Lanmodo, ένα έγχρωμο σύστημα νυχτερινής όρασης για αυτοκίνητα

Ένα πολύ ιδιαίτερο gadget που απευθύνεται σε κατόχους αυτοκινήτων, είναι το σύστημα νυχτερινής όρασης της Lanmodo! Ουσιαστικά πρόκειται για μια νυχτερινή κάμερα 1080p που συνδέεται με μια οθόνη στην καμπίνα του οχήματος και μπορεί να μας προβάλλει με ευκρίνεια και με έγχρωμη εικόνα οτιδήποτε βρίσκεται μπροστά ή πίσω μας, ακόμα κι αν επικρατεί απόλυτο σκοτάδι και τα φώτα μας είναι σβησμένα!

Το σύστημα της Lanmodo μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Τροφοδοτείται μέσω του αναπτήρα του οχήματός μας με τάση 12V. Στην συσκευασία, εκτός από την ίδια την συσκευή, υπάρχει το καλώδιο τροφοδοσίας, μια βεντούζα για στήριξη στο παρμπρίζ και ένα αντιολισθητικό pad για στήριξη στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Μπορούμε δηλαδή να επιλέξουμε τον τρόπο στήριξης που μας βολεύει. Η συσκευή έχει σχήμα μακρόστενο και θυμίζει το μεσαίο καθρέφτη του αυτοκινήτου. Στη μπροστινή πλευρά του διαθέτει μια έγχρωμη οθόνη 8,2″ και στην πίσω τη νυχτερινή κάμερα που διαθέτει έναν αισθητήρα SONY MCCD, με 28MM 7G full glass HD optical φακό. Η κάμερα αυτή έχει δυνατότητα να “βλέπει” στο απόλυτο σκοτάδι μέσω υπερύθρων. Η ανάλυση βίντεο του αισθητήρα είναι 1080p στα 30 FPS και ο φακός έχει γωνία λήψης 36 μοιρών. Η κάμερα μπορεί να “δει” έως και 300 μέτρα μπροστά από το όχημα.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν πλεονεκτήματα σε σχέση με τα ενσωματωμένα, εργοστασιακά συστήματα νυχτερινής όρασης που διαθέτουν ορισμένα σύγχρονα οχήματα. Τα συστήματα αυτά είναι συνήθως ασπρόμαυρα, προβάλλουν σε ανάλυση 480p, έχουν μικρότερη γωνία λήψης και “βλέπουν” σε μικρότερη απόσταση. Φυσικά, το σύστημα της Lanmodo μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε όχημα, ακόμα και παλιάς τεχνολογίας και αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του.

Το σύστημα της Lanmodo ουσιαστικά κάνει τη νύχτα, μέρα και μας επιτρέπει να βλέπουμε ακόμα και σε σκοτεινούς δρόμους ή περιοχές με χαμηλή ορατότητα, όπου ακόμα και οι προβολείς του οχήματός μας δεν είναι αρκετοί για να εντοπίσουμε έγκαιρα μια κακοτεχνία του δρόμου, ένα ζώο που ίσως πεταχτεί ή οτιδήποτε άλλο. Επίσης, τα φώτα των οχημάτων συνήθως φωτίζουν σε απόσταση έως 100 – 150 μέτρων, ενώ με το σύστημα της Lanmodo μπορούμε να βλέπουμε ακόμα και σε απόσταση 300 μέτρων, πεντακάθαρα και έγχρωμα. Ακόμα και σε περιπτώσεις ομίχλης βοηθά, καθώς οι υπέρυθρες τη διαπερνούν σε ένα βαθμό, σε αντίθεση με τα φώτα του οχήματος που αντανακλώνται στα μάτια του οδηγού.

Επιπλέον, προαιρετικά, μπορούμε να επιλέξουμε και την οπίσθια κάμερα νυχτερινής όρασης, για να βλέπουμε τη νύχτα και πίσω μας με υψηλή ευκρίνεια, κάτι που μας διευκολύνει στο παρκάρισμα και την οπισθοπορεία. Η κάμερα αυτή συνδέεται μέσω ενός καλωδίου με την κυρίως συσκευή και είναι πλήρως αδιάβροχη (IP67). Τοποθετείται εύκολα από εμάς ή έναν ειδικό στον πίσω προφυλακτήρα, έχει ανάλυση 720p και μεγάλη γωνία λήψης 170 μοιρών. Μάλιστα για μεγάλα οχήματα (π.χ. φορτηγά, λεωφορεία) παρέχεται μεγαλύτερο καλώδιο μήκους 25 μέτρων, αλλά και ειδικός μετατροπέας από 24V σε 12V.

Σε αυτό το βίντεο μπορούμε να δούμε περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος αυτού. Πάντως η εγκατάστασή του είναι πολύ απλή και μπορεί να γίνει σε λίγα μόλις λεπτά. Δεν απαιτείται να ανοίξουμε ούτε μια τρύπα στο εσωτερικό του οχήματός μας. Αυτό σημαίνει ότι η εγκατάστασή του είναι αναστρέψιμη. Έτσι, αν θέλουμε, το αφαιρούμε εύκολα χωρίς να μείνουν ίχνη και το τοποθετούμε σε άλλο όχημα.

Η τιμή του έγχρωμου συστήματος νυχτερινής όρασης της Lanmodo είναι στα 500 $ συν 100 $ για την πίσω κάμερα. Με μια πρώτη ματιά μπορεί να μας φανεί ακριβό. Αν σκεφτούμε όμως ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες χρεώνουν τα εργοστασιακά συστήματα νυχτερινής όρασης, τα οποία είναι πολύ κατώτερα από το συγκεκριμένο, γύρω στα 1.000 €, καταλαβαίνουμε ότι είναι στην ουσία αρκετά οικονομικό.

Περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα της Lanmodo μπορούμε να βρούμε στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Only the best toys for the best boys! [email protected] Επιμέλεια κειμένου: Renata Dermati.

Σχετικά άρθρα