Apple – Προσπαθεί να αποκτήσει από την Intel τμήμα του τομέα modem που κατασκευάζει η εταιρεία.

Η Apple φέρεται να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Intel για την εξαγορά του τμήματος κατασκευής modem chips της τελευταίας, έναντι τιμήματος που ενδέχεται να φτάσει έως και το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, που επικαλείται πηγές «που έχουν γνώση του θέματος», η εξαγορά του συγκεκριμένου τμήματος της Intel θα επέτρεπε στην Apple να αποκτήσει σε μεγάλο βαθμό τον έλεγχο της ανάπτυξης των συσκευών της, ειδικά σε κρίσιμα υπό-συστήματα όπως είναι το modem των συσκευών.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, η συμφωνία, εφόσον επιτευχθεί, θα καλύπτει ένα πλήρες πακέτο ευρεσιτεχνιών αλλά και μετακίνηση στελεχών από την Intel προς την Apple. Παράλληλα, σημειώνεται ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η συμφωνία να ολοκληρωθεί ακόμη και εντός της επόμενης εβδομάδας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι Intel και Apple έχουν μια αρκετά ενδιαφέρουσα προϊστορία. Όσο διαρκούσε η διαμάχη της Apple με την Qualcomm, η Intel αποτελούσε τον κύριο προμηθευτή 4G modems. Όταν η Apple έλυσε τις διαφορές της με την Qualcomm διακόπηκαν οι σχέσεις με την Intel αφού στους όρους της συμφωνίας περιλαμβανόταν και η πολυετής συμφωνία με την Qualcomm για την προμήθεια modems.

Όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία Apple-Qualcomm η Intel ανακοίνωσε με την σειρά της ότι εγκαταλείπει την ανάπτυξη modems για 5G smartphones, μία προσπάθεια που αναλυτές θεωρούν ότι διήρκεσε περίπου μία δεκαετία και κόστισε αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια. Να υπενθυμίσουμε ότι η Intel απέκτησε σχετικές δυνατότητες πρακτικά όταν εξαγόρασε τον ανάλογο τομέα της Infineon Technologies, το 2011, έναντι του ποσού των 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Wall Street Journal υποστηρίζει ότι οι συνομιλίες μεταξύ Apple και Intel ξεκίνησαν ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, δηλαδή περίπου την περίοδο που παραιτήθηκε ο τέως διευθύνων σύμβουλος της Intel, Brian Krzanich. O Krzanich θεωρούνταν υπέρμαχος της ανάπτυξης τμήματος modem chips και θεωρούσε ότι η τεχνολογία 5G θα ήταν ένα μονοπάτι που θα οδηγούσε την Intel σε σημαντική αύξηση των κερδών της. Διάδοχός του ορίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο ο Bob Swan, με τους αναλυτές να θεωρούν ότι τότε αναζωπυρώθηκαν και οι συζητήσεις με την Apple μιας και ο νέος διευθύνων σύμβουλος πίστευε ότι η ανάπτυξη της Intel θα ερχόταν εάν απαλλασσόταν από τις απώλειες του τομέα ανάπτυξης modems για φορητές συσκευές.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple εξαγοράζει ουσιαστικά τους προμηθευτές της. Μόλις πέρυσι εξαγόρασε έναντι του ποσού των 600 εκατομμυρίων δολαρίων τις εγκαταστάσεις και 300 μηχανικούς από την Dialog Semiconductor, μία εταιρεία που κατασκεύαζε επεξεργαστές διαχείρισης μπαταριών. Γενικά, η Apple συνηθίζει να εξαγοράζει 15-20 μικρές εταιρείες κάθε χρόνο αποκτώντας έτσι πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες και ευρεσιτεχνίες. Ωστόσο, η μεγαλύτερη εξαγορά που έχει πραγματοποιήσει έως σήμερα είναι αυτή της Beats Electronics το 2014 έναντι τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα