Xiaomi Mi Band 4 – Η Ευρωπαϊκή του έκδοση δεν θα υποστηρίζει NFC ή φωνητικές εντολές (λες και δεν το ξέραμε….)

Η Xiaomi είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που πωλεί ένα ευρύ φάσμα προϊόντων. Οι λάτρεις του Android γνωρίζουν την εταιρεία για τα smartphones και τα tablet της, αλλά η Xiaomi πωλεί επίσης προϊόντα όπως καθαριστές αέρος, λάμπες γραφείου, λέιζερ προβολείς , ηλεκτρικά σκούτερ και πολλά άλλα. Η εταιρεία πωλεί επίσης τα προϊόντα αυτά σε μεγάλο αριθμό αγορών, με ορισμένες περιοχές να περιορίζονται από ορισμένα προϊόντα. Ένα από τα τελευταία προϊόντα της που περιμένουμε να δούμε και επίσημα εκτός Κίνας είναι το Mi Band 4. Αν αγοράσετε το Mi Band 4 από Κίνα, τότε έρχεται με ενεργό NFC και φωνητική ενεργοποίηση, αλλά αν το αγοράσετε στην Ευρώπη τότε καμία από αυτές τις λειτουργίες δεν θα λειτουργεί.

Αυτό είναι δυστυχώς κάτι το πολύ συνηθισμένο για πολλές συσκευές της Xiaomi. Η εταιρεία παρέχει τόσο κινεζικές όσο και παγκόσμιες εκδόσεις του MIUI για πολλά από τα προϊόντα της. Εάν χρησιμοποιείτε την κινεζική έκδοση του MIUI τότε έχετε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε τον βοηθό φωνητικής συνομιλίας της εταιρείας, τον οποίο ονομάζει XiaoAI. Ωστόσο, αυτό δεν είναι διαθέσιμο στις παγκόσμιες κυκλοφορίες του MIUI καθώς αντικαθίσταται με το Google Assistant. Η Xiaomi με την παρουσίαση του Mi 9T για πρώτη φορά, έφερε στην Ευρώπη και το Mi Band 4, δίνοντας την δυνατότητα για απευθείας αγοράς του και όχι μέσω κάποιου κινέζου μεταπωλητή.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι Ευρωπαίοι πελάτες μπορούσαν να αγοράσουν το Mi Band 4 από την Xiaomi χωρίς να το εισάγουν μέσω κάποιου μεταπωλητή. Όσοι αποφάσισαν να μην πάνε μέσω αυτής της διαδρομής, μπορεί να έχουν διαβάσει την κάλυψη που έλαβε η συσκευή όταν ξεκίνησε στην Κίνα. Ακριβώς όπως το αναφέραμε νωρίτερα αυτό το μήνα, η συσκευή διαθέτει NFC και βοηθό φωνής της Xiaomi, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν εύκολα να αναλάβουν τα ίδια χαρακτηριστικά που θα περιληφθούν στην ευρωπαϊκή έκδοση. Ωστόσο, αν χρησιμοποιείτε το Mi Band 4 αμέσως τότε ξέρετε ότι δεν έχει NFC και δεν υπάρχει ούτε βοηθός φωνής.

Εκτός αν κάποια μεγάλη κατακραυγή αλλάξει το μυαλό του Xiaomi, δεν φαίνεται ότι αυτά τα χαρακτηριστικά θα φτάσουν ποτέ στην Ευρωπαϊκή έκδοση. Έχουμε μιλήσει σ’ έναν εκπρόσωπο από τη Xiaomi και ήταν σε θέση να μας επιβεβαιώσει ότι αυτά τα χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμα μόνο στην έκδοση που πωλείται στην Κίνα αυτή τη στιγμή. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν θα έρθουν ποτέ, αν και στο Mi Band 3 που υπήρχαν, δεν τα είδαμε ποτέ να δουλεύουν Ελλάδα. Πάντως στη δήλωση ο εκπρόσωπος δεν λέει ότι τα χαρακτηριστικά θα έρθουν ή ότι είναι υπό ανάπτυξη και στην Ευρωπαϊκή έκδοση αυτή την στιγμή.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα