Oktabit – Έκλεισε το 2018 με αυξημένο τζίρο κατά 25%

Την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών συνέχισε και το 2018 η Oktabit, με τον κύκλο εργασιών της να διαμορφώνεται στα 66,18 εκατ. ευρώ, έναντι 53,15 εκατ. ευρώ το 2017, παρουσιάζοντας αύξηση 25%, με την εταιρεία να ενισχύει υφιστάμενες συνεργασίες, αλλά και να επεκτείνεται σε νέους τομείς δραστηριοτήτων.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν πέρυσι στα 2,8 εκατ. ευρώ, έναντι 2,3 εκατ. ευρώ το 2017, αυξημένα κατά 21%, με τα κέρδη προ φόρων να διαμορφώνονται στα 1,92 εκατ. ευρώ (από 1,48 εκατ. ευρώ) και τα καθαρά κέρδη στα 1,29 εκατ. ευρώ (από 1,05 εκατ. ευρώ).

«Το 2018 καταφέραμε να πετύχουμε τον βασικό στόχο, που ήταν να ενισχύσουμε τη θέση μας στην ελληνική αγορά πληροφορικής και επικοινωνιών. Η ανταπόκριση των συνεργατών και των πελατών μας αποτελεί την καλύτερη ένδειξη ότι κινούμαστε στο σωστό δρόμο, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα από τις κινήσεις μας σε ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς, όπως είναι το cloud και η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), κρίνονται επιτυχημένα», επεσήμανε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, Διευθύνων Σύμβουλος της Oktabit.

Κατά τη διάρκεια του 2018, η Oktabit βραβεύτηκε από την Dell ως «Client Distributor of the Year» για 5η συνεχόμενη χρονιά, ενώ το Dell Exclusive Store , συμπλήρωσε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους δύο χρόνια επιτυχημένης πορείας, αποτελώντας πόλο έλξης για premium καταναλωτές και γνώστες υψηλής τεχνολογίας. Επιπλέον, η Oktabit διεύρυνε τη συνεργασία της με τη Huawei Technologies και σε προϊόντα αποθήκευσης δεδομένων (storage) και εποπτείας (surveillance) και βραβεύτηκε από την κινεζική εταιρεία με το βραβείο «Outstanding Contribution 2018», στην εκδήλωση Huawei EBG Channel Partners Awards.

Ακόμη, από τον Νοέμβριο του 2018, στο χαρτοφυλάκιο της Oktabit προστέθηκε η πλατφόρμα Scibyl που δημιουργήθηκε από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας. Πρόκειται για μια cloud based εφαρμογή που απευθύνεται σε ηλεκτρονικά καταστήματα, αναλύοντας την αγοραστική συμπεριφορά των πελατών του e-shop και διατίθεται ως software as a service. Η πλατφόρμα αποτελεί ένα δείγμα της στρατηγικής επέκτασης της Oktabit σε λύσεις cloud και AI. Σημειώνεται πως η εταιρεία αξιοποιεί λύσεις που ήδη διαθέτει μέσω των οίκων που αντιπροσωπεύει, όπως Hyperconverged Servers της Lenovo, Dell EMC κλπ., αλλά σκοπεύει να αναπτύξει και μέσω του δικού της τμήματος μηχανικών και developers περαιτέρω λύσεις σε cloud Αρχιτεκτονική (managed services, Oktabit cloud, AI κ.ά.)

«Τη φετινή χρονιά, έχουμε ξεκινήσει να επενδύουμε περαιτέρω στην ανάπτυξη εφαρμογών και λύσεων που αξιοποιούν τεχνολογίες όπως το machine learning και artificial intelligence, με έμφαση στην ενίσχυση των πωλήσεων εφαρμογών σε περιβάλλον cloud. Επιπλέον, αναβαθμίζουμε υφιστάμενες υπηρεσίες, με στόχο τη βελτίωση της παρουσίας μας στην αγορά, ενώ, παράλληλα, η ανάπτυξη νέων εργαλείων για βέλτιστη διαχείριση όσον αφορά την υποστήριξη των πωλήσεων, του μάρκετινγκ και την εξυπηρέτηση των πελατών θα ενισχύσουν την ανάλυση της αγοραστικής συμπεριφοράς και θα υποστηρίξουν τη διαδικασία λήψεως αποφάσεων σχετικά με τα προϊόντα και τις προσφερόμενες υπηρεσίες», ανέφερε ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, Γενικός Διευθυντής της Oktabit.

Η Oktabit εστιάζει στην πελατοκεντρική της δομή, την υγιή οικονομική της βάση, το άρτια καταρτισμένο δυναμικό της, με βασικούς στόχους τη διεύρυνση της γκάμας των λύσεων και των προϊόντων που διαθέτει για επιχειρήσεις, αλλά και για καταναλωτές, αξιοποιώντας τη συνεργασία με τους περισσότερους από 50 κορυφαίους κατασκευαστές που εκπροσωπεί και υποστηρίζει στην ελληνική αγορά.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Oktabit δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1992, με έδρα στην Αθήνα και υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη, και εξειδικεύεται στη διανομή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Με 27 χρόνια δημιουργικής παρουσίας, η Oktabit συνδέει επιτυχημένα τις καινοτόμες IT λύσεις με την Ελληνική αγορά μέσω του εκτεταμένου δικτύου συνεργατών της. Η σημαντική επένδυση της Oktabit στον χώρο του cloud, διευρύνει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που διαθέτει, με προτάσεις Cloud αρχιτεκτονικής.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα