Ιωάννινα – Σε επιδιόρθωση και επέκταση του υπάρχων ασύρματου δικτύου προχωράει ο δήμος

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, η δημοτική αρχή και συγκεκριμένα, η αντιδημαρχία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εφαρμογών Έξυπνης Πόλης, σκοπεύει να έχει επιδιορθώσει το ασύρματο δίκτυο, όπου αυτό δεν δουλεύει αυτή τη στιγμή (στα περισσότερα σημεία του δηλαδή) και να το επεκτείνει.

Από την περασμένη βδομάδα έχει υπογραφεί η απευθείας ανάθεση για την προμήθεια υλικού (routers, κεραίες κ.α.), συνολικού κόστους περίπου 9.000 ευρώ με ΦΠΑ, προκειμένου να γίνουν οι σχετικές επεμβάσεις.

Ο σκοπός, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Γιάννης Λυκογιώργος στον «Τύπο», είναι να καλυφθεί ο Δήμος από δίκτυο υψηλών ταχυτήτων και σταδιακά, να επεκταθεί και εκτός των ήδη υπαρκτών σημείων.

Η ασύρματη «ομπρέλα» στην πόλη έχει περάσει διάφορες λειτουργικές διαβαθμίσεις, ενώ κινήσεις έγιναν και από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, όπως η ένταξη στο WiFi4EU.

Η πιο πρόσφατη παρέμβαση στα Γιάννενα, ήταν το «άναμμα» του σημείου πρόσβασης στη Λιμνοπούλα, από το ΠΕΑΚΙ.

Η ποιότητα του ασύρματου δικτύου θα είναι κρίσιμη γενικά, όχι μόνο για τη δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών στο διαδίκτυο, αλλά κυριότερα για τη χρήση διαφόρων υπηρεσιών, συστημάτων και εφαρμογών που υπάρχουν ή ετοιμάζονται.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα