RF ακτινοβολία – Υποβλήθηκε μήνυση σε Apple και Samsung για υπέρβαση ορίων ασφαλείας!

Η μήνυση τέθηκε στις ΗΠΑ και αφορά τα μοντέλα iPhone 7, iPhone 8 και το iPhone X από την μεριά της Apple και το Galaxy S8 και Galaxy Note 8 από την μεριά της Samsung.

Η αγωγή που τέθηκε κατά των Apple και Samsung, έγινε στις ΗΠΑ και είναι αναφορικά τα επιβλαβή όρια στις ραδιοσυχνότητες (RF) που ενδέχεται να εκπέμπουν τα smartphones τους.

Η αγωγή κατηγορίας, που κατατέθηκε στο αμερικανικό Περιφερειακό Δικαστήριο της Βόρειας Επαρχίας Καλιφόρνιας, ισχυρίζεται ότι η ακτινοβολία RF που εκπέμπεται από τα smartphones της Apple και της Samsung «υπερβαίνει τα νομικά όρια που ορίζει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC)», ανέφερε η Apple Insider το Σάββατο.

Μια ανεξάρτητη έρευνα από το Chicago Tribune, διαπίστωσε επίσης ότι “η έκθεση σε ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων από το iPhone 7 μετράται πάνω από το νόμιμο όριο ασφαλείας και υπερδιπλάσιο από αυτό που η Apple είχε αναφέρει στις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές από τις δικές της δοκιμές”.

“Πολλές πρόσφατες επιστημονικές δημοσιεύσεις, υποστηριζόμενες από εκατοντάδες επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, έδειξαν ότι η έκθεση σε ακτινοβολία RF, επηρεάζει τους ζώντες οργανισμούς σε επίπεδα πολύ πιο κάτω από τις περισσότερες διεθνείς και εθνικές κατευθυντήριες γραμμές”, αναφέρετε στην μήνυση.

“Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, κυτταρικό στρες, αύξηση επιβλαβών ελευθέρων ριζών, γενετικές βλάβες, δομικές και λειτουργικές αλλαγές του αναπαραγωγικού συστήματος, ελλείψεις στη μάθηση και τη μνήμη, νευρολογικές διαταραχές και αρνητικές επιπτώσεις στη γενική ευημερία στον άνθρωπο” .

Υπάρχει σύγχυση σχετικά με τη σημασία των μέγιστων αναφερόμενων τιμών και των τιμών SAR, σε κινητά τηλέφωνα αλλά και άλλες ασύρματες συσκευές.

Το SAR μετράει τον ρυθμό απορρόφησης ενέργειας RF από το σώμα από την μετρημένη πηγή – στην περίπτωση αυτή, ένα κινητό τηλέφωνο, σύμφωνα με τις οδηγίες του FCC.

“Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν λανθασμένα ότι η χρήση κινητού τηλεφώνου με χαμηλότερη αναφερόμενη τιμή SAR μειώνει κατ’ επέκταση την έκθεση του χρήστη σε εκπομπές ραδιοσυχνοτήτων ή είναι κάπως ασφαλέστερη από τη χρήση κινητού τηλεφώνου με υψηλή τιμή SAR”, ανέφερε το FCC.

Το FCC καθόρισε το όριο ασφαλείας στα 1,6 watts ανά χιλιόγραμμο (1,6 W/kg), κατά μέσο όρο σε 1 γραμμάριο ιστού.

Οι ενάγοντες ισχυρίστηκαν ότι η Apple “κάλυψε τυχόν κινδύνους με την παραποίηση της ασφάλειας των smartphones”.

Νωρίτερα, η Apple είχε δηλώσει πληροφορίες σχετικά με την έκθεση σε ραδιοσυχνότητες, συμπεριλαμβανομένου του ειδικού ρυθμού απορρόφησης (SAR), αλλά «η εταιρεία σταμάτησε να παρέχει αυτές τις πληροφορίες με την κυκλοφορία του iPhone 7», υποστήριξαν.

Σύμφωνα με την Apple, “όλα τα μοντέλα iPhone, συμπεριλαμβανομένου του iPhone 7, είναι πλήρως πιστοποιημένα από τον FCC και σε κάθε άλλη χώρα όπου πωλείται το iPhone”.

«Είμαστε σε συμμόρφωση και τα κινητά μας πληρούν όλες τις ισχύουσες οδηγίες και όρια έκθεσης», δήλωσε η Apple.

Ωστόσο, η Samsung δεν είχε ακόμη αντιδράσει στις εξελίξεις.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα