Chrome – Η Google δοκιμάζει ένα Play/Pause κουμπί για ήχο και βίντεο στην μπάρα της εφαρμογής

Η Google είναι να προσθέσει μια νέα λειτουργία για αναπαραγωγή, παύση ή παράλειψη ενός βίντεο ή μουσικής μέσω της γραμμής εργαλείων στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Η λειτουργία αυτή είναι να την δούμε κάποια στιγμή κανονικά στον Chrome, ενώ εάν θέλετε να την δοκιμάσετε, μπορείτε να την βρείτε μέσω του προγράμματος περιήγησης για την ανάπτυξη των Canary αλλά είναι αρκετά ελλιπής για τώρα.

Ο ύπαρξη της ενημέρωσης ήρθε αρχικά μέσω του ZDNet και του Techdows. Η νέα λειτουργία είναι ουσιαστικά ένα κουμπί με αναπτυσσόμενο μενού που επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν ή να κάνουν παύση σε ένα βίντεο ή ηχητικό κομμάτι χωρίς να χρειάζεται να περιηγούνται μεταξύ παραθύρων ή καρτελών. Η λειτουργία αυτή είναι σίγουρα χρήσιμη για όποιον ακούει μουσική χρησιμοποιώντας κάποιο πρόγραμμα περιήγησης ή θέλει εάν θέλετε να σιωπήσετε κάποιο βίντεο που αναπαράγεται αυτόματα και τα οποία εμφανίζονται σε τυχαίες ιστοσελίδες χωρίς να χρειάζεται να το κάνετε με το χέρι.

Για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα, μεταβείτε στη σελίδα chrome: // flags / page και βρείτε και κάντε κλικ στο στοιχείο “Global Media Controls”. Μετά την επανεκκίνηση του Canary, το κουμπί θα εμφανιστεί στο πρόγραμμα περιήγησης ως εξής:

Αυτή η λειτουργία δεν λειτουργεί σωστά κάμποσες φορές και συνήθως οδηγεί στο κλείσιμο της εφαρμογής. Αυτό συμβαίνει σχεδόν κάθε φορά που ένας χρήστης προσπαθεί να θέσει σε παύση ένα βίντεο, συμπεριλαμβανομένου του YouTube. (Στην πραγματικότητα, όταν το Gizmodo δοκίμασε το χαρακτηριστικό γνώρισμα, κράσαρε ολόκληρο το πρόγραμμα περιήγησης δευτερόλεπτα αφού μόλις έδειξε το αναπτυσσόμενο μενού). Αυτή τη στιγμή λειτουργεί με ιστότοπους όπως το Vimeo, τα podcast της Apple και το Spotify. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή φαίνεται ν’ αναγνωρίζει ένα βίντεο τη φορά, περιορίζοντας σημαντικά τη χρησιμότητά του.

Αν και δεν είναι σαφές πότε μπορεί να παρουσιαστεί το χαρακτηριστικό αυτό κανονικά (την πρόοδο του μπορείτε να παρακολουθείται στον ιχνηλάτη σφαλμάτων του Chromium), είναι πιθανό να γίνει δημοφιλής επειδή η Google κατάργησε άλλες λειτουργίες σίγασης πέρυσι.

Την εφαρμογή Canary Chrome μπορείτε να την κατεβάσετε από το site της Chrome από εδώ.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα