Παιδικό άσθμα – Βρέθηκε τρόπος μέσω της τεχνολογίας να το προβλέπουμε και να το αντιμετωπίζομε πιο αποτελεσματικά!

Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο εβδομαδιαίο περιοδικό Chemistry and Engineering News (C & EN) της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας, ανέφερε ότι ερευνητές έχουν αναπτύξει μια νέα τεχνολογία που προβλέπει πότε θα εκδηλωθεί το άσθμα στα παιδιά, ενώ παρέχει συστάσεις για την πρόληψη και την θεραπεία του.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το άσθμα είναι η πιο συνηθισμένη, χρόνια παιδική νόσος στον κόσμο. Ορισμένοι ειδικοί λένε ότι για να γίνει πιο αποτελεσματική η θεραπεία του άσθματος, πρέπει να χρησιμοποιηθούν εξατομικευμένες θεραπείες για τα άτομα.

Ο ερευνητής Brit Eriksson επισημαίνει ότι για να καταστεί αυτό δυνατό, οι ερευνητές χρησιμοποιούν smartphones, ρολόγια και αισθητήρες για τη συλλογή δεδομένων παιδιών με άσθμα. Αυτές οι συσκευές παρακολουθούν τη γεωγραφική θέση, τη φυσική δραστηριότητα, την ποιότητα του αέρα και τα δεδομένα υγείας και τις μεταδίδουν ασύρματα στην έξυπνη συσκευή του χρήστη σε πραγματικό χρόνο. Για να ενθαρρύνουν τα παιδιά να αναφέρουν τις καθημερινές δραστηριότητες και τα συμπτώματά τους, οι ερευνητές δημιούργησαν ένα κινούμενο δράκο που θέτει διάφορες ερωτήσεις. Όταν απαντά στις ερωτήσεις αυτές, ο δράκος φαίνεται ευτυχισμένος και όταν χρειάζονται περισσότερες απαντήσεις, ο δράκος γίνεται πεινασμένος.

Οι ερευνητές αξιολογούν επί του παρόντος το σύστημα, ενώ η επίσημη επιδημιολογική μελέτη ξεκίνησε τον Φεβρουάριο. Η μελέτη θα δοκιμάσει επίσης νέους αισθητήρες για τη μέτρηση διαφορετικών μορφών ατμοσφαιρικής ρύπανσης όπως τον μαύρο άνθρακα, το όζον και τα σωματίδια. Με τις νέες πληροφορίες και τα σχόλια των χρηστών, η πλατφόρμα θα βελτιώνεται συνεχώς. Παρά τα πιθανά προβλήματα ιδιωτικού απορρήτου με δεδομένα θέσης, οι συμμετέχοντες είναι σύμφωνοι να παρακολουθούνται, επειδή έχουν δυνητικά οφέλη για την υγεία τους. Οι ερευνητές λένε ότι η νέα τεχνολογία θα επιτρέψει στους ανθρώπους να κατανοήσουν πώς διάφοροι παράγοντες, όπως η συμπεριφορά, η έκθεση, οι παράγοντες άγχους και οι οικολογικοί παράγοντες, επηρεάζουν το άσθμα.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα