PCsensor MOS9T-16G: Πολλά περισσότερα από ένα Gaming Ποντίκι! Το αγοράζουμε και με μεγάλη έκπτωση…

Μοίρασε την γνώση...

Η σωστή επιλογή του ποντικιού είναι καθοριστική για την επίτευξη υψηλών επιδόσεων στα παιχνίδια που όλοι μας παίζουμε λίγο ή πολύ στους υπολογιστές μας. Αυτό το γνωρίζουν άλλωστε, όλοι οι επαγγελματίες Gamers! Όπως λέει και ο λαός, «Τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα!». Το ιδανικό βάρος, το σχήμα, ο αριθμός των κουμπιών, η δυνατότητα προγραμματισμού τους, οι ρυθμίσεις της ευαισθησίας στην κίνηση, είναι μερικοί καθοριστικοί παράγοντες για την επιλογή του καταλληλότερου gaming ποντικιού. Οι επιλογές στην αγορά είναι πολλές. Τόσες που σίγουρα θα βρεθεί αυτό που μας ταιριάζει καλύτερα.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι για να αγοράσουν ένα ποιοτικό Gaming Mouse που θα απογειώσει τις επιδόσεις τους στα παιχνίδια, πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αυτό είναι αλήθεια αφού για να αποκτήσει κανείς ένα επώνυμο ποντίκι για παιχνίδια, πρέπει να ξοδέψει από 50 € ως και 150 €! Βέβαια στην αγορά υπάρχουν κι άλλες επιλογές μικρότερων κατασκευαστών, πολύ πιο οικονομικές, που όμως είναι αμφίβολης ποιότητας και λειτουργικότητας. Όμως αν ψάξουμε καλά, μπορούμε να πετύχουμε διαμάντια σε τιμές κάρβουνου! Και αυτό κάναμε!


Έτσι σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ένα πολύ οικονομικό Gaming Mouse που όμως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα ακριβότερα ποντίκια. Για την ακρίβεια διαθέτει και επιπλέον λειτουργίες που δεν βρίσκουμε εύκολα στην αγορά. Πρόκειται για το Gaming Mouse PCsensor MOS9T-16G της εταιρείας RDing Tech. Η εταιρεία αυτή βρίσκεται στην πόλη ShenZhen της Κίνας. Ασχολείται κυρίως με την έρευνα, κατασκευή και διανομή ηλεκτρονικών προϊόντων και αισθητήρων μέτρησης της θερμοκρασίας και της υγρασίας. Με την σειρά προϊόντων PCsensor δραστηριοποιείται και στην ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων για υπολογιστές, όπως ποντίκια, πληκτρολόγια, χειριστήρια παιχνιδιών, αισθητήρες θερμοκρασίας κλπ.

Περιγραφή


Το ποντίκι MOS9T-16G το παράγγειλα από το Ebay. Το παρέλαβα μέσα σε 15 μέρες και δεν είχα θέματα επιπλέον χρεώσεων τελωνίου, αφού το κόστος του είναι περίπου στα 22 €. Η συσκευασία του ποντικιού είναι ένα απλό κουτί από χαρτόνι, σε μαύρο και πράσινο χρώμα. Η δεξιά πλευρά του κουτιού είναι από ζελατίνα, οπότε το ποντίκι φαίνεται όταν βρίσκεται μέσα σε αυτό. Πάνω στο κουτί υπάρχουν τυπωμένα τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του ποντικιού στα Κινέζικα και στα Αγγλικά. Εκτός από το ποντίκι δεν υπάρχει τίποτα άλλο μέσα στην συσκευασία. Όμως τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος, μπορούμε να τις βρούμε είτε στο Ebay είτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Από την εμφάνιση και μόνο, καταλαβαίνουμε ότι το ποντίκι αυτό προορίζεται για παιχνίδια. Είναι κατασκευασμένο από πλαστικό. Το βασικό του χρώμα του είναι ματ ανοιχτό γκρι, με γαλάζια κομμάτια στο πλάι και επάνω. Η ροδέλα του είναι μεγάλη σε χρώμα κόκκινο και τα επιπλέον πλήκτρα που διαθέτει είναι σε ματ ασημί χρώμα. Στην πίσω πλευρά του υπάρχει ένα ανάγλυφο λογότυπο που αναβοσβήνει σε διάφορα χρώματα κατά την λειτουργία. Από κάτω διαθέτει πέλματα από Teflon που του επιτρέπουν να γλιστράει εύκολα σε κάθε επιφάνεια. Εκτός από τα τρία βασικά κουμπιά (αριστερό, δεξί, μεσαίο – ροδέλα), το ποντίκι αυτό διαθέτει άλλα έξι κουμπιά. Δύο σε κάθε πλάι και άλλα δύο στο κέντρο επάνω. Όλα τα κουμπιά είναι πλήρως προγραμματιζόμενα με την βοήθεια software.

Ο αισθητήρας του ποντικιού είναι led υπερύθρων οπότε η ακτίνα φωτός που εκπέμπει είναι αόρατη στο ανθρώπινο μάτι. Αυτού του είδους οι αισθητήρες είναι απόλυτα ακριβείς, γρήγοροι και αξιόπιστοι κατά την λειτουργία. Το ποντίκι έχει σχήμα καμπυλωτό και απόλυτα συμμετρικό. Οι διαστάσεις του είναι 125 Χ 72 Χ 41 mm και το βάρος του 140 gr. To MOS9T-16G συνδέεται στον υπολογιστή μας μέσω μιας θύρας USB. Το καλώδιό του έχει μήκος 2 μέτρα. Η εξωτερική του υφή είναι υφασμάτινη πλεκτή, οπότε είναι πολύ ανθεκτικό αλλά συγχρόνως εύκαμπτο. Το καλώδιο διαθέτει ενσωματωμένη ταινία συγκράτησης ώστε να το κρατάει τυλιγμένο κατά την μεταφορά. Γενικά το ποντίκι αυτό έχει καλή ποιότητα κατασκευής, πρωτότυπο σχεδιασμό και ελκυστική εμφάνιση.

Χαρακτηριστικά – Λειτουργίες

Το PCsensor MOS9T-16G είναι άνετο στην χρήση και πολύ ακριβές και άμεσο κατά την λειτουργία του. Ο όγκος, το σχήμα και το βάρος του είναι ιδανικά για σταθερό και ξεκούραστο κράτημα από τα περισσότερα χέρια, μικρότερα ή μεγαλύτερα! Λόγω της συμμετρικής κατασκευή του μπορούμε άνετα να το χειριστούμε και με το αριστερό και με το δεξί χέρι. Πολύ πρακτικό είναι και το μεγάλου μήκους καλώδιο που διαθέτει αφού μπορούμε να το χειριστούμε άνετα, σε όποια απόσταση κι αν βρίσκεται η μονάδα υπολογιστή που το έχουμε συνδέσει.

Μόλις το συνδέσουμε στον υπολογιστή μας για πρώτη φορά, εγκαθίσταται αυτόματα και είναι έτοιμο για χρήση. Το mouse αυτό διαθέτει ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης 16 GB! Έτσι μπορούμε να αποθηκεύσουμε τα αρχεία μας και να τα έχουμε διαθέσιμα σε όποιον υπολογιστή κι αν το συνδέσουμε. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι διαθέσιμος για χρήση,(σαν μονάδα αποθήκευσης USB), αμέσως μόλις συνδέσουμε το mouse με τον υπολογιστή μας. Οι ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής που προσφέρει είναι πολύ μεγάλες.

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του ποντικιού αυτού είναι ότι έχει ενσωματωμένο ηχείο και μικρόφωνο τα οποία ενεργοποιούνται αυτόματα μόλις το συνδέσουμε στον υπολογιστή μας. Αυτό είναι πολύ βολικό ιδιαίτερα αν χρησιμοποιούμε το ποντίκι σε επιτραπέζιους υπολογιστές γραφείων, οι οποίοι συνήθως δεν διαθέτουν ούτε ηχεία ούτε μικρόφωνο. Ο ήχος που παράγει το  ηχείο είναι αποδεκτός, με ποιότητα και ένταση ανάλογη με την ανοιχτή ακρόαση ενός κινητού τηλεφώνου.

Τα κουμπιά του ποντικιού είναι πλήρως προγραμματιζόμενα και μπορούμε να αναθέσουμε σε αυτά σχεδόν κάθε εργασία! Η εφαρμογή που χρειαζόμαστε λέγεται RDingMouse και βρίσκεται αποθηκευμένη στον ενσωματωμένο χώρο αποθήκευσης του ποντικιού αλλά μπορούμε να κατεβάσουμε την τελευταία της έκδοση κι από την ιστοσελίδα του κατασκευαστή. Εδώ να σημειώσουμε ότι η εφαρμογή λειτουργεί μόνο σε λειτουργικό σύστημα Windows. Όμως αν παραμετροποιήσουμε τα κουμπιά του σε έναν υπολογιστή με Windows, οι ρυθμίσεις που κάναμε ισχύουν και θα λειτουργούν σε οποιονδήποτε άλλον υπολογιστή Linux, Mac ή Android. Η χρήση της εφαρμογής είναι προφανής. Επιλέγουμε πιο κουμπί θέλουμε να προγραμματίσουμε και στη συνέχεια ορίζουμε την λειτουργία που θέλουμε να κάνει. Μπορούμε να επιλέξουμε λειτουργίες, ποντικιού, πληκτρολογίου, χειριστηρίου παιχνιδιών, πολυμέσων. Ακόμα και μια ακολουθία λειτουργιών!

Μέσω τις εφαρμογής μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στους αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας που διαθέτει το ποντίκι. Ναι! Αυτό το gaming mouse διαθέτει τέτοιους αισθητήρες. Και είναι και λογικό, αφού η εταιρεία που τα παράγει ειδικεύεται στους αισθητήρες. Μέσα από το περιβάλλον της εφαρμογής μπορούμε να βλέπουμε την θερμοκρασία και την υγρασία του χώρου που βρισκόμαστε. Υπάρχει και γραμμή εργαλείων RDingMouse που αν την ενεργοποιήσουμε θα βλέπουμε συνέχεια στην γραμμή εργασιών του υπολογιστή μας την τρέχουσα θερμοκρασία και υγρασία. Όμως, για να έχουμε ενδείξεις στην γραμμή εργασιών, πρέπει να διατηρούμε συνέχεια σε λειτουργία την εφαρμογή RDingMouse. Διαφορετικά οι μετρήσεις χάνονται. Οι μετρήσεις αυτές είναι πολύ ακριβείς όταν δεν πιάνουμε το ποντίκι με τα χέρια μας. Όταν όμως αρχίζουμε και το χρησιμοποιούμε, οι τιμές αρχίζουν να ανεβαίνουν αφού οι αισθητήρες επηρεάζονται από την θερμότητα και την υγρασία του χεριού μας.

Το mouse αυτό διαθέτει τρεις ρυθμίσεις ευαισθησίας της κίνησης, ανάλογα με τις ανάγκες μας, που εναλλάσσονται με το πάτημα του κουμπιού στο οποίο θα αναθέσουμε αυτή την λειτουργία. Αυτές είναι: 800 DPI, 1000 DPI ή 1800 DPI.

Συμπέρασμα

Το Gaming Mouse PCsensor MOS9T-16G είναι σίγουρα ένα ποντίκι που αξίζει την προσοχή μας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία και στα παιχνίδια μας αλλά και στην εργασία μας, σαν ποντίκι γραφείου. Με κόστος στα 20€ περίπου αγοράζουμε ένα ποντίκι ποιοτικό, όμορφο, αποτελεσματικό στην χρήση και με μοναδικές δυνατότητες. Το mouse αυτό διαθέτει χαρακτηριστικά που δεν θα βρούμε στον ανταγωνισμό. Ο ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος, το ηχείο και το μικρόφωνο είναι σίγουρα χρήσιμες προσθήκες. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας που βρίσκονται στο mouse. Το ποντίκι διαθέτει εννιά πλήρως προγραμματιζόμενα κουμπιά. Στον ανταγωνισμό, σε αυτή την κατηγορία τιμής, τα διαθέσιμα κουμπιά είναι συνήθως έξι.

Σήμερα μπορούμε, ΜΟΝΟ εμείς οι φίλοι του iTechNews.gr, να αποκτήσουμε αυτό το αξιόλογο ποντίκι από το Ebay με έκπτωση 10.00 $. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μόνο κάνοντας την παραγγελία από τον παραπάνω σύνδεσμο θα ενεργοποιηθεί αυτόματα η έκπτωση. Έτσι θα το αγοράσουμε στα 13.00 $ περίπου! Φοβερή τιμή για τέτοιο εργαλείο.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Only the best toys for the best boys! Επιμέλεια κειμένου: Renata Dermati. [email protected]

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com