Xiaomi – Δίνει οριστικό τέλος στην MIUI Global Beta για ΟΛΕΣ τις συσκευές της από τον άλλο μήνα!

Το MIUI της Xiaomi υφίσταται συνεχείς βελτιώσεις με τους beta testers να διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στη διατήρηση και την ενίσχυση των χαρακτηριστικών, πριν μεταφερθούν στις σταθερές εκδόσεις.

Το MIUI έχει δύο επίπεδα beta δοκιμών – ένα κλειστό beta το οποίο είναι και το πιο ασταθές και προορίζεται για περιορισμένο αριθμό δοκιμαστών και ένα δεύτερο, ένα ανοιχτό δημόσιο beta που είναι ως επί το πλείστον σταθερό και εφοδιασμένο με χαρακτηριστικά που είναι σχεδόν έτοιμα να ενσωματωθούν στις σταθερές ROM. Όμως, καθώς η Xiaomi αναπτύσσεται ως εμπορικό σήμα, όχι μόνο στην Ασία, αλλά και σε αγορές όπως την Ευρώπη, σκοπεύει να περιορίσει τις προσπάθειές με δοκιμές beta και να επικεντρωθεί στην παροχή σταθερών ενημερώσεων για τον τεράστιο κατάλογο συσκευών της.

Μέσω του επίσημου της φόρουμ, η Xiaomi ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουλίου θα σταματήσει την ανάπτυξη των παγκόσμιων beta ROM. Η δημοσίευση σημειώνει ότι, από τη στιγμή που οι δημόσιες beta ROM είναι ως επί το πλείστον σταθερές, οι χρήστες τείνουν να το χρησιμοποιούν καθημερινά, αγαπώντας τα νέα χαρακτηριστικά. Ωστόσο, μόνο ένα μικρό ποσοστό αυτών των χρηστών δίνει πίσω στη Xiaomi, τη ανατροφοδότησης που είναι απαραίτητη για την επίλυση πιθανών προβλημάτων, αλλά και πόσο πραγματικά αρέσουν τα νέα χαρακτηριστικά.

Η Xiaomi τονίζει ότι με το αυξανόμενο χαρτοφυλάκιο των συσκευών και των νεότερων αγορών που έχει εισέλθει, θέλει να επικεντρωθεί στην παροχή σταθερής εμπειρίας στους χρήστες. Εκτός από μια πιο σταθερή εμπειρία, αυτό το βήμα αναμένεται να επιτρέψει στην Xiaomi να προωθήσει σταθερές ενημερώσεις σε συσκευές με τη μάρκα Mi και Redmi πιο συχνά. Αυτό θα βοηθήσει επίσης να εξελιχθεί το MIUI ως λειτουργικό σύστημα.

Η ανακοίνωση έρχεται διαδοχικά στην προηγούμενη δήλωση της εταιρείας σχετικά με την παύση του MIUI beta για τις συσκευές Redmi. Αυτό που μπορούμε να ερμηνεύσουμε από αυτές τις ανακοινώσεις είναι ότι η στρατηγική της Xiaomi για κορεσμό τιμών με πολλά παρόμοια smartphones μπορεί τελικά να αρχίσει να γίνεται συντριπτική για τους προγραμματιστές της. Εκτός από την είσοδο σε νέες αγορές, η Xiaomi και η spin-off μάρκα Redmi εξερευνούν νέους δρόμους με smartphones όπως το Redmi K20 Pro.

Η Xiaomi λέει ότι θα συνεχίσει να αναζητά ανατροφοδότηση από τους χρήστες, αλλά δεν είμαστε σίγουροι αν αυτό τελικά θα γίνει. Το καλό είναι ότι η Xiaomi παρέχει επίσης πηγές πυρήνα για τις περισσότερες συσκευές της, ώστε να μπορείτε πάντα να απευθυνθείτε είτε στο XDA ή σε άλλα φόρουμ σαν το xiaomi.eu πχ για το smartphone Xiaomi σας, για να βελτιώσετε ακόμα περισσότερο την εμπειρία του λογισμικού σας.

Ελπίζουμε επίσης ότι αυτή η απόφαση θα βοηθήσει την Xiaomi να συνεχίσει την πορεία της με την ανάπτυξη των ενημερώσεων MIUI 11 και Android Q για τα smartphones της.

Την ανακοίνωση της εταιρείας μπορείτε να την δείτε εδώ.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα