. Στο μεταξύ, στην τέταρτη θέση μεταξύ των μεγαλύτερων κατασκευαστών “έξυπνων” κινητών, διεθνώς, βρέθηκε το 1ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους η OPPO, η οποία διέθεσε στην παγκόσμια αγορά 29,6 εκατ. συσκευές, πετυχαίνοντας μερίδιο αγοράς 7,9%.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους κατασκευαστές, που συμπληρώνουν την κορυφαία πεντάδα, παγκοσμίως, η Vivo βρέθηκε στην πέμπτη θέση, εκτοπίζοντας τη Xiaomi, το 1ο τρίμηνο του 2019. Η Vivo διέθεσε συνολικά στην παγκόσμια αγορά 27,4 εκατ. smartphones κατά τη διάρκεια του τριμήνου, πετυχαίνοντας διψήφιο ρυθμό αύξησης των πωλήσεων, ενώ η Xiaomi 27,2 εκατ. συσκευές.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα