Νέα «οικολογικά» καύσιμα από διοξείδιο του άνθρακα!?!?

Έναν πρωτοποριακό τρόπο μετατροπής του διοξειδίου του άνθρακα σε δομικό στοιχείο για βιώσιμα υγρά καύσιμα ανέπτυξαν ερευνητές.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανάρτηση στοScience Daily,η «φιλική» προς το περιβάλλον επαναχρησιμοποίηση του διοξειδίου του άνθρακα αναδεικνύεται ως εναλλακτική πρόταση στην αποθήκευσή του- και, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης μελέτης, που δημοσιεύτηκε στοNature Energy,επιστήμονες από τοStanford Universityκαι τοDTU (Πολυτεχνείο Δανίας) επιδεικνύουν πώς ο ηλεκτρισμός και ένας καταλύτης που υπάρχει σε αφθονία (οξείδιο του δημητρίου) μπορούν να μετατρέπουν το διοξείδιο του άνθρακα σε μονοξείδιο του άνθρακα πολύ καλύτερα από ό,τι οι συμβατικές μέθοδοι.

Η αφαίρεση του οξυγόνου από το διοξείδιο του άνθρακα είναι το πρώτο βήμα προς τη μετατροπή του διοξειδίου του άνθρακα σε σχεδόν οποιοδήποτε υγρό καύσιμο, καθώς και άλλα προϊόντα, όπως η συνθετική βενζίνη και τα πλαστικά. Επίσης, η εισαγωγή υδρογόνου στο μονοξείδιο του άνθρακα μπορεί να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία καυσίμων όπως το συνθετικό ντίζελ και το αντίστοιχο καυσίμου αεροσκαφών. Οι ερευνητές οραματίζονται τη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας για δημιουργία μονοξειδίου του άνθρακα και για άλλες μετατροπές, που θα είχε ως αποτέλεσμα «ουδέτερα» από άποψης ρύπων προϊόντα.

«Δείξαμε ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε ηλεκτρισμό για τη μετατροπή διοξειδίου του άνθρακα σε μονοξείδιο με 100% επιλεκτικότητα και χωρίς την παραγωγή του ανεπιθύμητου υποπροϊόντος του στερεού άνθρακα» είπε ο Γουίλιαμ Τσούε, αναπληρωτής καθηγητής επιστήμης υλικών και μηχανολογίας στοStanford,ένας από τους τρειςsenior authorsτου επιστημονικού άρθρου.

Ένα πλεονέκτημα που θα μπορούσαν να έχουν τα υγρά καύσιμα έναντι της ηλεκτροκίνησης στα μέσα μεταφοράς είναι πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τις υπάρχουσες υποδομές και τεχνολογίες που χρησιμοποιούν βενζίνη, ντίζελ κ.α. Επίσης, είναι σαφές το πλεονέκτημα σε περιπτώσεις μέσων μεταφοράς μεγάλου μεγέθους, όπως αεροπλάνα και πλοία, που θα χρειάζονταν πολύ μεγάλες και βαριές μπαταρίες.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα