Huawei CEO – Η τοποθέτηση της εταιρείας στην “Λίστα Οντοτήτων” είναι η αρχή της μεγάλης πτώσης των ΗΠΑ!

Ήταν μια ταραχώδης χρονιά για τις επιχειρήσεις της Huawei στις ΗΠΑ, με τους κορυφαίους αξιωματούχους της εταιρείας να μιλάνε. Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, Ren Zhengfei, μίλησε με την Yahoo Finance σε μια ωριαία συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σήμερα, εξηγώντας τα σχέδια της εταιρείας να διαχειριστεί τις οδηγίες της αμερικανικής κυβέρνησης, καθώς και την ερμηνεία της για τις προθέσεις αυτών των ενεργειών.

Ο Ren είπε στο Yahoo Finance ότι η Huawei δεν ήταν πλήρως προετοιμασμένη να προστεθεί στον κατάλογο οντοτήτων. Τα στελέχη της Huawei ανέφεραν ότι οι πωλήσεις smartphone μειώθηκαν έως και 40% τις πρώτες δύο εβδομάδες μετά την απαγόρευση, λόγω ανησυχιών σχετικά με το λειτουργικό σύστημα. Ο Ren δήλωσε ότι τώρα όμως, η εταιρεία είναι “πλήρως ικανή να ανατρέψει την εξάρτησή της από τις ΗΠΑ για βασικά προϊόντα”.

Σύμφωνα με το Yahoo Finance, ο Ρεν αισθάνεται ότι η προσθήκη της Huawei στον κατάλογο οντοτήτων, είναι σαν οι ΗΠΑ που προσπαθούν να “περιορίσουν την προηγμένη τεχνολογία της Huawei”. Από τα tweets του Trump, ο Ren πιστεύει ότι ο πρόεδρος βασίζει τις εικασίες του, στις ποινικές κατηγορίες που κατατέθηκαν τον Ιανουάριο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου κατηγορούσαν την Huawei ότι κλέβει εμπορικά μυστικά και παραβιάζει τις αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν.

Ο Ρεν δήλωσε στη δημοσίευση ότι δεν πιστεύει ότι η εταιρεία δημιουργεί απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ. “Δεν έχουμε δίκτυα στις Η.Π.Α., ούτε σκοπεύουμε να πουλήσουμε τα προϊόντα μας 5G εκεί,” δήλωσε. “Ο Trump δεν έχει τίποτα για εμάς, και ελπίζει να χρησιμοποιήσει Huawei ως διαπραγματευτικό μέσο, αλλά η Κίνα δεν φαίνεται να το “χάφτει”, σωστά!?”.

Συνέχισε να λέει ότι με την απαγόρευση της Huawei, οι ΗΠΑ είχαν περισσότερα να χάσουν, ειδικά όσον αφορά τις συνδέσεις 5G. “Ακόμη και αν έχουν υπερυπολογιστές και συνδέσεις εξαιρετικά μεγάλης χωρητικότητας, οι Η.Π.Α. ενδέχεται να παραμείνουν πίσω επειδή δεν έχουν υπερ-γρήγορες συνδέσεις”, ανέφερε η Ren στο Yahoo Finance. “Το κλείσιμο του Huawei είναι η αρχή της μεγάλης πτώσης των Η.Π.Α.”

Ενώ η απαγόρευση εμποδίζει την πρόσβαση της Huawei στην αμερικανική τεχνολογία, την ίδια στιγμή αυτό σημαίνει επίσης ότι και οι αμερικανικές επιχειρήσεις ενδέχεται να χάσουν κέρδη από την κινεζική εταιρεία. Οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ μειώνονται επίσης. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Ρεν επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία απέλυσε εργαζόμενους στη θυγατρική της Ε & Α που εδρεύει στις ΗΠΑ, ενώ είχε προγραμματίσει να επενδύσει 600 εκατομμύρια δολάρια στη Futurewei.

Παρά όλα τα προβλήματα μεταξύ των ΗΠΑ και της εταιρείας του όμως, ο Ren είπε στο Yahoo Finance ότι έχει πίστη στο αμερικανικό νομικό σύστημα για την επίλυση των ζητημάτων.

Ο Ren μίλησε πρόσφατα για τον αντίκτυπο της απαγόρευσης στις επιχειρήσεις της Huawei, σε μια εκδήλωση με τίτλο “A Coffee with Ren.” Εκεί, δήλωσε ότι παρόλο που η απαγόρευση κόστισε στην εταιρεία τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια, η Huawei θα ανακάμψει τα επόμενα χρόνια, αφού ολοκληρώσει μια “εναλλαγή προϊόντων”.

Ο τρόπος με τον οποίο θα διαδραματιστεί το υπόλοιπο αυτό έπος δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά είναι προφανές ότι η Huawei δεν σκοεπύει να κάνει πίσω ούτε ν’ αποφύγει τον αγώνα. Οι ΗΠΑ έχουν χαλαρώσει τα όρια που επιβάλλονται στην εταιρεία καθώς η χώρα προσεγγίζει την εκεχειρία με την Κίνα. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, αυτή η μάχη έδειξε τη σημασία της ασφάλειας του κυβερνοχώρου γενικότερα, καθώς και στην ασταθή σχέση μεταξύ των δύο εθνών.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα