Κινητά – Έρευνα έδειξε ότι πληκτρολογούμε σχεδόν τόσο γρήγορα όσο και σ’ ένα πληκτρολόγιο υπολογιστή!

Είναι εύκολο να υποθέσουμε πως γενικά κάποιος πληκτρολογεί γρηγορότερα σε κανονικά πληκτρολόγια υπολογιστών αντί για αυτά στις οθόνες των smartphones. Ωστόσο, μια νέα έρευνα ανακάλυψε πως η μέση ταχύτητα πληκτρολόγησης σε συσκευές με οθόνη αφής δε διαφέρει πολύ από αυτή της πληκτρολόγησης σε υπολογιστή.

Οι ταχύτητες πληκτρολόγησης Αγγλικών σε smartphones αρχίζουν να φτάνουν αυτές σε πληκτρολόγια υπολογιστών, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέας έρευνας.

Ευρωπαίοι ερευνητές πραγματοποίησαν έρευνα ανάμεσα σε 37,000 εθελοντές και ανακάλυψαν πως η διαφορά μεταξύ πληκτρολόγησης σε smartphones και σε πληκτρολόγια υπολογιστών είναι μικρότερη απ’όσο νομίζαμε.

“Εντυπωσιαστήκαμε από το ότι οι χρήστες που πληκτρολογούσαν με τους δύο αντίχειρες τους κατάφερναν να εισάγουν 38 λέξεις ανά λεπτό κατά μέσο όρο, που είναι μόνο 25% πιο αργά από τις ταχύτητες πληκτρολόγησης που παρατηρήθηκε σε παρόμοια large-scale έρευνα με κανονικά πληκτρολόγια” δήλωσε η Anna Feit, ερευνήτρια στο Swiss university ETH Zürich.

Τριάντα οχτώ λέξεις [words per minute (wpm)] είναι αρκετά μακριά από τις 100+ wpm που μπορούν να εισάγουν επαγγελματίες δακτυλογράφοι σε πληκτρολόγια υπολογιστών. Όμως, σύμφωνα με την Feit, οι περισσότεροι κανονικοί χρήστες μπορούν γενικά να πετύχουν περίπου 35 με 65wpm σε επιτραπέζιους υπολογιστές ή laptops, μέσα στις οποίες εντάσσεται η 38 wpm ταχύτητα πληκτρολόγησης σε smartphones.

Μερικοί χρήστες smartphone είναι επιπλέον πολύ καλοί και στα εικονικά πληκτρολόγια. Ένας εθελοντής που συμμετείχε στην έρευνα κατάφερε να εισάγει 85 λέξεις ανά λεπτό σε οθόνη αφής.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω ενός website που προσφέρει ένα English typing test, ενώ ακόμα καταγράφει και συγκρίνει με άλλους τα typing habits του χρήστη. Εθελοντές από περισσότερες από 160 χώρες συμμετείχαν στην έρευνα, αλλά περίπου οι μισοί από αυτούς ήταν από τις ΗΠΑ.

Δεν προκαλεί έκπληξη ότι η νεότερη γενιά τα κατάφερε καλύτερα από τις παλαιότερες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι χρήστες μεταξύ των 10 με 19 χρόνων πέτυχαν σε μέσο όρο 39.6wpm ενώ αυτοί μεταξύ 50 και 59 μόνο 26.3wpm.

“Παρατηρούμε μια νεότερη γενιά η οποία από πάντα χρησιμοποιεί συσκευές με οθόνη αφής και η διαφορά με τις παλαιότερες γενιές που μπορεί να χρησιμοποιούσαν για μεγαλύτερο διάστημα συσκευές, αλλά διαφορετικών ειδών, είναι τεράστια” δήλωσε ο Antti Oulasvirta, καθηγητής στο Aalto University και επίσης συγγραφέας του άρθρου της έρευνας.

Η έρευνα μελέτησε ακόμα τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες smartphone πληκτρολογούσαν στην οθόνη αφής. Η πληκτρολόγηση με δύο αντίχειρες αποδείχθηκε η γρηγορότερη μορφή με ταχύτητα 38wpm, ενώ με ένα δάχτυλο έφτασε μόνο σε 29.2wpm. Μπορείς να δοκιμάσεις το test για να βρεις το μέσο όρο ταχύτητας πληκτρολόγησης σου, αλλά και που βρίσκεσαι σε σχέση με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

 

 

 

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.