Activision Blizzard – Ζήτησε να της επιστραφεί χρηματικό έπαθλο από αθλητή eSports, επειδή υποστήριξε δημόσια τις κινητοποιήσεις στο Χονγκ Κονγκ!

Η γνωστή εταιρεία ανάπτυξης video games, Activision Blizzard, βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση αυτήν τη στιγμή, έπειτα από απόφασή της να πάρει πίσω χρηματικό έπαθλο από αθλητή eSports, ο οποίος έπειτα από τη νίκη του σε πρωτάθλημα παιχνιδιού της εταιρείας, μίλησε ανοιχτά σε συνέντευξη υπέρ των κινητοποιήσεων στο Χονγκ Κονγκ.

Η Activision Blizzard, μία από τις πιο γνωστές εταιρείες παραγωγής, με παιχνίδια όπως το Diablo, Warcraft, Starcraft και άλλα, αποφάσισε να αποκλείσει για έναν χρόνο από το Hearthstone τον Chung Ng Wai, γνωστό και ως Blitzchung, έναν από τους καλύτερους παίκτες του card game παγκοσμίως, αλλά και να του δεσμεύσει το ποσό των 10.000 δολαρίων, που προέρχεται από έπαθλο που κέρδισε σε πρόσφατο πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετείχε.

Η εταιρεία με ανακοίνωσή της, υποστηρίζει ότι προχώρησε στην παραπάνω κίνηση, καθώς ο παίκτης παρέβη τον κανονισμό, που λέει τα εξής:

“Αν συμμετέχετε σε οποιαδήποτε ενέργεια, η οποία κατά τη διακριτική ευχέρεια της Blizzard προκαλεί δημόσια ατίμωση, προσβάλλει ένα τμήμα ή ομάδα πολιτών ή σε οποιαδήποτε περίπτωση βλάπτει την εικόνα της Blizzard, θα έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση από τους Grandmasters και τη μείωση του συνολικού βραβείου του παίκτη σε $0 USD, αλλά και άλλα διορθωτικά μέτρα που προβλέπονται σύμφωνα με τους Όρους της Ιστοσελίδας του Εγχειριδίου και της Ιστοσελίδας της Blizzard.”

[BREAKING] Hong Kong Hearthstone player @blitzchungHS calls for liberation of his country in post-game interview: https://t.co/3AgQAaPioj

@Matthieist #Hearthstone pic.twitter.com/DnaMSEaM4g

— 🎃 Inven Global 🎃 (@InvenGlobal) 6 Οκτωβρίου 2019

H Blizzard προχώρησε στις κυρώσεις έπειτα από συνέντευξη του Chung, στην οποία υποστήριξε ανοιχτά το κίνημα των διαδηλωτών του Χονγκ Κονγκ. “Ελευθερώστε το Χονγκ Κονγκ, η επανάσταση της εποχής μας”, είπε ο Chung.

Έπειτα από την απαγόρευση του Chung, χρήστες των παιχνιδιών της εταιρείας, ενθαρρύνουν άλλους χρήστες να σβήσουν τους λογαριασμούς τους στην υπηρεσία της Blizzard, τιμωρώντας έτσι την εταιρεία. Για την απόφαση αυτή έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους ακόμη και υπάλληλοι της ίδιας της εταιρείας.

Not everyone at Blizzard agrees with what happened.

Both the “Think Globally” and “Every Voice Matters” values have been covered up by incensed employees this morning. pic.twitter.com/I7nAYUes6Q

— Kevin Hovdestad (@lackofrealism) 8 Οκτωβρίου 2019

Η κουλτούρα του gaming δεν υπόκειται σε πολιτικές νόρμες και κανονισμούς. Εκεί ακριβώς βρίσκουν καταφύγιο και βήμα για ελεύθερο λόγο οι παίκτες. Πρόκειται για αναπόσπαστο κομμάτι, το οποίο προφανώς η Blizzard δεν υπολόγισε όταν υπέκυψε στις επιταγές της Κίνας, όπως όλα δείχνουν.

Για την ακρίβεια, η Κίνα εμπλέκεται αυτές τις ημέρες σε πολλαπλές περιπτώσεις λογοκρισίας, τόσο με την αμερικανική σειρά South Park, όσο και με τις δηλώσεις του μάνατζερ των Houston Rockets του NBA, που επίσης υποστήριξε τους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ μέσω Twitter.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα