IBM – Όλο και πιο κοντά σε Amazon και Microsoft….!

Η IBM προσεγγίζει τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες τεχνολογικές εταιρείες Microsoft και Amazon. Στη Wall Street έτσι έχουν τα πράγματα. Οι μετοχές της IBM κέρδισαν 34,8% συγκριτικά με τα 35,58% της Microsoft και 30,8% της Amazon. Και οι τρεις εταιρείες έχουν υπεραποδώσει στις αγορές.

Τι βρίσκεται πίσω από τη μεγάλη επιστροφή της IBM στη Wall Street; Μια θεμελιώδης αλλαγή στην ίδια την εταιρεία.

Για χρόνια, η εταιρεία χαρακτηριζόταν από “δημιουργική καταστροφή”, αφού απέρριπτε επιχειρήσεις μικρού κέρδους για υψηλού κέρδους πρότζεκτ.

Αυτό είναι συνήθως μια αργή και επώδυνη διαδικασία. Τα πράγματα χειροτερεύουν προτού καλυτερεύσουν, καθώς οι νέες επιχειρήσεις δεν αναπτύσσονται τόσο γρήγορα για να αναπληρώσουν τα χαμένα έσοδα και κέρδη.

Η “δημιουργική καταστροφή” της IBM τόνισε αυτήν τη διαδικασία, όπως αποδεικνύεται από τη μακρά πτώση των εσόδων και των μεικτών κερδών της εταιρείας.

Η Wall Street παρακολουθούσε καχύποπτα, εκτιμώντας την IBM ως ώριμη επιχείρηση hardware, που χαρακτηρίζεται από αργές πωλήσεις και πτώση των κερδών. Και απέφευγε τη μετοχή της.

Η κατάσταση φάνηκε να αλλάζει πρόσφατα, διότι η IBM ξεκίνησε τα στηρίζει μεγάλο μέρος των εσόδων της από ταχέως αναπτυσσόμενα τεχνολογικά πρότζεκτ, όπως το cloud computing και η διαδικτυακή ασφάλεια.

Και τα πράγματα θα πάνε ακόμη καλύτερα, όταν συνυπολογισθούν τα οικονομικά αποτελέσματα της Red Hat, αφού οι εφαρμογές που αναπτύσσει έχουν μεγάλη ανταπόκριση στον κλάδο της τεχνολογίας.

Οι αναλυτές έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για την πορεία της IBM. “Παραμένουμε θετικοί όσον αφορά την IBM, καθώς η εξαγορά της Red Hat δείχνει την αλλαγή στη στρατηγική της εταιρείας”, λέει ο Matt Cabral της Credit Suisse.

Δεν συμφωνούν όλοι όμως με αυτή την άποψη. Ο Clement Thibault της πλατφόρμας Investing.com υποστηρίζει: “Για εμένα δεν έχουν αλλάξει πολλά σχετικά με την IBM, αν και η εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις και παρουσίασε ανάπτυξη στις cloud υπηρεσίες”.

Και πιστεύει ότι η εταιρεία υπολείπεται των ανταγωνιστών της στην τεχνολογία του cloud computing. “Η IBM βρίσκεται μια δεκαετία πίσω στις cloud τεχνολογίες, σε σχέση με τις Microsoft και Amazon”, προσθέτει.

Όσον αφορά την εξαγορά της Red Hat, ο Thibault εκτιμά ότι πρέπει να αναμένουμε να δούμε τον μακροπρόθεσμο αντίκτυπό της στα οικονομικά της εταιρείας.

Και αυτό, πράγματι, θα καθορίσει εάν η IBM θα πλησιάσει ή αν θα μείνει πίσω από τις Microsoft και Amazon.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα