Tronsmart Encore Spunky και Spunky Pro: Στερεοφωνικά Ακουστικά Bluetooth που αξίζουν την προσοχή μας!

Η Tronsmart είναι μια εταιρεία που την γνωρίζουμε πλέον καλά. Έχουμε παρουσιάσει αρκετά Bluetooth ηχεία της εταιρείας αυτής, που ξεχωρίζουν για την πολύ καλή ποιότητά τους, τον καταπληκτικό τους ήχο και τις προσιτές τιμές τους. Αφού η Tronsmart τα πηγαίνει τόσο καλά με τα Bluetooth προϊόντα ήχου, θα ήταν περίεργο να μην μας παρουσιάσει και κάποια εξίσου ποιοτικά μοντέλα Στερεοφωνικών Bluetooth Ακουστικών. Μιλάμε για ακουστικά Bluetooth τύπου ψείρας, που πουλιούνται σε ζεύγος και συνδέονται ασύρματα μεταξύ τους, μέσω του πρωτοκόλλου TWS (True Wireless Stereo). Το ένα είναι για το αριστερό αυτί και το άλλο για το δεξί. Χάρις σε αυτή την υλοποίηση, μπορούμε και απολαμβάνουμε την αγαπημένη μας μουσική, στερεοφωνικά, χωρίς να ενοχλούμε τους γύρω μας και απαλλαγμένοι τελείως από καλώδια. Τα ακουστικά αυτά συνοδεύονται συνήθως από μια θήκη – power bank, που χρησιμοποιείται για την φόρτισή τους. Τέτοιου τύπου ακουστικά έχουν παρουσιαστεί στην αγορά από πολλές γνωστές (Apple, Samsung,  Huawei κλπ) και άγνωστες εταιρείες. Είναι ένα σχετικά νέο είδος στερεοφωνικών ακουστικών Bluetooth που φαίνεται ότι το προτιμούν πολύ οι λάτρεις της μουσικής (ιδιαίτερα σε συνδυασμό με άθληση)  και της τεχνολογίας.

Η Tronsmart λοιπόν έχει ήδη παρουσιάσει δύο μοντέλα τέτοιων ακουστικών. Τα Encore Spunky και τα Spunky Pro. Τα πρώτα έχουν κυκλοφορήσει εδώ και έναν χρόνο περίπου ενώ τα δεύτερα είναι ένα νέο μοντέλο που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Είχα την τύχη να παραλάβω και τα δύο μοντέλα, μια μέρα πριν φύγω για τις διακοπές μου. Είχα έτσι την ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσω και να τα δοκιμάσω με την άνεσή μου! Θα πω από τώρα ότι εντυπωσιάστηκα από τον καταπληκτικό ήχο και των δύο μοντέλων. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά τέτοιου είδους ακουστικά με αυτό τον ήχο σε αυτό το εύρος τιμής! Αντίθετα γνωρίζω άλλα πολύ ακριβότερα επώνυμα ακουστικά με όχι τόσο καλό ήχο… Ας τα δούμε λίγο καλύτερα!

Tronsmart Encore Spunky


 Τα Encore Spunky όπως είπαμε, είναι το πρώτο μοντέλο στερεοφωνικών ακουστικών Bluetooth που παρουσίασε η Tronsmart. Η συσκευασία τους είναι ένα αρκετά μεγάλο κουτί από σκληρό χαρτόνι στα γνωστά χρώματα λευκού με μωβ που μας έχει συνηθίσει η εταιρεία. Το καπάκι του είναι μαγνητικό και μέσα θα βρούμε εκτός από την θήκη με τα ακουστικά, ένα φυλλάδιο οδηγιών σε επτά γλώσσες (όχι όμως Ελληνικά) και ένα μικρότερο μαύρο κουτί που περιέχει την κάρτα εγγύησης, το καλώδιο micro-USB για την φόρτιση και δύο ζευγάρια ανταλλακτικά ear tips σιλικόνης, σε μέγεθος Small και Large. Τα Medium είναι ήδη τοποθετημένα στα ακουστικά.

Η θήκη – power bank που περιέχει τα ακουστικά έχει μέγεθος θήκης γυναικείας πούδρας και είναι ελαφριά αφού ζυγίζει μόλις 70 gr, μαζί με τα ακουστικά. Έχει σχήμα σφαιρικό με πεπλατυσμένο το πάνω και κάτω μέρος. Στα πλάγια υπάρχουν, το κουμπί που ανοίγει το καπάκι, οι τέσσερεις λυχνίες ένδειξης χωρητικότητας της μπαταρίας και η θύρα φόρτισης micro-USB. Το υλικό κατασκευής είναι πλαστικό καλή ποιότητας. Εγώ πήρα το λευκό περλέ χρώμα με καπάκι επίσης λευκό με δερμάτινη υφή και ασημί περίγραμμα. Τα ακουστικά είναι επίσης λευκά με ασημί περίγραμμα, σχετικά μεγάλα σε σχήμα οβάλ σαν κουμπιά. Στο καπάκι υπάρχει το λογότυπο της Tronsmart με μεγάλα γράμματα. Τα ακουστικά και η θήκη κυκλοφορούν και σε μαύρο ματ χρώμα με καπάκι σαν μωσαϊκό με τετράγωνο μοτίβο.


Αξίζει να περιγράψουμε τον τρόπο που ανοίγει και κλείνει το καπάκι. Είναι απλός, έξυπνος και πολύ πρακτικός. Όταν πατήσουμε το κουμπί το καπάκι ανασηκώνεται. Τότε μπορούμε να το περιστρέψουμε γύρω από τον έκκεντρο άξονά του και έτσι θα φανούν τα ακουστικά που βρίσκονται τοποθετημένα στις μαγνητικές υποδοχές φόρτισης. Για να κλείσουμε το καπάκι το γυρίζουμε στη θέση του και το πιέζουμε ελαφρά. Ο μηχανισμός του καπακιού είναι ανθεκτικός και στιβαρός.

Τα ακουστικά όπως είπαμε είναι οβάλ και σχετικά μεγάλα. Έχουν διακριτικά L και R για το αριστερό και το δεξί αντίστοιχα. Διαθέτουν λυχνία που ανάβει κόκκινη όταν φορτίζουν και αναβοσβήνει μπλε όταν είναι ενεργοποιημένα και σε λειτουργία. Έχουν από ένα μικρόφωνο προσφέροντας στερεοφωνική συνομιλία. Ακόμα διαθέτουν κουμπί αφής πολλαπλών λειτουργιών για απάντηση κλήσης, play / pause, επόμενο / προηγούμενο τραγούδι, ενεργοποίηση λειτουργίας του ηχητικού ψηφιακού βοηθού (Siri, Google, κλπ).

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Έκδοση Bluetooth: 5.0

Συμβατότητα: A2DP, HFP, HSP, SBC, MP3, AAC

Μπαταρίες ακουστικών: 2 Χ 50 mAh, πλήρης φόρτιση 1 – 1,5 ώρες

Μπαταρία στη θήκη φόρτισης: 470 mAh, με πλήρη φόρτιση 1,5 – 2 ώρες

Χρόνος ομιλίας: 4 ώρες

Ακρόαση μουσικής: 3 – 3,5 ώρες

Χρόνος αναμονής: 80 ώρες

Διάμετρος ηχείων: 10 mm

Διαστάσεις: Ακουστικά: 19.5 x 16.9 x 27.5 mm, Θήκη – Power Bank: 71.7 x 34.4mm

Προστασία από την υγρασία: IPX5

Λειτουργίες – Απόδοση

Τα ακουστικά Encore Spunky ενεργοποιούνται με το που τα αφαιρέσουμε από τις μαγνητικές υποδοχές τους. Η σύνδεση με το κινητό γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα χάρις την έκδοση Bluetooth 5.0. Μόλις τα τοποθετήσουμε πάλι στην θήκη τους απενεργοποιούνται αυτόματα. Η σύνδεση Bluetooth είναι πολύ σταθερή χωρίς καθόλου διακοπές. Κατά την λειτουργία αναπαραγωγής ήχου από βίντεο, δεν παρατηρούμε καμία καθυστέρηση του ήχου σε σχέση με την εικόνα. Ας σημειωθεί ότι αυτό είναι ένα συχνό πρόβλημα αυτού του είδους των ακουστικών Bluetooth και έχει παρατηρηθεί ακόμα και σε ακριβά μοντέλα γνωστών εταιρειών.

Η λειτουργία hands free πραγματοποιείται χωρίς προβλήματα και τα στερεοφωνικά μικρόφωνα προσφέρουν αποτελεσματική μείωση του θορύβου του περιβάλλοντος.

Τα ακουστικά αυτά διαθέτουν ηχητική ειδοποίηση της κατάστασής τους με ευχάριστη γυναικεία φωνή στα Αγγλικά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο το ένα σαν μονοφωνικό ακουστικό Bluetooth. Μόλις όμως ενεργοποιήσουμε και το άλλο, αυτόματα μετατρέπονται σε στερεοφωνικά. Τότε η φωνή από μέσα μας ειδοποιεί ότι το ένα ακουστικό είναι το αριστερό και το άλλο το δεξί.

Τα Encore Spunky εφαρμόζουν καλά στα αυτιά χωρίς να πέφτουν ή να κουράζουν, αφού είναι πολύ ελαφριά. Με την σωστή επιλογή του μεγέθους των ear tips, από τα τρία διαθέσιμα, μπορούμε να πετύχουμε την τέλεια εφαρμογή, άνεση και απομόνωση των εξωτερικών ήχων. Βέβαια τα ακουστικά αυτά λόγω του μεγέθους τους, δεν είναι τόσο διακριτικά.

Ωστόσο λόγω αυτού ακριβώς του σχετικά μεγάλου μεγέθους τους προσφέρουν πραγματικά εξαιρετικό ήχο. Σε αυτή την κατηγορία τιμής δεν θα βρούμε τίποτα καλύτερο. Διαθέτουν μεγάλα ηχεία με διάμετρο 10 mm (συνήθως τέτοια ακουστικά περιέχουν ηχεία 7 – 8 mm), με αποτέλεσμα να αναπαράγουν τέλεια όλες τις συχνότητες. Προσφέρουν βαθιά μπάσα και κρυστάλλινα πρίμα. Γενικά ο ήχος τους είναι πλούσιος και λεπτομερής. Ακόμη και χωρίς την εφαρμογή πρόσθετων εφέ και ρυθμίσεων ισοσταθμιστή, ο προεπιλεγμένος ήχος είναι πολύ καλά ισορροπημένος. Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι ο ήχος τους ακόμα και στο μέγιστό της έντασης δεν είναι πάρα πολύ δυνατός. Αυτό ωστόσο δεν μπορούμε να το θεωρήσουμε σαν μειονέκτημα, αφού μιλάμε για ακουστικά και όχι για ηχεία, οπότε πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και την υγεία των αυτιών μας! Πάντως αν για κάποιο λόγο θέλουμε πάρα πολύ δυνατό ήχο, μπορούμε να τον έχουμε με την χρήση κάποιας εφαρμογής ισοστάθμισης ήχου όπως είναι  το Equalizer FX ή το Equalizer FX Pro.

Τα ακουστικά αυτά διαθέτουν πιστοποίηση προστασίας από την υγρασία, IPX5. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να λειτουργούν χωρίς να επηρεάζονται από υγρασία ιδρώτα και από πιτσιλιές νερού. Έτσι μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε ακόμα και κατά τη διάρκεια εντατικής προπόνησης ή τζόκινγκ στη βροχή χωρίς κανένα πρόβλημα.

Tronsmart Spunky Pro

Τα Spunky Pro είναι το καινούργιο μοντέλο στερεοφωνικών ακουστικών Bluetooth που παρουσίασε η Tronsmart. Από την συσκευασία τους και μόνο υποθέτουμε ότι τόσο η θήκη – power bank όσο και τα ακουστικά θα πρέπει να είναι μικρότερα από τα Encore Spunky. Αυτό πράγματι ισχύει! Συγκεκριμένα το κουτί τους είναι περίπου το μισό σε μέγεθος από αυτό των Encore Spunky. Η διακόσμηση του κουτιού και τα περιεχόμενα είναι πανομοιότυπα με του προηγούμενου μοντέλου. Η διαφορά είναι ότι το φυλλάδιο οδηγιών περιλαμβάνει έξι αντί για επτά γλώσσες (όχι όμως Ελληνικά)  και το καλώδιο φόρτισης είναι type-C και όχι micro-USB.

Η θήκη – power bank που περιέχει τα ακουστικά είναι ακόμα πιο ελαφριά αφού ζυγίζει μόλις 50 gr, μαζί με τα ακουστικά. Το σχήμα της είναι παρόμοιο με των Encore Spunky αλλά η διάμετρός της μικρότερη κατά 10 mm. Μπαίνει δηλαδή άνετα στην τσέπη του παντελονιού. Η ουσιαστική όμως βελτίωση είναι η υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi. Αυτή η δυνατότητα πραγματικά είναι πολύ βολική και δεν την συναντάμε εύκολα σε τέτοιου είδους ακουστικά. Κατά τα άλλα και αυτό το μοντέλο έρχεται ακριβώς στα ίδια χρώματα με το προηγούμενο. Τα δικά μου Spunky Pro είναι στο μαύρο χρώμα με καπάκι σαν μωσαϊκό με τετράγωνο μοτίβο.

Τα ακουστικά Spunky Pro έχουν περίπου κυκλικό σχήμα και είναι μικρότερα από τα αντίστοιχα Encore Spunky. Έτσι όταν τα φοράμε δεν εξέχουν καθόλου από το αυτί, οπότε είναι πολύ διακριτικά. Κατά τα υπόλοιπα βρίσκουμε και σε αυτά τις ίδιες ενδεικτικές λυχνίες, τα κουμπιά αφής και τα ίδια λοιπά χαρακτηριστικά.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Έκδοση Bluetooth: 5.0

Συμβατότητα: HSP, HFP, A2DP, AVRCP

Μπαταρίες ακουστικών: 2 Χ 35 mAh, πλήρης φόρτιση 1 – 1,5 ώρες

Μπαταρία στη θήκη φόρτισης: 400 mAh, με πλήρη φόρτιση 1,5 – 2 ώρες

Χρόνος ομιλίας: 3,5 ώρες

Ακρόαση μουσικής: 3 – 3,5 ώρες

Χρόνος αναμονής: 2 μήνες

Διάμετρος ηχείων: 6 mm

Διαστάσεις: Ακουστικά: 19 x 15.5 x 21 mm, Θήκη – Power Bank: 60 x 34.5mm

Προστασία από την υγρασία: IPX5

Λειτουργίες – Απόδοση

Τα ακουστικά Spunky Pro λειτουργούν και χρησιμοποιούνται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως τα Encore Spunky. Όπως βλέπουμε από τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, η βασική διαφορά με το προηγούμενο μοντέλο είναι στην διάμετρο των ηχείων που διαθέτουν. Από 10 mm σε 6 mm. Αυτό έχει κάποια αρνητική επίπτωση στην ένταση των μπάσων σε σχέση με τα Encore Spunky. Ωστόσο ο ήχος και αυτού του μοντέλου είναι άριστος. Μπορεί τα μπάσα να είναι συγκριτικά πιο αδύναμα, αλλά παραμένουν έντονα. Τα πρίμα είναι κρυστάλλινα και γενικά ο ήχος τους είναι πλούσιος και λεπτομερής.  Και σε αυτό το μοντέλο ο ήχος τους ακόμα και στο μέγιστό της έντασης δεν είναι πάρα πολύ δυνατός. Αυτό όμως, όπως εξηγήσαμε και παραπάνω, δεν μπορεί να θεωρηθεί μειονέκτημα.

Τα Spunky Pro εφαρμόζουν πολύ καλά στα αυτιά χωρίς να πέφτουν ή να κουράζουν, αφού είναι πάρα πολύ ελαφριά. Με την σωστή επιλογή του μεγέθους των ear tips, από τα τρία διαθέσιμα, μπορούμε να πετύχουμε την τέλεια εφαρμογή, άνεση και απομόνωση των εξωτερικών ήχων. Όπως ήδη αναφέραμε, λόγω του μικρού τους μεγέθους είναι πολύ διακριτικά, οπότε όταν τα φοράμε περνούν απαρατήρητα. Και αυτά τα ακουστικά διαθέτουν πιστοποίηση προστασίας από την υγρασία, IPX5 και υποστηρίζουν λειτουργία hands free.

Συμπέρασμα

Αν θέλουμε να προμηθευτούμε στερεοφωνικά Bluetooth ακουστικά χωρίς καθόλου καλώδια, τα Encore Spunky και τα Spunky Pro είναι πραγματικά πετυχημένες επιλογές. Η σχεδίασή τους, η ποιότητά τους, τα χαρακτηριστικά τους και ο απίθανος ήχος τους είναι δύσκολο να βρεθούν σε αντίστοιχα προϊόντα αυτής της κατηγορίας τιμής. Άλλωστε το όνομα Tronsmart αποτελεί εγγύηση και μπορούμε να το εμπιστευτούμε!

Αν μας ενδιαφέρει η μεγαλύτερη αυτονομία και τα πιο βαθιά μπάσα, μπορούμε να επιλέξουμε τα Encore Spunky. Αν ζητάμε κάτι πιο διακριτικό, που να μεταφέρεται στην τσέπη και να διαθέτει ασύρματη φόρτιση, τα Encore Pro είναι η καλύτερη επιλογή! Και τα δύο πάντως έχουν φοβερό ήχο που ούτε σε ακριβότερα μοντέλα άλλων εταιρειών δεν συναντάμε!

Σήμερα μπορούμε να αποκτήσουμε το Encore Spunky από το επίσημο κατάστημα της Tronsmart στο Aliexpress στα 31,44 $. Τα Spunky Pro μπορούμε να τα αποκτήσουμε επίσης από το επίσημο κατάστημα της Tronsmart στο Aliexpress, με έκπτωση, χρησιμοποιώντας τον κωδικό SPUNKYPRO1. Ο τρόπος είναι απλός. Αφού κάνουμε την παραγγελία, δεν πρέπει να πληρώσουμε αμέσως. Πρέπει να στείλουμε μέσω του συστήματος μηνυμάτων του Aliexpress τον κωδικό SPUNKYPRO1. Έτσι ο πωλητής θα μας μειώσει το ποσό που πρέπει να πληρώσουμε από 33,66 $ σε 29,99 $! Στην συνέχεια προχωράμε στην πληρωμή της παραγγελίας. Εναλλακτικά μπορούμε να επιλέξουμε να αγοράσουμε τα ακουστικά αυτά (στις ίδιες τιμές) και από το Geekbuying. Πατήστε εδώ για τα Encore Spunky και εδώ για τα Spunky Pro. Ο εκπτωτικός κωδικός για το Spunky Pro, ισχύει και στο Geekbuying. Έχουμε δώσει links από τις Ευρωπαϊκές αποθήκες των καταστημάτων για γρήγορη παραλαβή, χωρίς επιπλέον χρεώσεις τελωνείου!

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Only the best toys for the best boys! Επιμέλεια κειμένου: Renata Dermati. [email protected]

Σχετικά άρθρα