General Electric – Πως ένας Έλληνας την κατηγορεί για ίσως το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο στις ΗΠΑ!?

Ο καταγγέλλων που εξέθεσε το σχέδιο Ponzi του Μπερνάρντ Μαντόφ, κατηγόρησε τη General Electric για απάτη ευρείας κλίμακας, στέλνοντας την τιμή της μετοχής των αμερικανικών ομίλων σε μεγάλη πτώση.

Σε μια έκθεση με τίτλο “General Electric, μια μεγαλύτερη απάτη από την Enron“, ο ερευνητής Χάρης Μαρκόπουλος, ισχυρίζεται ότι η GE έχει εμπλακεί σε λογιστική απάτη αξίας 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Είπε ότι η GE κινείτο σε πτώχευση και κρύβει 29 δισ. Δολάρια σε απώλειες μακροχρόνιας χρήσης.

“Η λογιστική απάτη της GE ανέρχεται σε 38 δισ. Δολάρια και αντιπροσωπεύει πάνω από το 40% της χρηματιστηριακής κεφαλαιοποίησης της GE, καθιστώντας την πολύ πιο σοβαρή από τις λογιστικές απάτες της Enron ή της WorldCom”, έγραψε ο Μαρκόπουλος, αναφερόμενος σε δύο από τα μεγαλύτερα εταιρικά σκάνδαλα στην ιστορία των ΗΠΑ.

Μετά από μια διετή έρευνα για ένα αδιάγνωστο hedge fund, ο Μαρκόπουλος είπε ότι είχε ανακαλύψει “μια επιχειρηματική προσέγγιση Enronesque που έχει αφήσει τη GE στα πρόθυρα της αφερεγγυότητας”. Η Enron, μια ενεργειακή ομάδα που εδρεύει στο Τέξας, κατέθεσε πτώχευση το 2001, μετά από ένα τεράστιο λογιστικό σκάνδαλο.

Η έκθεση αυτή “πρόκειται να καταστήσει αυτή την εταιρεία πιθανότατα προς την πτώχευση”, δήλωσε ο Μαρκόπουλος στο Squawk του CNBC. “Η WorldCom και η Enron διήρκεσαν περίπου τέσσερις μήνες … Θα δούμε πώς κάνει η GE”.

Σε δήλωση, η GE δήλωσε ότι «στέκεται πίσω από τα οικονομικά της» και λειτουργεί στο «υψηλότερο επίπεδο ακεραιότητας» στις οικονομικές της αναφορές. «Παραμένουμε επικεντρωμένοι στη λειτουργία της επιχείρησής μας κάθε μέρα και δεν θα αποσπάται από αυτό το είδος της αναξιοπρεπούς, λανθασμένης, με προσωπικό όφελος κερδοσκοπίας».

Η τιμή της μετοχής της GE μειώθηκε κοντά στο 15% μετά την κυκλοφορία της έκθεσης.

Η General Electric έχει ήδη ελεγχθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), τον κορυφαίο χρηματοοικονομικό παρατηρητή των Η.Π.Α., και τη δικαιοσύνη για τις λογιστικές παρατυπίες που σχετίζονται με τα τμήματα ασφάλισης και εξουσίας.

Κάποτε ήταν η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο, η GE αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος, John Flannery, απομακρύνθηκε απότομα το περασμένο έτος μετά από ένα μόνο χρόνο στη δουλειά και αντικαταστάθηκε από τον Lawrence Culp, όταν ήταν επικεφαλής του ομίλου Danaher.

Την Πέμπτη, ο Culp απέρριψε την έκθεση του Μαρκόπουλου. “Η GE πάντα λαμβάνει σοβαρά τους όποιους ισχυρισμούς περί οικονομικών παραπτωμάτων. Αλλά αυτό είναι χειραγώγηση της αγοράς – καθαρά και απλά », είπε.

Ο Μαρκόπουλος είναι περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του ως καταγγελλόμενου που προειδοποίησε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το σχέδιο Ponzi του Madoff. Ο Μαντόφ φυλακίστηκε για 150 χρόνια το 2009, αφού παραδέχτηκε την ενοχή του στην εξαπάτηση των επενδυτών για αποταμιεύσεις ύψους 65 δις δολάρια.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα