Ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα – Έρευνα δείχνει ότι έχουν οικολογική τεχνολογία αλλά στο τέλος επιφέρουν περισσότερη καταστροφή στο περιβάλλον! Δείτε γιατί τελικά συμβαίνει αυτό…

Η μόνιμη επωδός των υποστηρικτών της ηλεκτροκίνησης, αφορά στις μηδενικές εκπομπές ρύπων αυτών καθεαυτών των αυτοκινήτων. Ο εδραιωμένος αντίλογος αναφέρει πως το ρεύμα, που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων, από κάπου παράγεται. Και αυτή η παραγωγή, συνιστά βαρύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα εν συγκρίσει με τους θερμικούς κινητήρες. Έρευνα του ADAC στην Γερμανία έρχεται -εν μέρει- να δικαιώσει την δεύτερη άποψη.

Ο ανεξάρτητος φορέας ελέγχου των γερμανικών μεταφορών εκπόνησε μια μεγάλη έρευνα, στην οποία συμπεριέλαβε όλες τις εκδόσεις του VW Golf: βενζινοκίνητο, ντίζελ, CNG και ηλεκτρικό. Μέσα από μαθηματικούς υπολογισμούς και συνεργασία με την εγχώρια ΔΕΗ, οι Γερμανοί κατάφεραν να υπολογίσουν την ποσότητα των εκπομπών ρύπων που αντιστοιχεί στο eGolf ανά έτος λειτουργίας, βάσει της διαδικασίας παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας από τα εργοστάσια λιγνίτη.

Κατόπιν, έθεσαν έναν χρονικό ορίζοντα 15 ετών και μια ετήσια χιλιομετρική διανυθείσα απόσταση 15.000 χιλιομέτρων. Στόχος; Να διαπιστώσουν αν και πόσο «καθαρότερα» είναι τα ηλεκτρικά σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους μετακίνησης, τουλάχιστον για ένα εκ των δημοφιλέστερων επιλογών του αγοραστικού κοινού στην Γερμανία – αλλά και παγκοσμίως. Και τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από εκπληκτικά/διαφωτιστικά/σοκαριστικά.

Όπως βλέπουμε στο αντίστοιχο διάγραμμα (με το ρεύμα να απεικονίζεται στο eco friendly πράσινο χρώμα), το eGolf ρυπαίνει περισσότερο από όλες τις μορφές κινητήρα κατά την πρώτη 8ετία των μετακινήσεων! Στις 120.000 χλμ. το ρεύμα καταφέρνει να ισοφαρίσει την βενζίνη, αλλά ντίζελ και CNG παραμένουν μακριά.

Για την ακρίβεια, η λιγνιτική χρειάζεται 210.000 για να ισοσκελίσει το πετρέλαιο, με το ρεύμα να καταφέρνει τελικά να προσπεράσει στον αγώνα της καθαριότητας λίγο πριν τις 220.000 χλμ. Το CNG, όμως, διατηρείται με άνεση μπροστά – όχι μόνο για τις 225.000 της έρευνας, αλλά και για σχεδόν 240.000 χλμ!

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα