Tronsmart Element Force: Ένα αδιάβροχο ηχείο Bluetooth με καταπληκτικό ήχο!

Έχουμε ξαναπεί ότι τα φορητά ηχεία Bluetooth κάνουν πολύ καλές πωλήσεις. Αυτό έχει σαν αποτελέσματα οι εταιρείες να παρουσιάζουν συνέχεια νέα μοντέλα! Από την ιστοσελίδα μας έχουμε παρουσιάσει αρκετά μοντέλα Bluetooth ηχείων. Όλα είναι επιλεγμένα με δύο βασικά κριτήρια. Να έχουν καθαρό και δυνατό ήχο και να είναι προσιτά στην τιμή. Ακόμα προσπαθούμε να επιλέγουμε ηχεία με διαφορετικά επιμέρους χαρακτηριστικά, ώστε να καλύπτουν τις προτιμήσεις και τις ανάγκες όσο γίνεται περισσότερων φίλων της ιστοσελίδας μας.

Σήμερα λοιπόν θα παρουσιάσουμε ένα πλήρως αδιάβροχο ηχείο. Το κατασκευάζει η εταιρεία Tronsmart και είναι το μοντέλο Element Force. Το γεγονός ότι το ηχείο αυτό είναι αδιάβροχο, θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα νομίζω, τώρα που βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού! Όλοι μας θα πάμε διακοπές και θα βρεθούμε στις παραλίες και στις πισίνες! Γιατί να φοβόμαστε ότι το ηχείο μας θα χαλάσει λόγω υγρασίας;

Η εταιρεία Tronsmart έχει μεγάλη παράδοση στην κατασκευή ποιοτικών και προσιτών Bluetooth ηχείων. Με το Element Force η φήμη της επιβεβαιώνεται απόλυτα! Αν το δούμε λίγο καλύτερα.


Περιγραφή

Το Element Force είναι μικρό και όμορφο ηχείο. Έχει σχήμα ορθογώνιο με στρογγυλεμένες άκρες και το χρώμα του είναι μαύρο. Ο σχεδιασμός και τα υλικά κατασκευής του προδίδουν αμέσως την αδιάβροχη φύση του. Μπροστά και πίσω καλύπτετε από διάτρητο μεταλλικό κέλυφος, ενώ περιμετρικά περιβάλλεται από ελαστικό υλικό σιλικόνης. Μπροστά και πίσω δεσπόζει το λογότυπο της εταιρείας με μεγάλα λευκά γράμματα. Στο πλαίσιο του διάτρητου κελύφους υπάρχουν εμφανείς βίδες που του δίνουν ένα σπορ ύφος.


Στην πάνω πλευρά βρίσκονται τα κουμπιά χειρισμού του ηχείου τα οποία βρίσκονται κάτω από το ελαστικό περίβλημα. Αυτά είναι: Το «On / Off», το «M» για την εναλλαγή των λειτουργιών, το «Μείον» για την μείωση του ήχου ή την επιλογή προηγούμενου κομματιού, το «Play / Pause» που χρησιμοποιείται και για την απάντηση των κλήσεων, το «Συν» για την αύξηση του ήχου και την επιλογή του επόμενου κομματιού και τελευταίο το κουμπί «EQ» για την επιλογή των τριών ρυθμίσεων ισοστάθμισης ήχου (Equalizer) που διαθέτει το ηχείο. Δίπλα βρίσκεται η περιοχή του δέκτη NFC (σύμβολο «Ν»). Στην πάνω πλευρά υπάρχουν και οι δύο ενδεικτικές λυχνίες του ηχείου. Η μια βρίσκεται πάνω από το κουμπί ενεργοποίησης. Αυτή αναβοσβήνει γρήγορα όταν το ηχείο δεν βρίσκεται σε σύνδεση με κάποια συσκευή, ανάβει συνεχόμενα όταν υπάρχει σύνδεση και αναβοσβήνει αργά κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής του ήχου. Η άλλη βρίσκεται πάνω από το κουμπί EQ και μας δείχνει ποια κατάσταση ισοστάθμισης είναι ενεργοποιημένη. Συγκεκριμένα είναι σβηστή στην κατάσταση «Extra Bass» που είναι και η προεπιλεγμένη, ανάβει μπλε στην κατάσταση «3D Sound» και λευκό στην κατάσταση «Standard Sound».

Στην πίσω πλευρά του ηχείου βλέπουμε ένα ελαστικό καπάκι που καλύπτει τις θύρες σύνδεσης του ηχείου. Κάτω από το καπάκι βρίσκουμε την θύρα φόρτισης USB type C, την υποδοχή κάρτας μνήμης micro SD και την θύρα line in 3.5 mm. Το ηχείο αυτό μπορεί να δεχτεί κάρτες micro SD χωρητικότητας μέχρι 64 GB. Στο δεξί πλάι υπάρχει ένας κρίκος που βοηθάει πολύ κατά την μεταφορά του ηχείου. Οι διαστάσεις του είναι 204 Χ 64 Χ 80 mm και το βάρος του στα 780 gr. Λόγω του  σχήματος του και του συμπαγούς σχεδιασμού του, μπορούμε άνετα να το παίρνουμε μαζί μας παντού! Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, μπορούμε να προμηθευτούμε και την θήκη μεταφοράς του. Εδώ να αναφέρουμε ότι η θήκη αυτή είναι κατάλληλη και για το ηχείο Element T6 Plus της Tronsmart, που έχουμε ήδη παρουσιάσει στην ιστοσελίδα μας.

Εσωτερικά το ηχείο διαθέτει δύο μεγάφωνα διαμέτρου 53 mm, αριστερά και δεξιά, με ισχύ 20 W στα 4 Ω, το καθένα. Η συνολική ισχύς του ηχείου είναι στα 40 Watts. Ακόμα διαθέτει δύο διπλούς παθητικούς θαλάμους, στο κέντρο εμπρός και πίσω, που λειτουργούν ως subwoofers για καλύτερη απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων. Η απόσταση ηχητικής μετάδοσης του ηχείου φτάνει στα 30 μέτρα ανοιχτού χώρου! Το Element Force τροφοδοτείται από δύο επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ισχύος 3300mAh η καθεμιά, που του δίνουν αυτονομία λειτουργίας που αγγίζει τις 15 ώρες!

Πολύ προσεγμένη είναι και η συσκευασία του ηχείου. Πρόκειται για ένα ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο κουτί από σκληρό γυαλιστερό χαρτόνι, σε χρώμα λευκό και μωβ.  Στην πάνω πλευρά του υπάρχει η εικόνα του ηχείου και στην κάτω αναφέρονται τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του. Εσωτερικά έχει επένδυση από αφρώδες υλικό, για καλύτερη προστασία του ηχείου. Μέσα σε ξεχωριστό κουτί που βρίσκεται στο πλάι δίπλα στο ηχείο, θα βρούμε το USB type C καλώδιο φόρτισης και το καλώδιο ήχου mini jack 3.5 mm, το αναλυτικό φυλλάδιο οδηγιών σε έξι γλώσσες και η κάρτα εγγύησης. Το προϊόν έχει εγγύηση ενός έτους η οποία μπορεί να επεκταθεί άλλους έξι μήνες, αν το δηλώσουμε στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

 Χαρακτηριστικά – Λειτουργίες

Το Tronsmart Element Force έχει τρεις τρόπους λειτουργίας. Είτε ασύρματα μέσω σύνδεσης Bluetooth, είτε μέσω καλωδίου ήχου στην στερεοφωνική είσοδο AUX των 3,5 mm ή τέλος μέσω κάρτας micro-SD στην οποία έχουμε γράψει αρχεία ήχου mp3. Ακόμα μπορεί να λειτουργήσει κι ως Bluetooth hands free. Συγκεκριμένα αν έχουμε μια κλήση την στιγμή που ακούμε μουσική, το ηχείο αυτόματα σταματάει την αναπαραγωγή και μπαίνει σε λειτουργία hands free. Όταν τελειώσουμε την συνομιλία μας, συνεχίζει αυτόματα την μουσική. Η συνομιλία μέσω της λειτουργίας hands free γίνεται μια χαρά και ο συνομιλητής μας ακούει περίφημα.

Ο ήχος αυτού του ηχείου είναι πραγματικά εκπληκτικός! Πολύ δυνατός και καθαρός! Τα μπάσα είναι γεμάτα και τα πρίμα κρυστάλλινα. Ακόμα και σε χαμηλή ένταση ήχου, το μπάσο του είναι επιβλητικό. Ο ήχος παραμένει διαυγής και χωρίς τριξίματα, ακόμα και στο μέγιστο της έντασης. Το ηχείο μπορεί άνετα να «γεμίσει» με μουσική ένα μεγάλο δωμάτιο. Αυτό το πολύ καλό ηχητικό αποτέλεσμα οφείλεται στις τεχνολογίες 3D Digital Sound, Digital Signal Processing (DSP) και SoundPulse™ της Tronsmart που χρησιμοποιούνται στο ηχείο. Χάρη σε αυτές, έχουμε ήχο χωρίς παραμορφώσεις και θόρυβο, το ηχητικό φάσμα διευρύνεται και ενισχύεται η στερεοφωνική αίσθηση. Τέλος έχουμε ένα βαθύτερο μπάσο και ταυτόχρονα υψηλής καθαρότητας φωνητικά.

Το ηχείο αυτό διαθέτει, όπως είπαμε και κουμπί EQ (ισοστάθμισης ήχου) με τρεις προκαθορισμένες ρυθμίσεις. Η πρώτη, που είναι και η προεπιλεγμένη, είναι η Extra Bass (λυχνία σβηστή). Η δεύτερη είναι η 3D Music (λυχνία μπλε) και η τρίτη είναι η Standard Music (λυχνία λευκή). Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα το έχουμε στην επιλογή 3D Music. Ο ήχος πραγματικά διαχέεται σε ολόκληρο το δωμάτιο και δημιουργείται η αίσθηση ότι υπάρχουν περισσότερες πηγές ήχου από μία!

Ένα ακόμα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό αυτού του ηχείου, είναι η τεχνολογία True Wireless Stereo (TWS) που υποστηρίζει. Μπορούμε δηλαδή να συνδέσουμε δύο ηχεία Element Force μεταξύ τους και το ένα θα λειτουργεί σαν αριστερό ηχείο και το άλλο σαν δεξί. Έτσι θα έχουμε μια πραγματικά στερεοφωνική τρισδιάστατη απόδοση ήχου στον χώρο μας. Για την ενεργοποίηση της λειτουργίας, αρκεί να πατήσουμε για περισσότερα από 2 δευτερόλεπτα το κουμπί EQ στο ένα ηχείο, όταν αυτό δεν είναι συνδεδεμένο με κάποιο τηλέφωνο. Αμέσως τα δύο ηχεία συνδέονται μεταξύ τους και ακούμε έναν ήχο επιβεβαίωσης. Μόλις γίνει αυτό, το ένα ηχείο μπαίνει σε κατάσταση αναμονής σύνδεσης με το κινητό μας και μπορούμε να το συνδέσουμε με αυτό μέσω Bluetooth. Στο ένα ηχείο η μπλε λυχνία ανάβει μόνιμα. Αυτό είναι το δεξί. Στο άλλο ηχείο η μπλε λυχνία αναβοσβήνει. Αυτό το ηχείο είναι το αριστερό. Δυστυχώς λόγω διαφορετικού πρωτοκόλλου TWS, δεν υπάρχει συμβατότητα με το T6 Plus και το Mega. Έτσι δεν μπορούμε να τα συνδέσουμε μέσω TWS με το Force. Θα πρέπει να αναφέρουμε ακόμα ότι η λειτουργία TWS είναι διαθέσιμη μόνο κατά την αναπαραγωγή μέσω Bluetooth. Αν χρησιμοποιούμε το ηχείο για αναπαραγωγή μέσω καλωδίου ή κάρτας micro SD, η λειτουργία TWS απενεργοποιείται.

Το Element Force διαθέτει Bluetooth έκδοσης 5.0. Προσφέρει έτσι σταθερές συνδέσεις, εμβέλειας μέχρι 30 m και καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Το ηχείο ακόμα υποστηρίζει την τεχνολογία NFC που κάνει την σύνδεση του ηχείου με το κινητό, παιχνιδάκι. Αρκεί να ακουμπήσουμε το συμβατό με NFC κινητό μας στο σύμβολό «Ν» στην πάνω δεξιά πλευρά του ηχείου και η σύνδεση έγινε! Το ηχείο είναι ακόμα συμβατό με τους ψηφιακούς ηχητικούς βοηθούς της Apple και την Google. Πατώντας το κουμπί ενεργοποίησης, ενώ το ηχείο είναι σε σύνδεση, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την λειτουργία του ηχητικού ψηφιακού βοηθού.

Το ηχείο διαθέτει πιστοποίηση IPX7. Αυτό σημαίνει το Force είναι ένα ηχείο πλήρως αδιάβροχο μέχρι και σε βάθος νερού ενός μέτρου! Έτσι μπορούμε να το βάλουμε μέσα στην θάλασσα ή στην πισίνα, χωρίς να κινδυνεύει να καταστραφεί. Ακόμα είναι ανθεκτικό και στην σκόνη. Μιλάμε δηλαδή για ένα πολύ ανθεκτικό ηχείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα σε κάθε μας δραστηριότητα, χωρίς να υπάρχει φόβος να χαλάσει.

Συμπέρασμα

Το Bluetooth ηχείο Tronsmart Element Force είναι πραγματικά μια άριστη επιλογή για όσους χρειάζονται ένα ασύρματο ηχείο για να ακούνε μουσική, σε οποιεσδήποτε συνθήκες, όσο δύσκολες κι αν είναι. Ο ήχος του είναι πολύ δυνατός και καθαρός. Είναι όμορφο και ποιοτικό με μεγάλη φορητότητα, ειδικά αν αγοράσουμε και την θήκη μεταφοράς του. Διαθέτει χαρακτηριστικά όπως 3D Digital Sound, Digital Signal Processing (DSP), SoundPulse™, NFC, Equalizer και True Wireless Stereo (TWS), που περιγράψαμε αναλυτικά παραπάνω. Στο ηχείο αυτό θα βρούμε την τέλεια ισορροπία μεταξύ ποιότητας και τιμής!  Συνδυάζει προχωρημένες δυνατότητες και ξεχωριστό ήχο που συναντάμε σε μοντέλα πολύ ακριβότερα από αυτό.

Σήμερα μπορούμε να αποκτήσουμε αυτό το καταπληκτικό ηχείο από το επίσημο κατάστημα της Tronsmart στο Aliexpress με έκπτωση 20.00 $. Ο τρόπος είναι απλός. Αφού κάνουμε την παραγγελία, δεν πρέπει να πληρώσουμε αμέσως. Πρέπει να στείλουμε μέσω του συστήματος μηνυμάτων του Aliexpress τον κωδικό nopending. Έτσι ο πωλητής θα μας μειώσει το ποσό που πρέπει να πληρώσουμε από 70.87 $ σε 49.99 $! Στην συνέχεια προχωράμε στην πληρωμή της παραγγελίας.

Εναλλακτικά μπορούμε να παραγγείλουμε το ηχείο από το Geekbuying με την χρήση του κουπονιού TSJULY07. Έτσι θα αγοράσουμε το ηχείο από την αποθήκη της Ισπανίας στα 49.99 $ και από τις αποθήκες της Πολωνίας ή της Γερμανίας, με επιπλέον δώρο την θήκη μεταφοράς! ΠΡΟΣΟΧΗ! Η προσφορά αυτή (με την θήκη δώρο) ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα.  Ακόμα μπορούμε να το παραγγείλουμε από την αποθήκη της Κίνας και με χρήση του κωδικού TSJULY08, στην τιμή των 51.99 $, με δώρο την θήκη μεταφοράς και χωρίς κόστος αποστολής! ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτή η προσφορά ισχύει μόνο για τις 50 πρώτες  παραγγελίες!

 Και μην ξεχνάτε! Μπορείτε να παραγγείλετε πολλά προϊόντα με εκπτωτικούς κωδικούς από το Geekbuying αρκεί να μπείτε εδώ!

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

 

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Only the best toys for the best boys! Επιμέλεια κειμένου: Renata Dermati. [email protected]

Σχετικά άρθρα