Το Android 10 αποκαλύπτεται επίσημα

H Google ανακοίνωσε επίσημα ότι η επόμενη έκδοση Android, με την κωδική ονομασία Android Q, θα ονομάζεται απλώς Android 10. Η εταιρεία παρουσίασε τόσο τις αλλαγές στο σχεδιασμό του λογότυπου, όσο και στη μασκότ.

Με την κυκλοφορία του Android 10, η εταιρεία σταματά τη χρήση του σχεδίου που περιλάμβανε διάφορα γλυκά για την ονομασία του λειτουργικού. Η αλλαγή αυτή θα βοηθήσει  στην προσβασιμότητα των ονομάτων σε περισσότερες αγορές. Οι άλλες αλλαγές έχουν να κάνουν με το λογότυπο Android και το σχεδιασμό της μασκότ. Το ρομποτάκι έχει αλλάξει κατά καιρούς διάφορες αποχρώσεις του πράσινου, ενώ αυτή τη φορά επικράτησε μια πιο μπλε-πράσινη απόχρωση.

Η Google αναφέρει ότι το χρώμα έχει μεγαλύτερο ρόλο πέραν του αισθητικού κομματιού, ώστε να ταιριάξει περισσότερο με την πολιτική της εταιρείας που θέλει το Android να γίνει πιο… προσβάσιμο. Η προηγούμενη απόχρωση δεν ήταν ορατή σε αυτούς που πάσχουν από αχρωματοψία. Προσθέτοντας περισσότερο μπλε στην απόχρωση, θα γίνει πιο καλά ορατό για αυτούς.

Το νέο robot logo επίσης αλλάζει. Βλέπουμε νέα, πιο στρογγυλεμένη γραμματοσειρά που ταιριάζει με τις καμπύλες πλέον του ρομπότ-λογότυπου. Το κεφάλι του ρομπότ επίσης αποτελεί μέρος του λογότυπου Android. H Google φαίνεται να ξεφορτώθηκε το υπόλοιπο σώμα του. Τα μάτια και οι κεραίες έχουν αλλάξει θέση ελαφρώς για πιο… φιλικό look, σύμφωνα με την εταιρεία.

Σε πιο πρακτικά θέματα, οι παραπάνω γραμμές του σχεδιασμού θα ακολουθηθούν και εντός του λειτουργικού, που βασίζεται στο Material Design.

Πηγή: Zougla.gr

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα