Ψηφιακά πορτοφόλια – Μέχρι το 2024 θα τα χρησιμοποιεί ο μισός πληθυσμός της γης!

Η εξοικείωση καταναλωτών και εμπόρων με τις ηλεκτρονικές πληρωμές οδηγούν σε σταδιακή άνοδο την παγκόσμια αγορά των λεγόμενων ψηφιακών «πορτοφολιών». Με το κινητό τηλέφωνο να διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην καθημερινότητα των πολιτών, η χρήση των e-wallets βαίνει αυξανόμενη.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με νέα έρευνα της Juniper Research την οποία αναμεταδίδει ο ΣΕΠΕ, ο μισός πληθυσμός της γης θα χρησιμοποιεί ψηφιακά «πορτοφόλια» έως το 2024. Όπως προβλέπουν οι αναλυτές, ο αριθμός των καταναλωτών, που θα κάνουν χρήση e-wallets μέχρι το 2024, θα ανέλθει σε σχεδόν 4 δισεκατομμύρια έναντι περίπου 2,3 δισεκατομμύρια στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Στο μεταξύ, εκρηκτική και συγκεκριμένα της τάξης του 80%, εκτιμάται ότι θα είναι η αύξηση σε επίπεδο αξίας των συναλλαγών μέσω ψηφιακών πορτοφολιών, που αναμένεται να υπερβαίνει τα $9 δις ετησίως έως το 2024. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ, η ετήσια δαπάνη ανά ψηφιακό “πορτοφόλι” αναμένεται να αυξηθεί από περίπου $3.350 φέτος σε περισσότερα από $6.400 μέχρι το 2024.

Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη (Digital Wallets: Analysis Provider Service, Market Opportunities & Forecasts 2019-2024), η ισχυρότερη ανάπτυξη των ψηφιακών πορτοφολιών, που λανσάρουν εταιρείες λιανικής και πάροχοι κινητής τηλεφωνίας, αναμένεται να προέλθει, κυρίως, από τις ηλεκτρονικές πληρωμές για απομακρυσμένες αγορές.

Περί ασφάλειας

Η μελέτη υποστηρίζει ότι μεγάλη ώθηση στη διείσδυση των e-wallets θα δώσει η περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας των ηλεκτρονικών πληρωμών με την εισαγωγή των SRC (Secure Remote Commerce) standards από το 2ο εξάμηνο του 2019, τα οποία προστατεύουν τις συναλλαγές με τη χρήση tokens και δυναμικής κρυπτογράφησης. Στο μεταξύ, σύμφωνα με άλλη μελέτη της ίδιας εταιρείας, η αύξηση της διείσδυσης των ψηφιακών πορτοφολιών θα λειτουργήσει ενισχυτικά για τις ανέπαφες πληρωμές.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι, το 2020, η συνολική αξία των ανέπαφων πληρωμών θα ανέλθει σε $2 τρις, αντιπροσωπεύοντας το 15% της συνολικής αξίας των συναλλαγών που διενεργούνται μέσω ΡΟS. Μάλιστα, οι ανέπαφες πληρωμές θα αντιπροσωπεύσουν μίας στις τρεις πληρωμές, που θα πραγματοποιούνται εντός των φυσικών καταστημάτων, παγκοσμίως, έως το 2020.

Εντούτοις, οι ανέπαφες συναλλαγές θα συνεχίσουν να υπολείπονται των πληρωμών μέσω καρτών – χρεωστικών και πιστωτικών – λόγω της υψηλής διείσδυσης των τελευταίων. Η ευρύτερη υιοθέτηση των contactless πληρωμών αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις αγορές της Ευρώπης, της Άπω Ανατολής και της Κίνας.

Ήδη, οι ανέπαφες πληρωμές είναι οι ισχυρότερες σε όλη την Άπω Ανατολή, την Κίνα, αλλά και τις άλλες περιοχές της Ασίας-Ειρηνικού, οι οποίες μαζί αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 55% των συνολικών της αξίας των συναλλαγών με ανέπαφες πληρωμές.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα