Huawei – Μόλις ακυρώθηκε από τις ΗΠΑ, η απαγόρευση στις μετοχές της εταιρείας. Θα παρασχούν ορισμένες άδειες αναφέρει το Υπουργείο Εμπορίου….

Στις 16 Μαΐου, το BIS του Γραφείου Διαδικασιών και Ασφάλειας του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η Huawei συμπεριλήφθηκε στον “κατάλογο των οντοτήτων”. Μετά την εισαγωγή στον κατάλογο αυτό, οι αμερικανικές εταιρείες πρέπει να λάβουν άδεια από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ για τα εξαγόμενα προϊόντα τους ή τεχνολογίες. Βέβαια εάν κάποια εταιρεία έκανε αίτηση, η πιθανότητα να απορριφθεί είναι σχεδόν 100%, πράγμα που σημαίνει ότι μετά την είσοδό της εταιρείας στον κατάλογο των οντοτήτων, ισοδυναμεί με την παρεμπόδιση από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, μετά τις συνομιλίες Κίνας-ΗΠΑ στους G20, οι Ηνωμένες Πολιτείες χαλάρωσαν τις κυρώσεις κατά της Huawei. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε σε συνέντευξη Τύπου εάν θα επιτρέψει στις αμερικανικές εταιρείες να πουλήσουν προϊόντα στην Huawei. Ο Trump είπε: “Νομίζω ότι είναι εντάξει.” “Θα συνεχίσουμε να πουλάμε αυτά τα προϊόντα“.

Αργότερα, ο Αμερικανός αξιωματούχος έκανε μια λεπτομερή εξήγηση. Ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Οικονομικής Επιτροπής, Larry Kudlow, εξήγησε λεπτομερώς την απαγόρευση σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Είπε ότι η άρση της απαγόρευσης πρόκειται να τεθεί σε ισχύ και το Υπουργείο Εμπορίου θα παράσχει ορισμένες άδειες για εταιρείες που πρέπει να αρθούν.

Όσον αφορά το πεδίο εφαρμογής της άρσης της απαγόρευσης, τόνισε ότι η Huawei μπορεί να αγοράσει μόνο “αμερικανικά προϊόντα τσιπ που πωλούνται επίσης ευρέως σε άλλες χώρες”, αρνούμενος ότι αυτό είναι “μεγάλο κτύπημα”, υποδεικνύοντας ότι η εθνική ασφάλεια εξακολουθεί να είναι το πιο σημαντικό θέμα .

Αν και ο αξιωματούχος δεν απαγόρευσε εντελώς την Huawei, αλλά από τη δήλωση των ΗΠΑ, τα περισσότερα από τα προϊόντα γενικής χρήσης θα αρθούν, πράγμα που σημαίνει ότι ο επεξεργαστής των ΗΠΑ, η μνήμη flash, το baseband και άλλα μάρκες δεν θα περιορίζονται πλέον. Όλα αυτά βέβαια θα είναι καλά για τις εταιρείες που πουλάνε τα προϊόντα τους στην Huawei. Δεν ξεκαθαρίζετε όμως εάν οι ΗΠΑ θ’ αγοράσουν προϊόντα από την Huawei που θα περιέχει προϊόντα που είναι και Αμερικάνικά, αλλά και Κινέζικα!

Οι μετοχές στις ΗΠΑ ξεκίνησαν σήμερα και τα αποθέματα της βιομηχανίας ημιαγωγών σημείωσαν άνοδο, ιδιαίτερα στις εταιρείες chip που συνεργάζονται με την Huawei. Μεταξύ αυτών, η Micron Technology (MU.O) αυξήθηκε κατά 6,3% και η NVIDA (NVDA.O) αυξήθηκε κατά 5,12. %, Η Qualcomm (QCOM.O) αυξήθηκε κατά 5,38%, η Western Digital (WDC.O) αυξήθηκε κατά 5,23% και η AMD (AMD.O) αυξήθηκε κατά 5,2%.

Όπως βλέπετε σημασία έχουν οι λέξεις που χρησιμοποιούνται από τις δύο πλευρές. Μένει να δούμε τι άλλο θ’ αποφασιστεί και αύριο όπου θα έχει συνάντηση ο Τράμπ με το Υπουργείο Εμπορίου. Για ότι νέο θα σας ενημερώσουμε….

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα