MIUI – Νέα λειτουργία θ’ αναγνωρίζει τον ντελιβερά και θα χτυπάει αλλιώς το τηλέφωνο!

Η MIUI της Xiaomi συνεχίζει να έχει μία τακτική και ενεργητική ανάπτυξη από την εταιρεία. Σε αντίθεση με άλλους μεγαλύτερους ΚΑΕ, η Xiaomi δίνει στους ενθουσιώδεις χρήστες την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά μέσω των beta κυκλοφοριών, προτού οι λειτουργίες φτάσουν σε σταθερές κυκλοφορίες.

Για παράδειγμα, έχουμε δει σε προηγούμενες MIUI Beta χαρακτηριστικά όπως πρόσθετες δυνατότητες προβολής οθόνης, προγραμματισμό σκοτεινού τρόπου λειτουργίας, νέα γραμματοσειρά MiLanPro, γραμμή συντόμευσης κάτω από το πληκτρολόγιο, επιτάχυνση διπλού Wi-Fi και πολλά άλλα.

Αυτές οι beta προσφέρουν επίσης στιγμιότυπα των χαρακτηριστικών της ενεργητικής ανάπτυξης που έρχεται στο MIUI, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε μια καλή εικόνα για το τι μπορούμε να δούμε από τη Xiaomi στο μέλλον. Έτσι στην τελευταία κινέζικη MIUI 10 Beta 9.8.20, δείχνει ότι η Xiaomi εργάζεται για την αυτόματη αναγνώριση εισερχόμενων κλήσεων από διάφορους προμηθευτές υπηρεσιών και στη συνέχεια το τηλέφωνο να χτυπάει με διαφορετικό ήχο κλήσης, ώστε να μπορούμε να καταλαβαίνουμε καλύτερα ποιος μας καλεί!

Ένα decompile μίας εφαρμογής APK μπορεί συχνά να μας δείξει χαρακτηριστικά που μπορεί να δούμε σε μια μελλοντική ενημέρωση μιας εφαρμογής. Βέβαια την ίδια στιγμή είναι και πάλι πιθανό να μην τα δούμε ποτέ σε τελική μορφή σε μια μελλοντική έκδοση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτές οι λειτουργίες δεν έχουν υλοποιηθεί επί του παρόντος στο live build και μπορεί να τραβηχτούν ανά πάσα στιγμή από την Xiaomi σε μια μελλοντική κατασκευή.

Ο ακόλουθος κώδικας που θα δείτε, εντοπίστηκε στην εφαρμογή “Ρυθμίσεις” στο MIUI 10 Beta 9.8.20:

<string name="intelligent_recognition_item_summary">Identify incoming calls made by service vendors (e.g. food delivery) and use separate ringtones for them</string>

<string name="intelligent_recognition_item_title">Identify services</string>

Ενώ αυτός ο κώδικας εντοπίστηκε στην κινεζική MIUI Beta ROM, πιστεύουμε ότι το χαρακτηριστικό θα φτάσει στην Ινδία, τελικά. Στο παρελθόν, η Xiaomi έχει συνεργαστεί με διάφορους προμηθευτές τρίτων υπηρεσιών στην Ινδία για να εντοπίσει το MIUI και να το κάνει πιο χρήσιμο για το ινδικό κοινό και ένα χαρακτηριστικό σαν αυτό θα είναι ιδανικό για την Ινδία. Οι υπηρεσίες παράδοσης τροφίμων όπως οι Zomato, Swiggy και Uber Eats είναι τεράστιες στην Ινδία, ειδικά στις αστικές περιοχές, χάρη στα βαθιά μοντέλα έκπτωσης και τις μεθόδους ανακάλυψης υπηρεσιών. Πολλοί πελάτες, βασίζονται σε αυτές τις υπηρεσίες για να τους μεταφέρουν φαγητό. Ένα βαθύτερο επίπεδο ολοκλήρωσης στο MIUI με αυτές τις υπηρεσίες θα διαδραματίσει καλά για τους τελικούς χρήστες.

Πώς θα γνωρίζει η MIUI πότε θα επικοινωνούν αυτοί οι πωλητές υπηρεσιών, ειδικά όταν τα στελέχη της παράδοσης αλλάζουν κάθε φορά; Η καλύτερη εικασία μας για αυτό είναι ότι η Xiaomi πιθανότατα προβλέπει ένα σενάριο όπου αυτοί οι πωλητές υπηρεσιών θα μοιράζονται τους αριθμούς των κινητών τους με την Xiaomi.

Το MIUI περιλαμβάνει ήδη εντοπισμένη παρακολούθηση χρήσης εφαρμογών για λειτουργικότητα ψηφιακής ευεξίας, οπότε αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να προσδιορίσει πότε ο πελάτης αναμένει την παράδοση από μια συγκεκριμένη υπηρεσία. Μια κλήση από έναν προγραμματισμένο αριθμό με αυτή τη συνδεδεμένη υπηρεσία θα μπορούσε τότε να αναγνωριστεί και θα μπορούσε να εφαρμοστεί ένας διαφορετικός ήχος κλήσης για την ειδοποίηση του χρήστη σχετικά με τον καλούντα και τον σκοπό της κλήσης. Αυτό είναι εικασία, βεβαίως, έτσι ώστε η λειτουργικότητα θα μπορούσε να διαδραματίσει πολύ διαφορετικά όταν το χαρακτηριστικό έχει αναπτυχθεί πλήρως.

Πως σας φαίνεται η υπηρεσία αυτή? Θα σας άρεσε να πρόσθετε κάτι ανάλογο και για την Ελλάδα!?

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα