AMD – Ετοίμασε patch για το «boost» των τελευταίας γενιάς επεξεργαστών Ryzen. Μέσω Bios Update θα δοθεί.

Από το λανσάρισμα τους τον Ιούλιο, έγινε γνωστό από αρκετούς χρήστες που επένδυσαν σε έναν υπολογιστή με επεξεργαστή τελευταίας γενιάς Ryzen, ότι δεν φτάνει τις διαφημιζόμενες συχνότητες λειτουργίας «boost». Τώρα, η κατασκευάστρια των επεξεργαστών λέει πως κατάφερε να εξαλείψει σε πολλές περιπτώσεις του πρόβλημα, το οποίο μπορεί να μην έχει και τόσο μεγάλη επίδραση σε real-world σενάρια χρήσης, ωστόσο μπορεί να θεωρηθεί παραπλανητική διαφήμιση. Η AMD λέει ότι κατάφερε να απομονώσει και να αντιμετωπίσει το bug και πως διαπίστωσε ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε εσωτερικές δοκιμές που πραγματοποίησε.

«Η ανάλυση μας έδειξε ότι ο αλγόριθμος «ενίσχυσης» (boost) του επεξεργαστή επηρεάστηκε από ένα ζήτημα που θα μπορούσε να κάνει τις στοχευμένες συχνότητες λειτουργίες να είναι χαμηλότερες από τις αναμενόμενες» αναφέρει σε ανακοίνωση της η AMD. «Το ζήτημα επιλύθηκε. Διερευνήσαμε επίσης και άλλες παραμέτρους βελτιστοποίησης της απόδοσης που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την συχνότητα (λειτουργίας). Αυτές οι αλλαγές θα ενσωματωθούν σε flashable αρχεία BIOS από τους συνεργάτες μας, κατασκευαστές motherboards».

Η AMD ισχυρίζεται ότι βλέπει 25MHz με 50MHz επιπλέον σε διάφορα chips τύπου Ryzen 3000 σε λειτουργία boost. Το παραπάνω λογικά θα πρέπει να είναι αρκετά για να θέσει το μεγαλύτερο ποσοστό των επεξεργαστών 3ης γενιάς Ryzen πάνω από το όριο. Όμως θα πρέπει να το δούμε στην πράξη για να έχουμε μία ολοκληρωμένη, τελική εικόνα της κατάστασης. Βεβαίως, όπως τονίζει η εταιρεία, λόγω της φύσης της απόδοσης του επεξεργαστή, μπορεί να καταλήξετε να δείτε διαφορετικά αποτελέσματα από τα παραπάνω νούμερα που έδωσε στη δημοσιότητα εξαιτίας των πολλών διαφορετικών μεταβλητών που υπάρχουν. «Η εκτίμηση μας βασίζεται ως επί το πλείστον σε φόρτους εργασίας όπως με το PCMark 10 και το Kraken JavaScript Benchmark. Η πραγματική βελτίωση μπορεί να είναι χαμηλότερη ή και υψηλότερη ανάλογα με τον φόρτο εργασίας, την διαμόρφωση του συστήματος και τη λύση ψύξης που χρησιμοποιείται στο PC» λέει η εταιρεία στην ανακοίνωση της.

Η AMD λέει πως ενδέχεται να απαιτηθούν περίπου τρεις εβδομάδες για να φτάσει το «patch» στους χρήστες. Η λύση είναι έτοιμη και βρίσκεται στα χέρια των κατασκευαστών motherboards οπότε τώρα θα πρέπει και εκείνοι με τη σειρά τους να πραγματοποιήσουν τις δικές τους δοκιμές προτού διαθέσουν τα νέα BIOSes.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα