Tronsmart Element T6 Plus: Το απόλυτο Bluetooth Ηχείο της παρέας!

Μοίρασε την γνώση...

Τα τελευταία χρόνια τα Bluetooth ηχεία παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση από τους χρήστες προϊόντων τεχνολογίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όλο και περισσότερες εταιρείες να παρουσιάζουν συνέχεια νέα μοντέλα. Οι ποιότητα αυτών των ηχείων, τόσο κατασκευάστηκα όσο και ακουστικά, έχει ανέβει πάρα πολύ, ενώ οι τιμές τους μειώνονται. Έτσι σήμερα μπορούμε να αποκτήσουμε απίθανα Bluetooth ηχεία, χωρίς να χρειάζεται να βάλουμε βαθιά το χέρι μας στην τσέπη!

Για να διευκολύνουμε τους φίλους της ιστοσελίδας μας, ώστε να επιλέξουν το ηχείο που τους ταιριάζει, στην καλύτερη τιμή, θα κάνουμε αρκετές παρουσιάσεις ηχείων Bluetooth. Έτσι μετά την παρουσίαση του Tronsmart Element Mega, θα δούμε σήμερα ένα ακόμα μοντέλο της ίδιας εταιρείας. Το Element T6 Plus. Το ηχείο αυτό ανταποκρίνεται απόλυτα σε αυτά που ανέφερα νωρίτερα. Είναι δηλαδή απίθανο αλλά όχι ακριβό!


Η εταιρεία Tronsmart που το κατασκευάζει, δεν χρειάζεται νομίζω ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι μια ανερχόμενη εταιρεία παραγωγής αξεσουάρ τεχνολογίας, άριστης ποιότητας και καλής τιμής. Περισσότερες πληροφορίες μπορούμε να δούμε στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Το καλό με τα προϊόντα της Tronsmart είναι ότι μπορούμε να τα προμηθευτούμε από τις Ευρωπαϊκές αποθήκες του Geekbuying ή του Επίσημου Καταστήματος της εταιρείας στο Aliexpress. Έτσι τα παραλαμβάνουμε πολύ γρήγορα, σε 3 έως 5 εργάσιμες μέρες, και χωρίς επιπλέον χρεώσεις τελωνείου. Το Element T6 Plus μου στάλθηκε, με DHL, από την αποθήκη του Geekbuying στην Ιταλία και το παρέλαβα σε τέσσερεις μέρες!


 

Περιγραφή

Το Element T6 Plus είναι το νεότερο ηχείο Bluetooth της εταιρείας και έχει ιδιαίτερη σημασία γι’ αυτήν. Είναι ένα επετειακό προϊόν για τον εορτασμό των έξι χρόνων (2013 – 2019) από την ίδρυσή της. Ο ξεχωριστός του χαρακτήρας φαίνεται αμέσως κι από την ξεχωριστή του εμφάνιση! Το ηχείο έχει κυλινδρικό σχήμα. Περιμετρικά καλύπτεται από διάτρητο μεταλλικό πλέγμα το οποίο διακόπτεται από μια λωρίδα με ελαστική υφή. Σε αυτή την λωρίδα βλέπουμε από πάνω προς τα κάτω: το λογότυπο της εταιρείας, τα κουμπιά χειρισμού του ηχείου, μια ενδεικτική λυχνία λειτουργιών και ένα ελαστικό καπάκι που καλύπτει τις θύρες σύνδεσης του ηχείου. Κάτω από το καπάκι βρίσκουμε την θύρα line in 3.5 mm, μια θύρα USB, την θύρα φόρτισης USB type C και την υποδοχή κάρτας μνήμης micro SD. Η θύρα USB, που ανέφερα παραπάνω, χρησιμοποιείται για να συνδέουμε φλασάκια μνήμης αλλά και για την λειτουργία Power Bank. Ναι! Το ηχείο αυτό μπορεί να φορτίζει το κινητό μας ενώ ακούμε μουσική! Στην πάνω πλευρά του ηχείου υπάρχει ένα μεγάλο μεταλλικό περιστρεφόμενο κουμπί που χρησιμεύει για την αυξομείωση του ήχου, όταν το περιστρέφουμε και για τις λειτουργίες Play/Pause όταν το πιέζουμε. Το κουμπί αυτό έχει πάνω του το λογότυπο της εταιρείας και διαθέτει μπλε περιμετρικό φωτισμό που του δίνει ένα πραγματικά ξεχωριστό στυλ. Το μπλε φως ανάβει συνέχεια όταν το ηχείο βρίσκεται σε σύνδεση και αναβοσβήνει όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής για σύνδεση.  Στην κάτω πλευρά του ηχείου βρίσκεται ένα κυκλικό subwoofer και τρία ελαστικά πέλματα στήριξης. Οι διαστάσεις του ηχείου είναι 82 Χ 203 mm (διάμετρος Χ ύψος) και το βάρος του στα 670 gr. Το κυλινδρικό σχήμα του και ο συμπαγής σχεδιασμός του αυξάνουν σημαντικά την φορητότητά του. Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, μπορούμε να προμηθευτούμε και την θήκη μεταφοράς του. Το T6 Plus διατίθεται σε δύο χρώματα,  όλο μαύρο και μαύρο με κόκκινο πλέγμα.

Το ηχείο αυτό διαθέτει πιστοποίηση IPX6. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιβάλλον με σκόνη και υγρασία, χωρίς να κινδυνεύει να καταστραφεί. Η κωδικοποίηση IPX6 σημαίνει ότι το ηχείο έχει δοκιμαστεί σε λειτουργία, χωρίς να εμφανίσει πρόβλημα, ενώ εκτοξεύεται πάνω του πίδακας νερού, προς όλες τις κατευθύνσεις, για τουλάχιστον τρία λεπτά. Ο όγκος του νερού που πέφτει πάνω στο ηχείο είναι 100 lt ανά λεπτό και η πίεση του νερού 100 kPa, σε απόσταση τριών μέτρων. Όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό ηχείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα στο μπάνιο, στην πισίνα, στην βροχή, στο χιόνι, στις λάσπες κλπ χωρίς να υπάρχει φόβος να χαλάσει.

Εσωτερικά το ηχείο διαθέτει, δύο κυκλικές μονάδες ήχου, με ισχύ 20 W στα 4 Ω, η καθεμιά. Η συνολική ισχύς του ηχείου είναι στα 40 Watts. Ακόμα διαθέτει δύο διπλούς παθητικούς θαλάμους και ένα subwoofer για καλύτερη απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων και βαθύτερο μπάσο. Το Element T6 Plus τροφοδοτείται από δύο επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου ισχύος 3300mAh η καθεμιά, που του δίνουν αυτονομία λειτουργίας που αγγίζει τις 15 ώρες αναπαραγωγής και τους 24 μήνες σε κατάσταση αναμονής! Φορτίζεται πλήρως σε τρεις ως πέντε ώρες, ανάλογα με την ισχύ του φορτιστή που χρησιμοποιούμε.

Πολύ προσεγμένη είναι και η συσκευασία του ηχείου. Πρόκειται για ένα ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο κουτί από σκληρό γυαλιστερό χαρτόνι, σε χρώμα λευκό και μωβ.  Στην πάνω πλευρά του υπάρχει η εικόνα του ηχείου και στην κάτω αναφέρονται τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του. Μέσα στο κουτί, εκτός από το ίδιο το ηχείο, θα βρούμε το USB type C καλώδιο φόρτισης και το καλώδιο ήχου mini jack 3.5 mm. Στη συσκευασία τέλος υπάρχει ένα αναλυτικό φυλλάδιο οδηγιών σε έξι γλώσσες και η κάρτα εγγύησης. Το προϊόν έχει εγγύηση ενός έτους η οποία μπορεί να επεκταθεί άλλους έξι μήνες, αν το δηλώσουμε στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

 

Χαρακτηριστικά – Λειτουργίες

Το Bluetooth ηχείο Tronsmart Element T6 Plus έχει τέσσερεις τρόπους λειτουργίας. Είτε ασύρματα μέσω σύνδεσης Bluetooth, είτε μέσω καλωδίου ήχου στην στερεοφωνική είσοδο AUX των 3,5 mm, είτε μέσω κάρτας micro-SD, στην οποία έχουμε γράψει αρχεία ήχου mp3 ή τέλος με USB φλασάκι μνήμης, στο οποίο υπάρχουν επίσης αρχεία ήχου. Ακόμα μπορεί να λειτουργήσει κι ως Bluetooth hands free. Συγκεκριμένα αν έχουμε μια κλήση την στιγμή που ακούμε μουσική, το ηχείο αυτόματα σταματάει την αναπαραγωγή και μπαίνει σε λειτουργία hands free. Πατώντας το περιστρεφόμενο κουμπί ήχου απαντάμε ή τερματίζουμε την κλήση μας. Όταν τελειώσουμε, συνεχίζει αυτόματα η μουσική μας. Η συνομιλία μέσω της λειτουργίας hands free γίνεται μια χαρά και ο συνομιλητής μας ακούει περίφημα. Το ηχείο είναι ακόμα συμβατό με τους ψηφιακούς ηχητικούς βοηθούς της Apple και την Google. Πατώντας το περιστρεφόμενο κουμπί του ήχου για τρία δευτερόλεπτα, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την λειτουργία του ηχητικού ψηφιακού βοηθού. Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και την λειτουργία Power Bank που υποστηρίζει το ηχείο αυτό. Συνδέοντας ένα καλώδιο USB στην αντίστοιχη θύρα, μπορούμε να φορτίζουμε το κινητό ή το tablet μας, ενώ ακούμε μουσική. Καλό ε;

Ο ήχος του T6 Plus είναι καταπληκτικός! Δεν έχω ακούσει πιο βαθύ και πιο γεμάτο μπάσο, από κανένα άλλο παρόμοιο ηχείο! Ακόμα και σε χαμηλή ένταση ήχου, το μπάσο είναι επιβλητικό. Γενικά το ηχείο αποδίδει άριστα σε όλο το φάσμα των ηχητικών συχνοτήτων. Ο ήχος παραμένει καθαρός και χωρίς τριξίματα, ακόμα και στο μέγιστο της έντασης. Ωστόσο το Element T6 Plus στην μέγιστη ένταση, δεν ακούγεται τόσο δυνατά όσο το Element Mega. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το T6 Plus δεν έχει δυνατό ήχο. Το ηχείο μπορεί άνετα να «γεμίσει» με μουσική ένα δωμάτιο.

Το ηχείο αυτό διαθέτει και κουμπί EQ (ισοστάθμισης ήχου) με τρεις προκαθορισμένες ρυθμίσεις. Η πρώτη, που είναι και η προεπιλεγμένη, είναι η Vocal. Με αυτή έχουμε καλύτερη απόδοση των φωνητικών. Η δεύτερη είναι η 3D Deep Bass και όταν την επιλέξουμε η ενδεικτική λυχνία ανάβει με λευκό χρώμα. Εδώ το μπάσο γίνεται ακόμα πιο βαθύ και δημιουργείται η αίσθηση ότι ο ήχος έρχεται από διαφορετικές μεριές (3D). Αυτή η ρύθμιση λειτουργεί καλύτερα στην χαμηλή και μέση ένταση ήχου. Η τρίτη ρύθμιση είναι η Extra Bass και όταν την επιλέξουμε η ενδεικτική η λυχνία ανάβει με πράσινο χρώμα.  Και εδώ έχουμε ενίσχυση του μπάσου. Αυτή η ρύθμιση λειτουργεί καλά ακόμα και στην μέγιστη ένταση ήχου. Το πολύ καλό ηχητικό αποτέλεσμα του T6 Plus οφείλεται στις τεχνολογίες 3D Digital Sound, Digital Signal Processing (DSP) και SoundPulse™ που είναι ευρεσιτεχνίες της Tronsmart. Χάρις σε αυτές, έχουμε ήχο χωρίς αρμονικές παραμορφώσεις και θόρυβο. Το ηχητικό φάσμα διευρύνεται και ενισχύεται η στερεοφωνική αίσθηση.

Ένα ακόμα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό αυτού του ηχείου, είναι η τεχνολογία True Wireless Stereo (TWS) που υποστηρίζει. Μπορούμε δηλαδή να συνδέσουμε δύο ηχεία Element T6 Plus μεταξύ τους και το ένα θα λειτουργεί σαν αριστερό ηχείο και το άλλο σαν δεξί. Έτσι θα έχουμε μια πραγματικά στερεοφωνική τρισδιάστατη απόδοση ήχου στον χώρο μας. Για τον σκοπό αυτό το ηχείο διαθέτει ένα κουμπί TWS που χρησιμεύει στην ενεργοποίηση της λειτουργίας αυτής. Όταν το πατήσουμε η ενδεικτική λυχνία ανάβει με πορτοκαλί χρώμα. Μόλις ολοκληρωθεί η σύνδεση μεταξύ των ηχείων, το ένα ηχείο μπαίνει σε κατάσταση αναμονής σύνδεσης με το κινητό μας και μπορούμε να το συνδέσουμε με αυτό μέσω Bluetooth. Αυτό το ηχείο είναι το αριστερό και το άλλο το δεξί. Το καταπληκτικό είναι ότι το T6 Plus και το Mega είναι συμβατά μεταξύ τους και μπορούν να συνδεθούν μέσω TWS χωρίς πρόβλημα! Είναι σημαντικό να πούμε ότι αυτή η συμβατότητα δεν υπάρχει με την τελευταία έκδοση του Mega, που διαθέτει θύρα type C. Μόνο η προηγούμενη έκδοση του Mega, με την θύρα micro USB είναι συμβατό με το T6 Plus, όσον αφορά στην λειτουργία TWS. Ακόμα θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η λειτουργία TWS είναι διαθέσιμη μόνο κατά την αναπαραγωγή μέσω Bluetooth. Αν χρησιμοποιούμε το ηχείο για αναπαραγωγή μέσω καλωδίου, κάρτας micro SD ή από φλασάκι μνήμης, η λειτουργία TWS απενεργοποιείται.

Το Element T6 Plus διαθέτει Bluetooth έκδοσης 5.0. Αυτό σημαίνει ότι προσφέρει ακαριαία και σταθερή σύνδεση εμβέλειας μέχρι 20 μέτρων, ταχύτερη μεταφορά δεδομένων και καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Στα συμβατά smart phones εμφανίζεται δίπλα στο Bluetooth σύμβολο και η στάθμη της μπαταρίας του ηχείου.

 

Συμπέρασμα

Το Bluetooth ηχείο Tronsmart Element T6 Plus είναι, όπως αναφέρω και στον τίτλο, το απόλυτο ηχείο της παρέας! Μπορεί να γεμίσει με την αγαπημένη μας μουσική όλες τις ξέγνοιαστές στιγμές με την παρέα μας, όπου κι αν βρισκόμαστε. Στην παραλία, στην έξοχή, στο βουνό, στο κάμπινγκ, στην κατασκήνωση, στο χιόνι, στο σκάφος, στο σαλόνι μας ή στην βεράντα μας και όπου αλλού θέλουμε. Ο ήχος του είναι καταπληκτικός με αξεπέραστο μπάσο και πολύ καθαρός. Έχει ικανοποιητική ένταση ήχου και προχωρημένες δυνατότητες και χαρακτηριστικά όπως: Bluetooth 5.0, 3D Digital Sound, Digital Signal Processing (DSP), SoundPulse™, True Wireless Stereo (TWS), λειτουργία ισοστάθμισης ήχου (EQ), λειτουργία Power Bank, συμβατότητα με τους ψηφιακούς ηχητικούς βοηθούς της Apple και την Google, αναπαραγωγή μουσικής από φλασάκια μνήμης ή κάρτες micro SD, τεράστια αυτονομία, μεγάλη ισχύ, καλή φορητότητα, άριστη ποιότητα κατασκευής και μπορεί να λειτουργεί άφοβα σε περιβάλλον με βαριά υγρασία και σκόνη (IPX6). Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι κερδίζει με ευκολία τον ανταγωνισμό, αφού υπάρχει άλλο αντίστοιχο ηχείο στην τιμή των 70 €.  Ένα ηχείο αντίστοιχων χαρακτηριστικών είναι το JBL Xtreme 2. Μόνο που η τιμή του ξεκινάει από τα 200 €!

Εκπτωτικά κουπόνια

Σήμερα μπορούμε να αποκτήσουμε αυτό το καταπληκτικό ηχείο από το επίσημο κατάστημα της Tronsmart στο Aliexpress με έκπτωση 10.00 $. Ο τρόπος είναι απλός. Αφού κάνουμε την παραγγελία, δεν πρέπει να πληρώσουμε αμέσως. Πρέπει να στείλουμε μέσω του συστήματος μηνυμάτων του Aliexpress τον κωδικό nopending. Έτσι ο πωλητής θα μας μειώσει το ποσό που πρέπει να πληρώσουμε από 79.99 $ σε 69.99 $! Στην συνέχεια προχωράμε στην πληρωμή της παραγγελίας.

Εναλλακτικά μπορούμε να παραγγείλουμε το ηχείο από το Geekbuying με τον εξής τρόπο. Μπαίνουμε στην σελίδα της Tronsmart στο Messenger και επιλέγουμε <View Coupon Deals>. Στην συνέχεια λαμβάνουμε ως απάντηση τον κωδικό έκπτωσης. Τον αντιγράφουμε και μετά πατάμε <Shop Now>. Έτσι μεταφερόμαστε στο Geakbuying, στην σελίδα παραγγελίας του ηχείου και το παραγγέλνουμε, χωρίς να ξεχάσουμε να επικολλήσουμε τον κωδικό που έχουμε αντιγράψει. Με αυτόν τον τρόπο αγοράζουμε το ηχείο επίσης στα 69.99 $.

Αν θέλετε ένα αξιόπιστο Bluetooth ηχείο που να το έχετε μαζί σας όπου κι αν πηγαίνετε, αξίζει να επιλέξετε το Tronsmart Element T6 Plus λόγω ποιότητας και λόγω τιμής!

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Only the best toys for the best boys! Επιμέλεια κειμένου: Renata Dermati. [email protected]

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com