Τετραπληγία – Εμφυτεύματα θα δίνουν την κίνηση στο σώμα πάλι!

Εγκεφαλικά εμφυτεύματα θα επιτρέπουν σε παραπληγικούς να βαδίζουν, ενώ άλλες συσκευές θα αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα νευροεκφυλιστικών ασθενειών και τις επιπτώσεις της κατάθλιψης.

Ετοιμη πρέπει να είναι η κοινωνία για την επερχόμενη τεχνολογική επανάσταση, σύμφωνα με την οποία εγκεφαλικά μοσχεύματα θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να επικοινωνούν τηλεπαθητικά, να αποκτούν νέες δεξιότητες και να διηγούνται πώς πέρασαν στις διακοπές τους με τη βοήθεια «εγκεφαλικών καρτ ποστάλ», σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, οι οποίοι εκθέτουν το ελπιδοφόρο μέλλον σε άρθρο της εφημερίδας The Guardian.

Παρότι αυτές οι τεχνολογικές καινοτομίες βρίσκονται ακόμη… στο μέλλον, η έρευνα γύρω από τα εγκεφαλικά μοσχεύματα και άλλες νευρολογικές συσκευές προχωρά με τέτοια ταχύτητα, που η Βασιλική Ακαδημία Επιστημών της Βρετανίας κάλεσε σε «εθνικής κλίμακας έρευνα» για τις νέες τεχνολογίες. «Σε διάστημα δέκα ετών, η τεχνολογία αυτή θα επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους», λέει ο Τιμ Κωνσταντίνου, επικεφαλής του εργαστηρίου νευρολογικών ερευνών του Πανεπιστημίου Imperial, του Λονδίνου.

Η έκθεση του πανεπιστημίου προβλέπει «νευρολογική επανάσταση», χάρη σε νευρολογικά μοσχεύματα, που θα επικοινωνούν απευθείας με τον ανθρώπινο εγκέφαλο και με άλλα μέρη του νευρικού συστήματος. Έως το 2040, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα μοσχεύματα αυτά θα επιτρέπουν σε παράλυτους να βαδίζουν, ενώ άλλες συσκευές θα αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα νευροεκφυλιστικών ασθενειών και τις επιπτώσεις της ανθεκτικής στη φαρμακευτική αγωγή κατάθλιψης.

Καινοτόμες συσκευές

Το νέο κύμα συσκευών θα ξεπεράσει κατά πολύ τα υπάρχοντα προϊόντα, όπως είναι τα κοχλιακά εμφυτεύματα ως βοηθήματα ακοής και τις συσκευές εγκεφαλικών ερεθισμάτων για ασθενείς με Πάρκινσον. Ερευνητικά εργαστήρια σχεδιάζουν καινοτόμες συσκευές που θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να δακτυλογραφούν με τη σκέψη τους και να μοιράζονται ιδέες δικτυώνοντας τους εγκεφάλους τους. Άλλες ομάδες αναπτύσσουν κράνη και κεφαλόδεσμους, που θα επιταχύνουν τη μάθηση και θα βελτιώνουν τη μνήμη.

«Οι άνθρωποι θα γίνουν τηλεπαθητικοί σε κάποιο βαθμό, ικανοί να συνεννοούνται χωρίς να μιλούν μεταξύ τους, συνδέοντας τις σκέψεις τους», αναφέρει η έκθεση, επισημαίνοντας, ωστόσο, και κάποιους κινδύνους. Οι συσκευές βελτίωσης των εγκεφαλικών λειτουργιών μπορεί να γίνουν είδη πολυτελείας, αφήνοντας πίσω τις αναπτυσσόμενες χώρες. Την ίδια ώρα, τέτοιου είδους συσκευές ανοίγουν τον δρόμο για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εφόσον θα προσφέρουν πρόσβαση στις εγκεφαλικές λειτουργίες των χρηστών τους.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα