Xiaomi – Εμφανίζει επιβραδυντική πορεία στην οικονομική ανάπτυξη λόγο της γενικής κατάστασης στην αγορά των κινητών

Χθες σας γράφαμε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2019 η αγορά των κινητών εμφανίζει μία πτωτική πορεία αναφορικά με τις πωλήσεις. Απ’ ότι φαίνεται αυτό έχει επηρεάσει όλους και την Xiaomi.

Η Xiaomi Finance, η οποία ανακοίνωσε ότι σπάνια πραγματοποιεί επιχειρήσεις με εξωτερικούς χρήστες, έχει αρχίσει να επικεντρώνεται και σε εξωτερικούς πελάτες πια. Πρόσφατα, είδαμε προωθητικές ενέργειες σχετικά με τα δάνεια που χορηγεί η Xiaomi μέσω της πολύ μεγάλης κινέζικης πλατφόρμας WeChat. Αναφορικά με αυτές τις κινήσεις, η Xiaomi Finance είπε ότι πράγματι ξεκίνησε σε αυτές τις πλατφόρμες, αλλά δεν εξήγησε τον σκοπό και τι σκοπεύει να καταφέρει με αυτές.

Εννοείται ότι οι επιχειρηματικές γραμμές της Xiaomi Finance περιλαμβάνουν μικρά δάνεια στο διαδίκτυο, πληρωμές τρίτων, προϊόντα διαχείρισης πλούτου στο Διαδίκτυο, ασφάλιση Διαδικτύου, χρηματοδότηση της αλυσίδας εφοδιασμού και τομείς του εξωτερικού. Το Xiaomi App Loan δείχνει ότι ο χρήστης μπορεί να λάβει δάνεια έως; και 300.000 γιουάν (39.000€) με το ημερήσιο επιτόκιο είναι μόλις 0,02%, ενώ η όλη διαδικασία γίνεται άμεσα και σε μόλις ένα λεπτό. Εκτός από τις υπηρεσίες δανείου σε μετρητά, η Xiaomi Finance έχει επίσης μια επιχείρηση δόσεων, η οποία παρέχει στους χρήστες δάνεια με δόσεις κατά την αγορά στο Xiaomi Mall και τη Xiaomi Line, αλλά η επιχείρηση δανείων μετρητών εξακολουθεί να είναι ο κύριος φορέας.

Ο Chen Xiao, πρώην διευθυντής της CRO και πιστωτικός φορέας της Xiaomi Finance, δήλωσε: “Σπάνια κάνουμε επιχειρήσεις για εξωτερικούς χρήστες, ενώ ασχολούμαστε κυρίως με χρήστες του συστήματος Xiaomi, καθώς οι ανάγκες αυτών των χρηστών δεν έχουν καλυφθεί ακόμα πλήρως.” Κατά την άποψη ενός εμπλεκόμενου κλάδου, αυτό το τμήμα του πληθυσμού είναι τεράστιο και οι χρήστες-στόχοι του δανεισμού σε μετρητά είναι πολύ συμβατοί, οπότε το δάνειο της Xiaomi είναι σχετικά γρήγορο.

Mi 9T – “Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς” ή αλλιώς, πως το K20/K20 Pro θα βαφτιστεί διεθνής έκδοση!? Βρείτε το Mi 9T στα 355€ με το κουπόνι μας από το Geekbuying!

Το 2018, οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων της Xiaomi ξεπέρασαν τις 100 εκατομμύρια συσκευές. Το πρώτο τρίμηνο του 2019, οι αποστολές κινητών της Xiaomi ανήλθαν στις 27.9 εκατομμύρια συσκευές, μειωμένες κατά 1,76% από έτος σε έτος. Ταυτόχρονα, από το τέλος του 2018, το υπόλοιπο των δανείων της Xiaomi ανήλθε σε 10.996 δισ. Γιουάν, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 23,44%. Σε σύγκριση με το 2017, ο ρυθμός αύξησης των δανείων της Xiaomi μειώθηκε.

Ο Dong Yizhi επεσήμανε ότι η ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας της Xiaomi οφείλεται κυρίως στο υπάρχον οικοσύστημα της εταιρείας. Η μείωση των πωλήσεων των τηλεφώνων Xiaomi είναι πλέον ένας από τους λόγους για την επιβράδυνση της αύξησης των δανείων.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα