Οι ΥΠΟΙΚ της G7 εκφράζουν ανησυχίες για το κρυπτονόμισμα Libra του Facebook

Οι Υπουργοί Οικονομικών της G7 συμφώνησαν ομόφωνα ότι είναι αναγκαίο “να ενεργήσουν τάχιστα” στο σχέδιο της εταιρείας Facebook να δημιουργήσει το δικό του κρυπτονόμισμα, το Libra, όπως ανέφερε η γαλλική προεδρία, με την λήξη της πρώτης ημέρας των εργασιών τους στο Σαντιγί.

“Για το Libra είχαμε μια πολύ εποικοδομητική και λεπτομερή συζήτηση, με ευρεία ομοφωνία για την ανάγκη να δράσουμε γρήγορα”, εξήγησε μια πηγή, σημειώνοντας ότι όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν “την ανησυχία τους για την τρέχουσα κατάσταση”.

Πριν να ξεκινήσει η ετήσια συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των επτά πιο προηγμένων βιομηχανικά χωρών, ο Γάλλος υπουργός Μπρουνό Λε Μερ δήλωσε ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία του κρυπτονομίσματος Libra.

“Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι θα χρησιμοποιείται ένα εργαλείο συναλλαγών χωρίς να τηρεί κανέναν από τους κανόνες που θέτουμε σε όλα τα νομίσματα”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Χαιρέτισε επίσης την στάση που τηρεί για το θέμα αυτό ο Αμερικανός ομόλογός του, Στίβεν Μνούτσιν.

Ο τελευταίος είπε την Δευτέρα ότι η Ουάσινγκτον εκφράζει έντονες ανησυχίες για το Libra, γιατί θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή για να χρηματοδοτεί τρομοκράτες.

Παρόμοιες ανησυχίες εξέφρασε επίσης ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Ολαφ Σολτς. Όπως είπε, οι υπουργοί και οι κεντρικοί τραπεζίτες που συμμετέχουν σε αυτήν την σύνοδο της G7 αποφάσισαν να εξετάσουν προσεκτικά αν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις “ή αν θα πρέπει να τροποποιηθούν για να διασφαλιστεί μελλοντικά η σταθερότητα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος”.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Μπορείτε επίσης να κάνετε SUBSCRIBE στη Youtube σελίδα μας “Couple Unboxing” και να πατήσετε το “καμπανάκι” () για να ενημερώνεστε για τα νέα μας video.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Επιχείρηση... Unboxing!!! Δυναμικά και κωμικά δίδυμα, κάνουν παραγγελίες online και σας τις παρουσιάζουν χωρίς ενδοιασμούς!

Σχετικά άρθρα