Ο εμπορικός πόλεμος εκτοξεύει το κόστος του 5G

Την εκτίμηση για αύξηση του κόστους στο ευρωπαϊκό δίκτυο 5G έκαναν οι ειδικοί του τηλεπικοινωνιακού λόμπι, GSMA, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα 750 εταιρειών κινητής τηλεφωνίας

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάπτυξη των δικτύων 5G του ασύρματου δηλαδή δικτύου της επόμενης γενιάς με ταχύτητες πολλαπλάσιες του 4G κρούουν ειδικοί αναλυτές και παράγοντες της αγοράς σε περίπτωση που κλιμακωθεί ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και τη Κίνας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του economistas.gr, ενδεχόμενη απαγόρευση αγοράς εξοπλισμού από Κινεζικές εταιρείες θα έχει ως αποτέλεσμα την εκτίναξη του κόστους για το 5G κατά 55 δισ. ευρώ μόνο στην Ευρώπη, ενώ αναμένεται και καθυστέρηση τουλάχιστον 18 μηνών. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ειδικοί αναλυτές σε σχετική έρευνα του πρακτορείου, Reuters.

Τον περασμένο μήνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόσθεσαν τη Huawei, τη μεγαλύτερη κατασκευάστρια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, στην «εμπορική μαύρη λίστα», καλώντας τους Αμερικανικούς κολοσσούς της τεχνολογίας να διακόψουν τις συναλλαγές τους με την επιχείρηση και πιέζοντας τις Ευρωπαϊκές χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι ο εξοπλισμός της Huawei μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το Πεκίνο για κατασκοπεία, κατηγορία την οποία η Κινεζική εταιρεία έχει διαψεύσει. Όμως, η κίνηση του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει κυρώσεις στην Huawei έρχεται τη στιγμή που όλες οι εταιρείες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ανά τον κόσμο επιταχύνουν τις εργασίες τους ώστε να ετοιμαστούν για ασύρματη τεχνολογία νέας γενιάς, ή 5G, που υπόσχεται εντυπωσιακές ταχύτητες πρόσβασης σε όσους έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στο δίκτυο που απαιτείται, τις υποδομές και τον εξοπλισμό.

Την εκτίμηση για αύξηση του κόστους στο ευρωπαϊκό δίκτυο 5G έκαναν οι ειδικοί του τηλεπικοινωνιακού λόμπι, GSMA, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα 750 εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Το GSMA έχει ήδη εκφράσει ανησυχίες για τις συνέπειες που θα έχει ο αποκλεισμός της Huawei, της οποίας τα προϊόντα έχουν ήδη αγοραστεί από εταιρείες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η εκτίμηση, λοιπόν, της απώλειας των 55 δισ. ευρώ αντανακλά τα συνολικά επιπλέον κόστη της απαγόρευσης αγοράς εξοπλισμού από την Huawei και την επίσης Κινεζική, ZTE, για τη λειτουργία του ταχύτατου Ίντερνετ, 5G.

Στην έρευνα τονίζεται ότι η τεράστια αύξηση του κόστους για τις Ευρωπαϊκές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η ανταγωνιστικότητά τους, δεδομένου ότι το μερίδιο αγοράς στην Ευρώπη των δύο αυτών Κινεζικών εταιρειών ξεπερνά το 40%.

Η καθυστέρηση στην τοποθέτηση του 5G στην Ευρώπη θα αυξήσει το χάσμα μεταξύ Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών εταιρειών, ενώ θα είναι μία μεγάλη πρόκληση για τις άλλες εταιρείες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, όπως η Ericsson, η Nokia και η Samsung, που θα κληθούν να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Μπορείτε επίσης να κάνετε SUBSCRIBE στη Youtube σελίδα μας “Couple Unboxing” και να πατήσετε το “καμπανάκι” () για να ενημερώνεστε για τα νέα μας video.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Επιχείρηση... Unboxing!!! Δυναμικά και κωμικά δίδυμα, κάνουν παραγγελίες online και σας τις παρουσιάζουν χωρίς ενδοιασμούς!

Σχετικά άρθρα