5G – Και όμως η χρήση του θα μπορούσε να μειώσει τα οδικά ατυχήματα έως 69%!

Οι υψηλές ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων θα επιτρέψουν στα αυτοκίνητα να επικοινωνούν μεταξύ τους και να προστατεύουν το ένα το άλλο.

Το Internet of Things, δηλαδή η δυνατότητα των αντικειμένων να επικοινωνούν μεταξύ τους ψηφιακά, θα αλλάξει την εικόνα της αυτοκίνησης στο μεσοπρόθεσμο μέλλον. Για να επιτευχθεί αυτή η δυνατότητα ωστόσο, υπάρχει ένα προαπαιτούμενο: η ύπαρξη δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5G, που θα υποστηρίζουν το διαμοιρασμό ασύλληπτου έως σήμερα όγκου δεδομένων και μάλιστα σε εντυπωσιακά γρήγορες ταχύτητες.

Ήδη μεγάλες εταιρείες πληροφορικής και παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, συνεργάζονται με κατασκευαστές αυτοκινήτων για την ανάπτυξη αξιόπιστων συστημάτων Internet of Things με πρώτο στόχο τη μείωση των ατυχημάτων. Συνδεδεμένα αυτοκίνητα που θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους, μέσω ραντάρ, αισθητήρων και καμερών που ήδη διαθέτουν, θα παρέχουν πληροφορίες στους οδηγούς σε πραγματικό χρόνο, για απρόβλεπτες καταστάσεις.

Οι άνθρωποι χρειάζονται περίπου 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου για να αντιδράσουν στην αφή, την όραση και την οσμή. Με τη μελλοντική συνδεσιμότητα 5G, ο χρόνος αντίδρασης από τη στιγμή που ανιχνεύεται ένα εμπόδιο έως ότου οι πληροφορίες μεταφέρονται στο αυτοκίνητο θα είναι μόλις 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Έτσι, ο οδηγός ενός συνδεδεμένου οχήματος θα γνωρίζει 30 φορές ταχύτερα από τις ίδιες του τις αισθήσεις εάν υπάρχει το οποιοδήποτε πρόβλημα στο δρόμο –πάγος, χιόνι, διάφορα εμπόδια, ατυχήματα, ακινητοποιημένα οχήματα, πεζοί, ποδηλάτες κ.ο.κ.- ώστε να προετοιμαστεί ανάλογα.

Σύμφωνα με στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τη μελλοντική εφαρμογή της τεχνολογίας 5G στο τιμόνι, ο κίνδυνος ατυχημάτων μπορεί να μειωθεί κατά 69%! Με τα μελλοντικά δίκτυα 5G και τη δυνατότητα επικοινωνίας των αυτοκινήτων, οι οδηγοί θα αποκτήσουν μια “έκτη αίσθηση” και την ικανότητα να «προβλέπουν» και να αποφεύγουν  ατυχήματα.

Σε δεύτερο χρόνο, η τεχνολογία αυτή θα επιτρέψει στα αυτοκίνητα να μπορούν να κινούνται αυτόνομα, βγάζοντας εντελώς από το κάδρο των ατυχημάτων τον οδηγό. Ο τελευταίος άλλωστε, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τα μέχρι σήμερα οδικά δυστυχήματα, είναι υπεύθυνος κατά τουλάχιστον 94% για την πρόκλησή τους.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα