Mi Band 4 CN – Πρώτη ελληνική παρουσίαση! Δείτε τι να περιμένετε και πως μπορείτε να το τροποποιήσετε. Τι γίνεται με το ελληνικό firmware!? Πως θα έχω μόνιμα αγγλικά στο Mi Band μου!?

Mi Band 4, το τελευταίο wearable της συνεργασίας Xiaomi και Huami είναι πια εδώ. Σήμερα μου ήρθε η κινέζικη έκδοση, ενώ είναι καθ’ οδόν και η διεθνή προσφορά του GearVita, για να τις δούμε και τις δύο, σε τι διαφέρουν και εάν αξίζει τελικά να πάρει κάποιος που έχει το Mi Band 3, το mi Band 4.

Η κινέζικη έκδοση μου ήρθε από το Aliexpress, χωρίς κανένα πρόβλημα με το τελωνείο. Όταν το είχα παραγγείλει εγώ, ήταν μόνο η κινέζικη έκδοση, ενώ τώρα βλέπω έχει και Global, εάν θέλετε να πάρετε από το link που σας δίνω. Ανοίγοντας την συσκευασία του ταχυδρομείου, είδα το γνωστό μας κουτί του Mi Band 4, με κινέζικα γράμματα απ’ έξω. Υπόψιν η διεθνή, θα τα έχει στ’ αγγλικά ότι διαβάζετε.

Μέσα στη συσκευασία, εκτός από το Mi Band 4, μου είχαν βάλει και δύο δωράκια, ένα ανταλλακτικό λουράκι του Mi Band 4 και ένα αυτοκόλλητο από 24Κ χρυσό όπως γράφει που λειτουργεί σαν φίλτρο για τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα! Ενδιαφέρον….

Το Mi Band 4 όταν μου πρωτοήρθε ήταν με το firmware 1.0.2.12. Είχα ήδη κατεβάσει το Mi Fit 4.0.5 που δίνει ο MiRoom στο 4PDA, για να έχω την πιο τελευταία έκδοση σε custom Mi Fit. Το Mi Fit μπορείτε να το κατεβάσετε είτε από το forum, εάν ξέρετε ρώσικα και έχετε γραφτεί ή από το link παρακάτω. Το αρχείο σας το δίνω όπως έχει, χωρίς να έχω αλλάξει τίποτα. Αυτό σημαίνει ότι όλα δουλεύουν, και ο χάρτης και όλα είναι στα ελληνικά, εκτός από τον ήχο που είναι στα ρώσικα. Επίσης μέσα περιέχει το αυθεντικό firmware για το Mi Band 3, όχι το ελληνικό.

Mi Fit 4.0.5 by MiROOM
148 Downloads

Το θέμα όπως θα δείτε και στο βίντεο, ήταν ότι το Mi Band 4 ήταν αφόρτιστο. Α, σωστά…ο φορτιστής του Mi Band 4 έχει αλλάξει. Δεν ξέρω γιατί τον διάλεξαν αυτόν, αλλά τον θεωρώ λίγο άβολο. Πάντως φορτίζει πιο γρήγορα από του 3. Επίσης μέσα στο κουτί θα βρείτε και ένα εγχειρίδιο που σε μένα ήταν στα κινέζικα, εάν πάρετε την διεθνή έκδοση, θα είναι στ’ αγγλικά.

Βλέπετε επίσης στο κουτί τα χαρακτηριστικά του Mi Band 4 στα κινέζικα φυσικά, αφού έχω την κινέζικη έκδοση.

Αφού συνδέθηκε με το Mi Band 4, μία διαδικασία που έγινε αστραπιαία, το πρόγραμμα μου έβγαλε ότι πρέπει να ενημερωθεί το Mi Band 4 στην τελευταία έκδοση του firmware v1.0.5.2

 

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, το Mi Band 4 ενημερώθηκε τρεις φορές, ενημέρωσε δηλαδή τρία διαφορετικά πράγματα. Το firmware που κατέβασε είναι φυσικά κινέζικο, αν και σε κάποια φάση είδα αγγλικά. Το κινητό, ένα Xiaomi Mi5S Plus ήταν στα ελληνικά σε όλη την διαδικασία. Αφού τελείωσε η ενημέρωση, το μενού και όλα ήταν στα κινέζικα. Οπότε εδώ δημιουργείτε το ερώτημα….πως πειράζουμε την γλώσσα, πως κάνουμε τα κινέζικα ελληνικά ή έστω αγγλικά.

 

Mi Band 4 – Θα δούμε ελληνικό firmware!?

Δυστυχώς εδώ έχω άσχημα νέα. Όπως λέω και στο βίντεο, έχει αλλάξει τελείως η διαδικασία ενημέρωσης του firmware. Έτσι ενώ μέχρι στιγμής το firmware ήταν μέσα στο Mi Fit, τώρα η ενημέρωση γίνεται μέσω ΟΤΑ, κατεβάζοντας το αρχείο από τους servers της Huami. Θα μου πείτε κανένα πρόβλημα…θα το υποκλέψουμε, θα το τροποιήσουμε και θα το κάνουμε ελληνικό. Δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί η κωδικοποίηση του αρχείου γίνεται από την εταιρεία με κλειδί που δεν είναι δημόσιο. Έτσι ότι και να προσπαθήσει να φτιάξει κάποιος, το αρχείο που δημιουργείτε είναι corrupted, δεν γίνεται αποδεκτό και μπορεί να μπρικάρει το Mi Band σας. Άρα ελληνική custom rom, με τα τωρινά δεδομένα δεν θα έχουμε! Εάν αλλάξει κάτι, που ειλικρινά αμφιβάλλω, να είστε σίγουροι ότι θα το μάθω και θα φτιάξω ελληνική rom. Μόνη μας ελπίδα είναι αγοράζοντας την διεθνή έκδοση, κάποια στιγμή να προστεθεί και η ελληνική γλώσσα μέσα. Εξάλλου εάν θέλει η Xiaomi, μπορεί να χρησιμοποιήσει τα αρχεία που σας δίνω δωρεάν και υποθέτω και από το ελληνικό fan club της Xiaomi, δεν νομίζω να έχουν αντίρρηση, και να μας φτιάξει μία πολύ ωραία ελληνική rom να έχουμε η Xiaomi. Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι φέτος με την έκδοση 4.0, έδωσε επίσημα ελληνικά μενού στο Mi Fit, όταν τα προηγούμενα χρόνια σας τα έδινα εγώ. Ευελπιστώ να το επεκτείνει αυτό και στην ROM. Οπότε για τώρα προτείνω μόνο την Global ν’ αγοράζετε! Συνεχίζουμε όμως την παρουσίαση….

Εάν λοιπόν έχετε την κινέζικη έκδοση του Mi Band 4, ο μόνος τρόπος να δείτε αγγλικά, είναι να γυρίσετε την γλώσσα του κινητού στ’ αγγλικά ή να κάνετε το κόλπο που γράφω πιο κάτω και με ελληνικά στο κινητό σας. Οπότε τα μενού που θα δείτε στ’ αγγλικά είναι τα εξής:

Όπως θα προσέξετε έχει καινούργια μενού το Mi Band 4 που δεν υπάρχουν στο 3. Μία διαφορά που θα δείτε εδώ, μεταξύ της κινέζικης έκδοσης με την global, είναι η δυνατότητα να πληρώνεις με το Alipay. Στην Global δεν υπάρχει.

 

Watchfaces – Τι είναι και πως βάζω τα δικά μου!?

Μία καινούργια λειτουργία για το Mi Band είναι η υποστήριξη watchfaces. Αρκετά μπορείτε να τα κατεβάσετε μέσα από το Mi Fit. Που τα βρίσκετε…μπαίνετε στο Mi Band 4 και επιλέγετε το πρώτο μενού. Εκεί θα βρείτε αρκετά να περάσετε στο Mi Band σας. Δεν σας αρέσουν αυτά, μπορείτε τότε να δοκιμάσετε αυτή την εφαρμογή που υπάρχει στο Playstore και έχει ακόμα περισσότερα – Watchfaces for Mi Band 4. Δεν σας φτάνουν ούτε αυτά…ε τότε υπάρχει οδηγός στο Geekdoing πως να περάσετε μόνος σας ότι εικόνα θέλετε. Το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι μπορείτε να ακολουθήσετε και τον ελληνικό οδηγό που σας ετοίμασα: Οδηγός: Πως να φτιάξετε μόνοι σας watchface για το Mi Band 4 και να τα εγκαταστήσετε!

 

Πως κάνω αγγλικό το μενού με το κινέζικο firmware του Mi Band 4 έχοντας ταυτόχρονα ελληνικά στο κινητό μου!?

Υπήρξαν πολλοί που μου ανέφεραν τον τρόπο που αναφέρετε στο Geekdoing. Εάν δείτε όλο το βίντεο, θα δείτε ότι δεν δουλεύει. Εγώ όμως σας έχω τρόπο πως να βλέπετε αγγλικά μενού έχοντας κινέζικη έκδοση firmware στο Mi Band 4 και ελληνικά στο κινητό σας! Για την δουλειά αυτή θα χρειαστούμε άλλη μία εφαρμογή να κατεβάσετε από το Playstore, Μία εφαρμογή που την ξέρετε από παλιά, από το Mi Band 2! Ναι σωστά είπα, το Mi Band Master! Εγκαθιστόντας την δωρεάν εφαρμογή, έχετε την δυνατότητα να πείτε στο Mi Band 4 να έχει τα μενού του στ’ αγγλικά συνέχεια, οπότε να μην έχετε φόβο για κινέζικα!

Δείτε τι πρέπει να ενεργοποιήσετε στην εφαρμογή:

 

Που θα βρείτε το Mi Band 4!?

Σας έχω κάμποσα link να δοκιμάσετε και να τα συνδυάσετε με τα κουπόνια που υπάρχουν στο site:

Banggood – http://fas.st/v2npGq
Gearbest – http://grbe.st/tLd67g
Aliexpress – http://ali.ski/EEqIY ή http://ali.ski/tlAZw (ισπανική αποθήκη)
Geekbuying – http://fas.st/TruCwG (Ιταλία) – http://fas.st/8FMgj (ΗΚ)
GearVita – http://shrsl.com/1ope0
Geekmaxi – http://shrsl.com/1ope5
Cafago – http://fas.st/lM4Fv

Δείτε και το βίντεο παρουσίασης που σας έφτιαξα. Είναι λίγο μεγάλο σε χρόνο, αλλά τα δείχνει όλα χωρίς να κρύβει τίποτα! Υπόψιν, εάν σας άρεσε, πατήστε και κανά Like ή γραφτείτε στο κανάλι μου….

Αυτά για τώρα για το Mi Band 4. Εάν θέλετε να το αποκτήσετε, προτιμήστε τα λινκ που σας δίνω. Περιμένω και την διεθνή έκδοση, οπότε θα υπάρξει και δεύτερο βίντεο παρουσίαση, όπως και βίντεο πως να φτιάξετε μόνοι σας watchfaces!

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα