Xiaomi – Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα κινητά έρχονται το επόμενο διάστημα έχοντας σαν κύρια κάμερα τον αισθητήρα των 108MP!

Με τα τελευταία δεδομένα της κάμερας με τον αισθητήρα των 108MP, οπόλεμος των megapixel στα smartphones έχει αναζωογονηθεί απ΄ότι φαίνεται. Βέβαια δεν είναι μόνο τα 108MP, αφού μέχρι να φτάσουμε εκεί έχουμε κινητά με αισθητήρα των 48MP κασι των 64MP. Ενώ η πρακτική χρησιμότητα της διαμονής σε μέγεθος μόλις 0,8 μm pixel είναι αμφισβητήσιμη και πολλά επιχειρήματα μπορούν να ειπωθούν και εναντίων του, το γεγονός παραμένει ότι μπορούμε να περιμένουμε όλο και περισσότερες εταιρείες να υιοθετούν αυτούς τους αισθητήρες υψηλών megapixel στο εγγύς μέλλον. Στην πραγματικότητα, από τα στοιχεία που έχουμε μελετήσει, η Xiaomi εργάζεται ήδη μόνη της, να τοποθετήσει τον αισθητήρα των 108MP σε τέσσερα τηλέφωνα.

Παρακολουθούμε την ανάπτυξη σε πολλές συσκευές που αναμένουμε να δούμε, αλλά η Xiaomi είναι μια από τις εταιρείες που προτιμώ. Στο παρελθόν βρήκαμε στοιχεία για τη Xiaomi να εργάζεται σε δύο τηλέφωνα με αναδυόμενες κάμερες, οι οποίες αποδείχθηκαν ότι είναι τα Redmi K20 και Redmi K20 Pro. Ομοίως, βρήκαμε τώρα στοιχεία που δείχνουν ότι αρκετές συσκευές από την Xiaomi θα έρθουν με τον αισθητήρα των 108MP, που πιθανόν θα είναι ο αισθητήρας Samsung ISOCELL Bright HMX.

Στην εφαρμογή Mi Gallery της MiUI έχει προσθεθεί υποστήριξη για την προβολή φωτογραφιών 108MP σε πλήρη ανάλυση. Ωστόσο, αυτή η υποστήριξη φαίνεται να έχει προστεθεί ειδικά για τέσσερις συσκευές που φέρουν το κωδικό όνομα “tucana”, “draco”, “umi” και “cmi”! Και τα τέσσερα αυτά κωδικοποιημένα ονόματα ανήκουν σε μη κυκλοφορημένες συσκευές της Xiaomi, αλλά θα μπορούσαν να χωριστούν μεταξύ της μάρκας Mi και της Redmi. Αναμένουμε επίσης ότι ο αισθητήρας που χρησιμοποιείται εδώ να είναι ο αισθητήρας Samsung ISOCELL Bright HMX, καθώς η Sony δεν έχει ακόμη περιγράψει λεπτομερώς έναν ανταγωνιστικό αισθητήρα.

Η απλή δυνατότητα προβολής εικόνων 108MP δεν αποτελεί πλήρη απόδειξη ότι και τα τέσσερα αυτά τηλέφωνα θα υποστηρίξουν τη λήψη φωτογραφιών 108MP, αλλά είμαστε πρόθυμοι να ποντάρουμε σε αυτό. Στο παρελθόν, οι εφαρμογές του Gallery από διάφορους κατασκευαστές OEM, συμπεριλαμβανομένου της Xiaomi, δεν μας επέτρεπαν να κάνουμε ζουμ στο πλήρες μέγεθος των μεγάλων φωτογραφιών που καταγράφηκαν μέσω αυτών των αισθητήρων μέτρησης. Μέρος αυτού του προβλήματος διορθώθηκε όταν ξεκίνησαν τα πρώτα 48MP τηλέφωνα, καθώς οι εφαρμογές της Συλλογής απέκτησαν τη δυνατότητα να μεγεθύνουν το πλήρες μέγεθος της φωτογραφίας. Έτσι, είναι μια λογική πρόοδος για την εφαρμογή Gallery, να υποστηρίζει προεπισκοπήσεις 108MP πλήρους ανάλυσης σ’ ένα τηλέφωνο που θα φέρει μια φωτογραφική μηχανή 108MP. Θα ήταν σίγουρα περίεργο αν αυτές οι συσκευές, μπορούσαν να υποστηρίξουν την προβολή αυτών των 108MP εικόνων χωρίς να έχουν την ικανότητα να τις συλλάβουν κιόλας. Επίσης, δεν γνωρίζουμε ποιες άλλες προδιαγραφές θα προστεθούν μαζί με την κάμερα 108MP – έχουμε κάποιες πρώτες σκέψεις, αλλά δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να τις επιβεβαιώσουμε.

Για να είμαι ειλικρινής, βάση τα όισα ξέρουμε, καμία από τις 4 αυτές συσκευές δεν είναι το Mi Mix 4 που το περιμένουμε μέσα στον μήνα. Άλλες πηγές στο παρελθόν έχουν υποδείξει ότι το Mi Mix 4 θα έρθει με τον αισθητήρα Bright HMX, αλλά δεν έχουμε ακόμη συναντήσει αξιόπιστες αποδείξεις του ίδιου. Το επίσημο teaser της Xiaomi αναφέρει μόνο ότι μια συσκευή μάρκας Mi θα έρθει με έναν αισθητήρα 108MP, αλλά δεν επιβεβαιώνει ρητά άλλες λεπτομέρειες.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα