5G vs WiFi σημειώσατε ένα! Διαβάστε γιατί οι χώρες έριξαν άκυρο στο δημοφιλές Wi-Fi ψηφίζοντας υπέρ του νέου και πιο μοντέρνου δικτύου 5G

Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με το σύστημα συνδεσιμότητας με τα οποία θα εξοπλίζονται τα νέα μοντέλα στο βασικό μάλιστα εξοπλισμό τους.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η πλειοψηφία των χωρών (21 χώρες), μεταξύ των οποίων ήταν η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, ψήφισαν κατά της προσθήκης σημείου Wi-Fi στον βασικό εξοπλισμό των νέων αυτοκινήτων και υπέρ του ακραία γρήγορου, πολύ σταθερού και πολύπλευρου 5G.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως με το Wi-Fi είχαν ταχθεί μάρκες όπως η VW, η Renault και η Toyota ενώ το 5G υποστήριζαν η BMW, η Daimler, η Ford, o όμιλος PSA αλλά και κολοσσοί της τεχνολογίας όπως η Intel, η Qualcomm, η Huawei και η Samsung.

Οι υπέρμαχοι του Wi-Fi ισχυρίζονται πως η τεχνολογία είναι ήδη διαθέσιμη και θα μπορούσε πολύ πιο εύκολα να βελτιώσει άμεσα την οδική ασφάλεια, ωστόσο η πλειοψηφία προτίμησε το 5G με την δικαιολογία πως έχει μεγαλύτερες δυνατότητες στον τομέα της ασφάλειας, της διασκέδασης, της πλοήγησης, στην ανάπτυξη αυτόνομων συστημάτων οδήγησης και στην τεχνολογία συνδεσιμότητας μεταξύ των οχημάτων.

Η διαμάχη ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν μεγάλη, αφού με αυτή την απόφαση της Ε.Ε, ανοίγει μια καινούρια αγορά πολλών δισεκατομμυρίων ανάμεσα στις εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων και τις φίρμες που δραστηριοποιούνται στο κομμάτι της τεχνολογίας.

Ο CEO της SEAT, Luca de Meo δήλωσε σχετικά: «H αυτοκινητοβιομηχανία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αιτιολόγηση της επένδυσης, για αυτό και θα είμαστε ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες αν και πρέπει να είμαστε δημιουργικοί.

Πρέπει να πειραματιστούμε και να δούμε τις λειτουργίες και λογικά η αγορά θα πει «εντάξει, θέλω να αγοράσω ένα αυτοκίνητο σαν αυτό γιατί μπορεί να προστατεύσει από ένα ατύχημα ή να δει πίσω από μια γωνία και ξέρω πως θα πληρώσω παραπάνω για αυτό»

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα