Windows 10 – Η νέα ενημέρωση θα σταματήσει επίτηδες μερικές Bluetooth συνδέσεις!

Δεν νομίζω να υπάρχει ενημέρωση…γενικώς, της Microsoft που να μην έχει δημιουργήσει πρόβλημα! Η αλήθεια είναι ότι οι ενημερώσεις των Windows 10 έχουν γίνει λίγο πολύ ένα τυχερό παιχνίδι. Δεν γνωρίζετε σχεδόν ποτέ, πότε μια ενημέρωση θα χαλάσει κάτι και θα κάνει τον υπολογιστή σας άχρηστο. Ενώ η Microsoft προσπαθεί να διορθώσει τα πράγματα μετά το γεγονός, συχνά η ζημιά έχει ήδη γίνει. Τώρα η Microsoft αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να προειδοποιήσει τους χρήστες ότι μια επερχόμενη ενημέρωση μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια σύνδεσης των συσκευών Bluetooth σε υπολογιστές Windows. Και, όχι, δεν είναι ένα σφάλμα, αλλά ένα χαρακτηριστικό!

Οι ενημερώσεις φάνηκαν αρκετά αβλαβείς. Περιείχαν τις συνήθεις διορθώσεις σφαλμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ενημερωμένων εκδόσεων ασφαλείας για γνωστές ευπάθειες. Μία από αυτές, ωστόσο, περιλαμβάνει το ελάττωμα που περιγράφεται στο CVE-2019-2102 όπου οι συνδέσεις χαμηλής ενέργειας Bluetooth μπορούν να χρησιμοποιηθούν για απομακρυσμένη αποστολή αυθαιρέτων πληκτρολογήσεων, όλες χωρίς αλληλεπίδραση χρηστών.

Οι ενημερώσεις των Windows 10, από τις 11 Ιουνίου 2019 και αργότερα διορθώνουν αυτό αλλά έχουν μια μάλλον ενοχλητική παρενέργεια. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Microsoft, οι συσκευές Bluetooth που θεωρούνται μη ασφαλείς δεν θα μπορούν να συνδεθούν με τα Windows 10. Δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη κλάση συσκευών που επηρεάζονται και η Microsoft μνημονεύει ακόμη και τις βασικές μάρκες ως δυνητικούς υποψήφιους.

Δυστυχώς για τους χρήστες, η μόνη λύση που τους δίνει η Microsoft, είναι να τους πει να έρθουν σε επαφή με τον προμηθευτή της συσκευής Bluetooth. Για να είμαστε δίκαιοι, δεν έχει άλλη επιλογή από το να κλείσει αυτή την τρύπα ασφαλείας ή να εκθέσει τους χρήστες των Windows. Δεν το κάνει λιγότερο βολικό για αυτούς, όμως.

Ίσως να είναι δυνατό για τους χρήστες να σταματήσουν την εγκατάσταση των εν λόγω ενημερώσεων, αλλά αυτό ανοίγει επίσης μία τρύπα στο σύστημά τους για επίθεση από κάποιο σκουλήκι. Το θέμα είναι ότι οι χρήστες δεν θα γνωρίζουν ποιες συσκευές έχουν επηρεαστεί μέχρι να εφαρμοστεί η οπωσδήποτε ενημέρωση. Εξίσου σημαντικό, η εγκατάσταση αυτών των ενημερώσεων δεν θα μπορούσε να τους αφήσει ευάλωτους και σε άλλα σφάλματα.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα