Sony – Ανακοίνωσε και επίσημα ότι το PS5 θα έρθει στα τέλη του 2020

Παρόλο που σας έχω μιλήσει μερικές φορές στο παρελθόν για την αναμενόμενη κονσόλα PlayStation 5, η Sony επισήμως δεν είχε επιβεβαιώσει ότι το όνομα της νέας κονσόλας θα είναι πραγματικά PlayStation 5 (εφεξής αναφερόμενο ως PS5). Τελικά η Sony το παραδέχθηκε σήμερα και ανακοίνωσε στο επίσημο blog ότι η νέα γενιά του host είναι ο PS5 και θα παρουσιαστεί στο τέλος του 2020.

Εκτός από την επιβεβαίωση του ονόματος του PS5 και του χρόνου απελευθέρωσης, η Sony ανέφερε επίσης ότι η λαβή της κονσόλας PS5 θα έχει σημαντικές βελτιώσεις, επειδή ένας σημαντικός στόχος του PS5 είναι να “φέρει την εμπειρία εμβάθυνσης σε υψηλότερο επίπεδο”, έτσι επανασχεδίασαν τη λαβή του  PS5.

Σύμφωνα με τη Sony, η νέα λαβή PS5 έχει δύο σημαντικές καινοτομίες, η μία είναι η επανασχεδίαση της λειτουργίας κραδασμών της αρχικής χειρολαβής PS, με προσθήκη τεχνολογίας αφής ανάδρασης, ώστε να μπορείτε να αντιδράτε περισσότερο στο παιχνίδι, όταν πχ σας χτυπήσει κάποιος αντίπαλος στο παιχνίδι. Η αίσθηση της πάλης ενάντια στον αντίπαλο στο γήπεδο είναι τελείως διαφορετική.

Η δεύτερη βελτίωση είναι τα νέα κουμπιά L2 και R2. Ο προγραμματιστής μπορεί να προγραμματίσει την αντίσταση του κουμπιού ώστε να ταιριάζει με τις κινήσεις του παίκτη. Με την προσθήκη τεχνολογίας απτικής ανάδρασης, η λαβή του PS5 μπορεί να επιτύχει πιο ρεαλιστικές κινήσεις από ποτέ.

Η Sony δεν επισήμανε επισήμως τις συγκεκριμένες προδιαγραφές της κονσόλας PS5, ιδιαίτερα όσον αφορά τις επιδόσεις και την τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης ανησυχίας σχετικά με το εάν υποστηρίζει την υποψία της τεχνολογίας ανίχνευσης ακτίνων. Το Wired βέβαια ρώτησε διάφορα στελέχη και αρχιτέκτονες της Sony America Inc. και έμαθαν ότι από θέμα hardware θα υποστηρίζει αυτή την λειτουρργία, αν και η συγκεκριμένη εφαρμογή εξακολουθεί να είναι ασαφής. Το βέβαιο είναι ότι η GPU έχει αυτή τη δυνατότητα.

Από αυτή την άποψη, η GPU που χρησιμοποιείται από την κονσόλα PS5 θα είναι η αρχιτεκτονική RDNA2 που θα ξεκινήσει η AMD το επόμενο έτος, επειδή η αρχιτεκτονική RDNA της σειράς RX 5700/5500 δεν διαθέτει σήμερα οπτική δυνατότητα παρακολούθησης υλικού, ενώ θα είναι διαθέσιμη σαν λειτουργία στην επόμενη γενιά αρχιτεκτονικής RDNA2.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα