Choetech T561-S: Ηχείο Bluetooth κατασκευασμένο από ξύλο, που υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση!

Με την εταιρεία Choetech έχουμε ασχοληθεί αρκετές φορές στην ιστοσελίδα μας. Έχουμε παρουσιάσει προϊόντα της και έχουμε δώσει εκπτωτικούς κωδικούς για να μπορέσετε να αποκτήσετε κάποια από αυτά με έκπτωση. Δύο από τα βασικά χαρακτηριστικά όλων των αξεσουάρ τεχνολογίας που αναπτύσσει και παράγει, είναι η ποιότητα και η καινοτομία. Σήμερα θα δούμε λοιπόν ένα ακόμα καινοτόμο και ποιοτικό προϊόν της Choetech. Πρόκειται για το Bluetooth ηχείο Choetech T561-S. Τώρα τελευταία έχουμε παρουσιάσει μέχρι στιγμής άλλα δύο ηχεία Bluetooth και θα ακολουθήσουν κάποια ακόμα! Είναι από τις συσκευές τεχνολογίας που αγαπάμε ιδιαίτερα! Εξάλλου τα τελευταία χρόνια η αγορά των ηχείων Bluetooth παρουσιάζει αξιοσημείωτη αύξηση, με αποτέλεσμα να έχουμε συνεχώς νέα μοντέλα από πολλές εταιρείες.

Ωστόσο το Choetech T561-S διαφέρει από τα υπόλοιπα Bluetooth ηχεία που έχουμε παρουσιάσει μέχρι σήμερα. Είναι επιτραπέζιο, είναι κατασκευασμένο από ξύλο και διαθέτει ασύρματη βάση φόρτισης για να φορτίζουμε το συμβατό κινητό μας. Αλλά ας το δούμε λίγο καλύτερα.

Περιγραφή

Το Choetech T561-S είναι ένα πολύ όμορφο ηχείο με απλή και κομψή σχεδίαση. Η συσκευασία του είναι ένα ορθογώνιο κουτί από χαρτόνι, σε χρώμα λευκό. Πάνω στο κουτί υπάρχει η φωτογραφία του ηχείου και στην πίσω πλευρά τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του. Μέσα στο κουτί, εκτός από το ίδιο το ηχείο, θα βρούμε τον μετασχηματιστή ρεύματος, κατάλληλο για Ευρωπαϊκή πρίζα, ένα καλώδιο mini jack 3.5 mm, για σύνδεση με εξωτερική πηγή ήχου που δεν διαθέτει σύνδεση Bluetooth και ένα φυλλάδιο με τις οδηγίες χρήσης σε έξι γλώσσες. Το ηχείο είναι κατασκευασμένο, όπως είπαμε, από ξύλο και έχει υφασμάτινη επένδυση στην μπροστινή πλευρά. Πάνω της υπάρχει το λογότυπο της εταιρείας με μεγάλα ασημί γράμματα. Το ηχείο έχει σχήμα ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο και οι διαστάσεις του είναι 300 Χ 91 Χ 91 mm. Το βάρος του είναι 1096 gr. Το χρώμα του είναι του ξύλου της καρυδιάς. Η υφασμάτινη επένδυση έχει χρώμα μαύρο και είναι αποσπώμενη.

Στην πάνω πλευρά του ηχείου βρίσκουμε δύο περιοχές από πλαστικό, σε μαύρο χρώμα. Η πρώτη είναι η ασύρματη βάση φόρτισης και έχει σχήμα κυκλικό. Η δεύτερη περιλαμβάνει τα τέσσερα κουμπιά χειρισμού, σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα. Το πρώτο κουμπί είναι το πλήκτρο ενεργοποίησης και λειτουργίας. Το δεύτερο κουμπί είναι το Play / Pause. Αυτό χρησιμοποιείται και για την απάντηση μιας κλήσης. Ανάμεσά τους βρίσκεται η οπή του μικροφώνου. Δίπλα υπάρχουν τα δύο κουμπιά αυξομείωσης της έντασης. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την επιλογή του προηγούμενου και του επόμενου κομματιού. Στην περιοχή μεταξύ του κουμπιού Play / Pause και του κουμπιού μείωσης του ήχου, υπάρχει ο δέκτης NFC που διαθέτει το ηχείο. Στην πίσω πλευρά υπάρχει μια ακόμα περιοχή από πλαστικό. Σε αυτήν βλέπουμε την θύρα παροχής ρεύματος και το ενδεικτικό led λειτουργίας, σε μπλε χρώμα. Δίπλα υπάρχει η υποδοχή κάρτας micro-SD, το εσωτερικό κουμπί reset και πιο πέρα η είσοδο ήχου (AUX) των 3.5 mm. Tο ενδεικτικό led λειτουργίας αναβοσβήνει γρήγορα όταν το ηχείο δεν βρίσκεται σε σύνδεση με κάποια συσκευή, ανάβει συνεχόμενα όταν υπάρχει σύνδεση και αναβοσβήνει αργά κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής του ήχου. Όταν το ηχείο είναι κλειστό, το led δεν φαίνεται καθόλου. Όταν ανοίγουμε ή κλείνουμε το ηχείο κι όταν γίνεται σύνδεση ή αποσύνδεση του Bluetooth, ακούμε ηχητική επιβεβαίωση στα Αγγλικά.

Αν ξεκουμπώσουμε το υφασμάτινο μπροστινό κάλυμμα, θα μπορέσουμε να δούμε από κάτω τα δύο κυκλικά μεγάφωνα διαμέτρου 52 mm το καθένα και ανάμεσά τους το οβάλ μεγάφωνο – sub-woofer  που χρησιμοποιείται για την καλύτερη αναπαραγωγή των χαμηλών συχνοτήτων και για την ενίσχυση του μπάσου.

Χαρακτηριστικά – Λειτουργίες

Το Choetech T561-S έχει τρεις τρόπους λειτουργίας. Είτε ασύρματα μέσω σύνδεσης Bluetooth, είτε μέσω καλωδίου ήχου, στην στερεοφωνική είσοδο AUX των 3.5 mm ή τέλος μέσω κάρτας micro-SD στην οποία έχουμε γράψει αρχεία ήχου mp3. Ακόμα μπορεί να λειτουργήσει κι ως Bluetooth hands-free. Συγκεκριμένα αν έχουμε μια κλήση την στιγμή που ακούμε μουσική, το ηχείο αυτόματα σταματάει την αναπαραγωγή και μπαίνει σε λειτουργία hands-free. Όταν τελειώσουμε την συνομιλία μας, συνεχίζει αυτόματα την μουσική. Η συνομιλία μέσω της λειτουργίας hands-free γίνεται μια χαρά και ο συνομιλητής μας ακούει περίφημα.

Η ισχύς του ηχείου είναι 2 Χ 5 W και ο ήχος του είναι στερεοφωνικός, αφού όπως είπαμε, διαθέτει δύο ηχεία διαμέτρου 52 mm το καθένα. Ο ήχος του είναι δυνατός και καθαρός. Αποδίδει πολύ καλά τόσο τις υψηλές όσο και τις χαμηλές και μέσες συχνότητες. Έχει δυνατό μπάσο, όσο χρειάζεται, χωρίς να κάνει τον ήχο αφύσικο. Το άκουσμά του είναι γλυκό και ισορροπημένο, σε όλο το ηχητικό φάσμα. Αυτή η πολύ καλή ποιότητα στο ήχο οφείλετε προφανώς στην ξύλινη κατασκευή του ηχείου.

Η σύνδεση μέσω Bluetooth γίνεται απροβλημάτιστα, εύκολα και γρήγορα. Η έκδοση του Bluetooth είναι η 4.0. Η σύνδεση είναι σταθερή, χωρίς διακοπές στον ήχο και η εμβέλειά του φτάνει στα 10 μέτρα, σε ανοιχτό χώρο.

Το Choetech T561-S διαθέτει και λειτουργία NFC. Όπως είπαμε, ο δέκτης NFC βρίσκεται ανάμεσα στα κουμπιά χειρισμού. Μόλις πλησιάσουμε το συμβατό έξυπνο τηλέφωνο, σε αυτή την περιοχή, το κινητό  συνδέεται ακαριαία με το ηχείο! Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουμε ήδη ενεργοποιήσει στο κινητό τις λειτουργίες NFC και Bluetooth.

Όπως ήδη αναφέραμε, το ηχείο αυτό διαθέτει και μια ασύρματη βάση φόρτισης για να φορτίζουμε το  κινητό μας, που είναι συμβατό με αυτό τον τρόπο φόρτισης, ενώ ακούμε την αγαπημένη μας μουσική. Απλά ακουμπάμε το κινητό στην ειδική θέση του ηχείου και η φόρτιση ξεκινά! Δεν χρειάζεται να βγάλουμε το κινητό μας από την θήκη του για να ενεργοποιηθεί η ασύρματη φόρτιση, αφού το ηχείο αυτό έχει εύρος ασύρματης φόρτισης από 3 ως 5 mm. Η μέγιστη ισχύς ασύρματης φόρτισης είναι τα 10W (Quick Qi Charge), ενώ υπάρχει και συμβατότητα στα 5W και στα 7.5W. Ακόμα κι αν το κινητό μας δεν υποστηρίζει την ασύρματη φόρτιση, μπορούμε με μικρό κόστος να αγοράσουμε το κατάλληλο αξεσουάρ και να του προσθέσουμε έτσι αυτή την δυνατότητα! Υπάρχει αξεσουάρ τόσο για θύρα φόρτισης iphone και microUSB όσο και για θύρα typeC. Για να λειτουργήσει η βάση ασύρματης φόρτισης δεν χρειάζεται να είναι ενεργοποιημένο το ηχείο. Αρκεί να το έχουμε συνδέσει στην πρίζα. Κατά την διάρκεια της ασύρματης φόρτισης θα παρατηρήσουμε ότι το ηχείο ζεσταίνεται λίγο. Αυτό είναι φυσιολογικό και δεν πρέπει να μας ανησυχεί.

Συμπέρασμα

Το Bluetooth ηχείο Choetech T561-S είναι πραγματικά μια πολύ καλή επιλογή γι’ αυτούς που χρειάζονται ένα ασύρματο ηχείο για να ακούν μουσική, στο σπίτι ή στο γραφείο. Είναι ποιοτικό και κομψό. Ο σχεδιασμός και το χρώμα του ξύλου καρυδιάς, ταιριάζει εύκολα με κάθε επίπλωση, μοντέρνα ή κλασική. Η ηχητική του απόδοση είναι φοβερή, με δυνατό και ισορροπημένο ήχο. Η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης, σίγουρα θα φανεί πολύ πρακτική σε όσους διαθέτουν συμβατό κινητό τηλέφωνο. Αν με ρωτούσατε για αρνητικά, θα σας έλεγα ότι δεν βρήκα κάτι αξιοσημείωτο. Ωστόσο μια χρήσιμες δυνατότητες που θα μπορούσε να ενσωματώνει, είναι ένας ραδιοφωνικός δέκτης FM.

Μπορούμε σήμερα να αποκτήσουμε το Bluetooth ηχείο Choetech T561-S με 25% έκπτωση, από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Choetech, με χρήση του κωδικού BLT561EY. Έτσι θα μας στοιχίσει περίπου στα 30 €! Με τέτοια τιμή δεν είναι να καθόμαστε…!!!

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Only the best toys for the best boys! [email protected] Επιμέλεια κειμένου: Renata Dermati.

Σχετικά άρθρα