Ακίνητα – Ένα κλικ θα χρειάζεται πια για να κάνετε την μεταβίβασή τους! Τέρμα η ταλαιπωρία από τον Σεπτέμβριο υπόσχεται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων!

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος προκειμένου οι μεταβιβάσεις ακινήτων να γίνονται ταχύτερα και πολύ πιο εύκολα, απλά με μερικά «κλικ».

Κατά τις πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εξετάζουν τη δημιουργία μιας νέας εφαρμογής στην πλατφόρμα του TAXISnet για τις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Στόχος της νέας εφαρμογής είναι η ηλεκτρονική διαδικασία μεταβίβασης ακινήτου να ξεκινά και να ολοκληρώνεται στο γραφείο του συμβολαιογράφου. Ακόμα και η δήλωση του φόρου μεταβίβασης θα συντάσσεται και θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο σύστημα TAXISnet -και όχι στις ΔΟΥ- από τον συμβολαιογράφο, ενώ η διασταύρωση, ο έλεγχος και η επαλήθευση των δηλούμενων στοιχείων θα γίνεται αυτόματα από το σύστημα.

Τα στοιχεία που καταχωρούνται για τη μεταβίβαση ακινήτου, καθώς και το αν πληρούνται ή όχι οι προϋποθέσεις απαλλαγής από τον φόρο μεταβίβασης, θα ελέγχονται αυτόματα. Το μόνο που θα πρέπει να κάνει ο φορολογούμενος θα είναι να προσκομίσει στον συμβολαιογράφο ένα πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Η νέα εφαρμογή για τη μεταβίβαση ακινήτων αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα