Μόνο με γονική συναίνεση η χρήση social media από παιδιά κάτω των 15 – Το κυβερνητικό «μπλόκο»

Η κυβέρνηση επιχειρεί να απλώσει ένα δίχτυ για την προστασία των ανηλίκων από τους κινδύνους που κρύβουν τα social media.

Νομοσχέδιο θέτει εκτός νόμου την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων παιδιών τα οποία είναι κάτω από 15 ετών.

Παρότι οι προθέσεις κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, ειδικοί εκτιμούν ότι θα προκύψουν τεχνικές δυσκολίες στην προσπάθεια εφαρμογής των προβλέψεων του νέου νόμου.

Σήμερα υπολογίζεται πως οκτώ στα δέκα παιδιά έχουν κάποιον λογαριασμό στα social media, αρκετά μάλιστα τον έχουν ανοίξει κάτω από την επιτρεπτή ηλικία των 13 ετών. Ακόμη, τέσσερις στους δέκα ανήλικους έχουν ανοίξει μόνοι τους τα προφίλ χωρίς να συμβουλευτούν τους γονείς τους.

Όπως εκτιμάται, θα αποτελέσει τεστ για τις πλατφόρμες ο έλεγχος για το κατά πόσο η γονική συγκατάθεση είναι αληθινή, ενώ δύσκολο θα είναι να αποδειχθεί και η αληθινή ηλικία των ανηλίκων.

Πηγή: CNN.gr

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα