OPPO – Τέρμα πια οι τρύπες στην οθόνη και οι pop-up κάμερες! Δείτε το πρώτο κινητό με την κάμερα κάτω από την οθόνη. Δείτε τι άλλα μοναδικά χαρακτηριστικά φέρει!

Στο MWCS2019, το πιο δημοφιλές είναι το μπλε και το πράσινο. Τα γυαλιά AR που είδαμε σε χθεσινή παρουσίαση, η εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση των 120 watt, ακολουθούμενα από την κάμερα κάτω από την οθόνη της OPPO σήμερα.

Καθώς ο πρόεδρος της Net Red, Shen Yiren, είχε προηγουμένως παρουσιάσει το πολυαναμενόμενο τηλέφωνο στον λογαριασμό του Weibo, το περίπτερο της OPPO ήταν γεμάτο κόσμο σήμερα. Η συνάντηση με τα ΜΜΕ που ξεκίνησε στις 2 μ.μ. ώρα Κίνας (8 πμ Ελλάδος), είχε και πάρα πολλούς ερασιτέχνες ακροατές. Όλοι ήθελαν να το δουν για πρώτη φορά το μοναδικό αυτό τηλέφωνο. Μάλιστα γιαν λόγο αυτό, η τεχνική παρουσίαση κράτησε μόλις 15 λεπτά, ώστε να δοθεί μπόλικος χρόνος να το θαυμάσουν όλοι.

Η απόλυτη λύση για την “πλήρη οθόνη” με την φωτογραφική μηχανή κάτω από την οθόνη

Τα δύο μοναδικά πρωτότυπα κινητά με την λειτουργία της κάμερας κάτω από την οθόνη, στο περίπτερο της OPPO περιβάλλονταν από νερό (!?). Η τεχνολογία “Κάμερας κάτω από την κάμερα” ονομάστηκε “Perspective Panorama Screen” από την OPPO. Αυτή είναι η πιο τέλεια λύση για την πραγματική “true full screen”. Καθότι με τον τρόπο αυτό δεν χρειάζονται τρύπες ή αναδυόμενες κάμερες, αφήνοντας έτσι την μπροστινή οθόνη ελεύθερη για πλήρη χρήση.

No need to dig holes or pop up the camera "under the camera" is realized by OPPO

Πολλοί κατασκευαστές έχουν αναπτύξει εδώ και καιρό τεχνολογία κάμερας οθόνης, αλλά η έλλειψη διαπερατότητας της οθόνης έχει φέρει μια πολύ μεγάλη πρόκληση σε αυτή την τεχνολογία. Οι τεχνικές απαιτήσεις της κάμερας κάτω από την οθόνη απαιτούν μια συγκεκριμένη διαπερατότητα φωτός στην αντίστοιχη περιοχή, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι υπάρχει επαρκής φωτισμός για να εισέλθει στον αισθητήρα της κάμερας για να εξασφαλίσει την σωστή λήψη της εικόνας. Ταυτόχρονα, ωστόσο, η μετάδοση χαμηλού φωτός θα προκαλέσει ορισμένα προβλήματα, όπως λάμψη, περίθλαση, χρωματική χροιά, ομίχλη και σκοτεινό θόρυβο.

Η κάμερα οθόνης μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς να τοποθετηθεί μια μονάδα κάμερας στο κάτω μέρος της οθόνης. Η συνεργασία μεταξύ της φωτογραφικής μηχανής και ποικίλου άλλου υλικού, καθώς και η βελτιστοποίηση του αλγορίθμου απαιτούν απρόσκοπτο συντονισμό για την επίτευξη των επιθυμητών επιφανειών απεικόνισης και φωτογραφίας. Η χρήση του υλικού και προηγμένων αλγορίθμων για την επίλυση αυτής της σειράς προβλημάτων είναι ο βασικός παράγοντας για τον προσδιορισμό της επίδρασης της κάμερας στην οθόνη.

No need to dig holes or pop up the camera "under the camera" is realized by OPPO

No need to dig holes or pop up the camera "under the camera" is realized by OPPO

Η εμφάνιση αυτής της μηχανικής κάμερας κάτω από την οθόνη στον εκθεσιακό χώρο δεν είναι γνωστό αν θα χρησιμοποιηθεί στο μοντέλο Find X (Find Y?). Εξετάζοντας προσεκτικά τη θέση της αρχικής φωτογραφικής μηχανής, μπορείτε να δείτε ότι η διάταξη εικονοστοιχείων αυτής της περιοχής στην οθόνη είναι διαφορετική από άλλες περιοχές και η πυκνότητα των εικονοστοιχείων είναι προφανώς χαμηλή. Αυτό γίνεται για να εξασφαλιστεί περισσότερη εισροή φωτός και το υλικό είναι πιο διαφανές. Ολόκληρη η λειτουργία μπροστινής κάμερας, είναι ειδικά σχεδιασμένη, έτσι ώστε οι απλοί άνθρωποι να μην μπορούν να δουν την κάμερα που είναι συνδεδεμένη στο κάτω μέρος της οθόνης για να τραβήξει το σκοτεινό φως. Μετά τη διάθλαση του φωτός, το AI μαζί με τις υπόλοιπες λειτουργίες HDR, αυτόματη ισορροπία λευκού, κ.λπ. ενεργοποιούν τον ειδικό αλγόριθμο που φτιάχνει την τελική εικόνα, ώστε να είναι όσο το δυνατό καλύτερη.

Μπορεί να φανεί ότι η ταινία θα επηρεάσει σίγουρα την ποσότητα φωτός που εισέρχεται στη φωτογραφική μηχανή κάτω από την οθόνη. Μετά από αυτό, το μοντέλο μαζικής παραγωγής πρόκειται να χρησιμοποιήσει απευθείας την επίσημη ταινία του εργοστασίου.

No need to dig holes or pop up the camera "under the camera" is realized by OPPONo need to dig holes or pop up the camera "under the camera" is realized by OPPO

Η φωτογραφική μηχανή κάτω από την οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φωτογράφηση, ξεκλείδωμα προσώπου και κλήσεις βίντεο. Η ανάλυση της κάμερας κάτω από την οθόνη δεν φτάνει ακόμα στο επίπεδο μίας συμβατικής κάμερας. Η φωτογραφία που τραβιέται, όπως βλέπετε και στις εικόνες από πάνω, φαίνεται ομιχλώδης και η ανάλυση μπορεί να φτάσει μόνο στο επίπεδο της “κλήσης βίντεο”. Πιστεύω ότι αυτό σιγά-σιγά θα βελτιωθεί, μιας και τώρα βλέπουμε την πρώτη προσπάθεια για αυτή την νέα τεχνολογία. Εξάλλου, εξακολουθεί να υπάρχει μια περίοδος μέχρι και την επίσημη μαζική παραγωγή. Μετά από αυτό, μπορείτε να επιλέξετε υλικά οθόνης με υψηλότερη διαπερατότητα, προσαρμοσμένες ενότητες κάμερας, να βελτιστοποιήσετε περαιτέρω το υλικό και να εκτελέσετε επανάληψη αλγορίθμων. Η OPPO δεν ήταν ποτέ απογοητευτική από την άποψη αυτή.

Χωρίς κανένα σήμα, το κινητό τηλέφωνο γίνεται walkie-talkie

Υπάρχει επίσης ένα μικρό ακόμα πράγμα. Η OPPO απελευθέρωσε κατά λάθος μια “τεχνολογία επικοινωνίας δικτύου”, η οποία ισοδυναμεί με μετατροπή ενός κινητού τηλεφώνου σε φορητό ραδιοτηλέφωνο, ένα walkie-talkie δηλαδή, χωρίς δίκτυο (χωρίς κυψελοειδές δίκτυο, Wi-Fi, Bluetooth), το οποίο μπορεί να είναι σημείο-προς-σημείο ή δύο- τρόπο ή μικρό. Είναι σαν να έχετε ένα LAN κλίμακας που στέλνει κείμενο, φωνή ή κλήσεις.

Χάρη στον εξαιρετικό έλεγχο ισχύος, “καμία τεχνολογία επικοινωνίας δικτύου” δεν θα επηρεάσει σχεδόν καθόλου τη χρήση συμβατικών κινητών τηλεφώνων. Αφού απενεργοποιηθεί αυτόματα το κινητό τηλέφωνο, η υπολειμματική ισχύς της μπαταρίας μπορεί να υποστηρίξει τη συνέχιση της παρακολούθησης του καναλιού για περίπου 72 ώρες. Αφού ανακαλυφθεί από άλλες συσκευές, μπορεί να αποσταλεί η τελευταία θέση GPS που καταγράφηκε πριν από το κλείσιμο. Σε ανοικτό και ευρύ περιβάλλον, η απόσταση μπορεί να φτάσει τα 3 χιλιόμετρα, αλλά περιορίζεται στο ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μεταξύ κινητών OPPO και όχι μεταξύ και άλλων εταιρειών.

“Δεν υπάρχει τεχνολογία επικοινωνίας δικτύου” είναι μια αποκεντρωμένη τεχνολογία επικοινωνίας που αναπτύχθηκε ανεξάρτητα από την OPPO. Χρησιμοποιεί ένα κινητό τηλέφωνο για την αυτο-οργάνωση του δικτύου και δεν χρειάζεται να χτίσει σταθμό βάσης ή AP όπως στην παραδοσιακή ανάπτυξη του δικτύου. Είναι επίσης δυνατό να επεκταθεί η απόσταση επικοινωνίας μεταξύ των συσκευών μέσω της λειτουργίας αναμετάδοσης και όσο βρίσκεται στην περιοχή αναζήτησης σήματος, η επικοινωνία LAN μπορεί να πραγματοποιηθεί.

No need to dig holes or pop up the camera "under the camera" is realized by OPPONo need to dig holes or pop up the camera "under the camera" is realized by OPPO

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ακραίες περιπτώσεις, όπως η μετάβαση σ΄ένα ξένο αεροδρόμιο χωρίς περιαγωγή, σε περιοχές όπου το σήμα είναι πολύ αδύναμο ή ακόμα και κανένα δίκτυο στα βουνά ή σε συναυλίες, εκθέσεις, πλήθη και συμφόρηση σήματος.

Η έκθεση MWCS2019 ξεκίνησε σήμερα και υπάρχουν ακόμα δύο ημέρες. Οι συνηθισμένοι καταναλωτές μπορούν επίσης να δούνε την τεχνολογία αιχμής αυτών των κινητών επικοινωνιών σε κοντινή απόσταση. Όταν η πραγματική μαζική παραγωγή, η πρώτη παρτίδα 5G κινητά τηλέφωνα θα πρέπει να είναι στην αγορά, και είναι απαραίτητο να αλλάξει το μηχάνημα για αυτές τις νέες τεχνολογίες. Αν είναι αργή, δεν θα συμβαδίσει με την εποχή.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα