Κύπρος: Προειδοποιήσεις για το κακόβουλο λογισμικό GandCrab στην Κύπρο!

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Κύπρου, για την αποκρυπτογράφηση της τελευταίας έκδοσης του Ransomware (κακόβουλου λογισμικού) με ονομασία GandCrab.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ένα νέο εργαλείο αποκρυπτογράφησης κακόβουλου λογισμικού έχει κυκλοφορήσει τις τελευταίες μέρες δωρεάν στον ιστότοπο “No More Ransom” (www.nomoreransom.org), και αφορά την τελευταία έκδοση του GandCrab, ενός από τα πιο κερδοφόρα ransomware μέχρι σήμερα. Το συγκεκριμένο εργαλείο αναπτύχθηκε από την Ρουμανική Αστυνομία σε συνεργασία με την γνωστή εταιρεία παροχής διαδικτυακής ασφάλειας Bitdefender και την Europol, σε συνεργασία με τις Αρχές Επιβολής του Νόμου των χωρών Αυστρίας, Βελγίου, Κύπρου, Γερμανίας, Ολλανδίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Καναδά και ΗΠΑ. Επιπρόσθετα από τις εκδόσεις 1, 4 και της αρχικής έκδοσης 5, το καινούργιο εργαλείο αποκρυπτογραφεί και τις εκδόσεις από 5.0.4 μέχρι 5.2 (την τελευταία έκδοση που αναπτύχθηκε από τους κυβερνοεγκληματίες).

Να σημειωθεί ότι το ransomware GandCrab είναι από τους πιο διαδεδομένους Ιούς και έχει ξεπεράσει όλα τα άλλα του είδους του, εντός του 2018 και 2019, μολύνοντας πάνω από μισό εκατομμύριο θύματα από την πρώτη φορά που εντοπίστηκε πέρυσι τον Ιανουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι η καλύτερη θεραπεία εναντίον των κακόβουλων λογισμικών Ransomware παραμένει η πρόληψη. Συνιστάται όπως οι χρήστες χρησιμοποιούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα πολυεπίπεδες λύσεις ασφαλείας, να προβαίνουν σε συχνή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και να αποφεύγουν το άνοιγμα επισυναπτόμενων αρχείων από άγνωστους αποστολείς.

Για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές πρόληψης μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο “No More Ransom” (www.nomoreransom.org) και το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Κύπρου στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο  https://cybercrime.police.gov.cy ή μέσω της Ιστοσελίδας της Κυπριακής Αστυνομίας www.police.gov.cy  στο πλαίσιο υποβολής παραπόνων cybercrime.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Μπορείτε επίσης να κάνετε SUBSCRIBE στη Youtube σελίδα μας “Couple Unboxing” και να πατήσετε το “καμπανάκι” () για να ενημερώνεστε για τα νέα μας video.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Επιχείρηση... Unboxing!!! Δυναμικά και κωμικά δίδυμα, κάνουν παραγγελίες online και σας τις παρουσιάζουν χωρίς ενδοιασμούς!

Σχετικά άρθρα