Tronsmart Element Groove: Το Best Seller Bluetooth Ηχείο της Tronsmart

Μοίρασε την γνώση...

Εδώ στο iTechNews.gr έχουμε παρουσιάσει αρκετά Bluetooth φορητά ηχεία την εταιρείας Tronsmart. Τα ηχεία της εταιρείας αυτής πραγματικά εντυπωσιάζουν λόγω του καταπληκτικού τους ήχου, την καλής ποιότητας κατασκευής και την προσιτής τιμής τους. Σήμερα θα ασχοληθούμε με το Tronsmart Element Groove. Αυτό το μοντέλο Bluetooth φορητού ηχείου της Tronsmart είναι το Best Seller της αφού έχει κάνει τεράστιες πωλήσεις! Αυτό οφείλεται πιθανότατα σε δύο λόγους. Στην τεράστια αυτονομία του που φτάνει τις 24 ώρες και στο μικρό του μέγεθος που του επιτρέπει να χωράει εύκολα παντού. Ας το δούμε από πιο κοντά.

Περιγραφή

Το Element Groove είναι ένα πραγματικά μικρό και όμορφο ηχείο. Έχει σχήμα κύβου χωρίς αιχμηρές γωνίες και κυκλοφορεί σε δύο χρώματα μαύρο και μπλε. Είναι αδιάβροχο και αυτό φαίνεται εύκολα από τον σχεδιασμό του και τα υλικά κατασκευής του. Μπροστά καλύπτεται από διάτρητο μεταλλικό πλέγμα, με το λογότυπο της εταιρείας πάνω του, ενώ περιμετρικά περιβάλλεται από ελαστικό υλικό σιλικόνης. Στην πίσω πλευρά βρίσκεται ένα παθητικό τύμπανο ήχου που λειτουργεί ως subwoofer για καλύτερη απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων. Στο πλαίσιο του διάτρητου πλέγματος υπάρχουν εμφανείς βίδες που του δίνουν ένα σπορ ύφος.

Στην πάνω πλευρά βρίσκονται τα κουμπιά χειρισμού του ηχείου τα οποία βρίσκονται κάτω από το ελαστικό περίβλημα. Αυτά είναι: Το «On / Off», το «Play / Pause» που χρησιμοποιείται και για την απάντηση των κλήσεων ή την εναλλαγή από την λειτουργία Bluetooth στην λειτουργία κάρτας Micro-SD, το «Μείον» για την μείωση του ήχου ή την επιλογή προηγούμενου κομματιού και το «Συν» για την αύξηση του ήχου και την επιλογή του επόμενου κομματιού. Στην πάνω πλευρά βρίσκονται και οι δύο ενδεικτικές λυχνίες του ηχείου. Η λυχνία λειτουργίας και σύνδεσης Bluetooth (μπλε χρώμα) και η λυχνία λειτουργίας TWS (κίτρινο χρώμα). Για την λειτουργία TWS θα μιλήσουμε παρακάτω. Η βασική ενδεικτική λυχνία, αναβοσβήνει γρήγορα όταν το ηχείο δεν βρίσκεται σε σύνδεση με κάποια συσκευή, ανάβει συνεχόμενα όταν υπάρχει σύνδεση και αναβοσβήνει αργά κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής του ήχου.

Στην πίσω πλευρά του ηχείου, πάνω από το παθητικό τύμπανο, βλέπουμε ένα ελαστικό καπάκι που καλύπτει τις θύρες σύνδεσης του ηχείου. Κάτω από το καπάκι βρίσκουμε την θύρα φόρτισης USB type-C, την υποδοχή κάρτας μνήμης micro SD και την θύρα line in 3.5 mm. Το ηχείο αυτό μπορεί να δεχτεί κάρτες micro-SD χωρητικότητας μέχρι 64 GB. Στην πάνω δεξιά γωνία υπάρχει μια υποδοχή στην οποία μπορούμε να δέσουμε το κορδόνι που περιλαμβάνεται στη συσκευασία, για να κρεμάσουμε το ηχείου όπου επιθυμούμε ή να το μεταφέρουμε πιο εύκολα. Οι διαστάσεις του είναι μόλις 103 Χ 57 Χ 103 mm και το βάρος του στα 463 gr. Λόγω του σχήματος, του συμπαγούς σχεδιασμού και του μικρού του βάρους, μπορούμε άνετα να το παίρνουμε μαζί μας παντού!

Εσωτερικά το ηχείο διαθέτει ένα μεγάφωνο διαμέτρου 50 mm, με ισχύ 10 W στα 4 Ω. Ακόμα διαθέτει ένα παθητικό τύμπανο στην πίσω πλευρά του, για την καλύτερη απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων. Εδώ να αναφέρουμε ότι ενώ στο μεγάφωνο μπροστά υπάρχει προστατευτικό πλέγμα, δεν συμβαίνει το ίδιο και στο παθητικό τύμπανο, στην πίσω πλευρά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί κατά την μεταφορά του ηχείου ώστε να μην τραυματίσουμε το παθητικό τύμπανο. Ίσως θα ήταν καλύτερα σε μια μελλοντική έκδοση του ηχείου να τοποθετηθεί προστατευτικό πλέγμα και στην πίσω πλευρά. Η απόσταση ηχητικής μετάδοσης του ηχείου φτάνει στα 30 μέτρα ανοιχτού χώρου! Το Element Groove τροφοδοτείται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία ισχύος 2.500 mAh, που του δίνει αυτονομία λειτουργίας που αγγίζει τις 24 ώρες!

Πολύ ελκυστική είναι και η συσκευασία του ηχείου. Πρόκειται για ένα ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο κουτί από σκληρό γυαλιστερό χαρτόνι, σε χρώμα λευκό και μωβ.  Στην μπροστινή πλευρά του υπάρχει η εικόνα του ηχείου και στην πίσω αναφέρονται τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του. Μέσα σε ξεχωριστό κουτί που βρίσκεται πάνω από το ηχείο, θα βρούμε το USB type-C καλώδιο φόρτισης, το κορδόνι στερέωσης και το καλώδιο ήχου mini jack 3.5 mm. Στην συσκευασία υπάρχουν ακόμα το αναλυτικό φυλλάδιο οδηγιών σε έξι γλώσσες και η κάρτα εγγύησης. Το προϊόν έχει εγγύηση ενός έτους η οποία μπορεί να επεκταθεί άλλους έξι μήνες, αν το δηλώσουμε στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

 Χαρακτηριστικά – Λειτουργίες

Το Tronsmart Element Groove έχει τρεις τρόπους λειτουργίας. Είτε ασύρματα μέσω σύνδεσης Bluetooth, είτε μέσω καλωδίου ήχου στην στερεοφωνική είσοδο AUX των 3,5 mm ή τέλος μέσω κάρτας micro-SD στην οποία έχουμε γράψει αρχεία ήχου mp3. Ακόμα μπορεί να λειτουργήσει κι ως Bluetooth hands free. Συγκεκριμένα αν έχουμε μια κλήση την στιγμή που ακούμε μουσική, το ηχείο αυτόματα σταματάει την αναπαραγωγή και μπαίνει σε λειτουργία hands free. Όταν τελειώσουμε την συνομιλία μας, συνεχίζει αυτόματα την μουσική. Η συνομιλία μέσω της λειτουργίας hands free γίνεται μια χαρά και ο συνομιλητής μας ακούει περίφημα.

Ο ήχος αυτού του ηχείου είναι πολύ καλός! Παρόλο που είναι μικρό, παράγει αρκετά δυνατό και καθαρό ήχο! Το μπάσο του είναι αρκετά γεμάτο δεδομένου του μικρού του μεγέθους. Ο ήχος του παραμένει διαυγής και χωρίς παραμορφώσεις, ακόμα και στο μέγιστο της έντασης. Αυτό το πολύ καλό ηχητικό αποτέλεσμα οφείλεται στην τεχνολογία Digital Signal Processing (DSP) της Tronsmart που χρησιμοποιείται στο ηχείο.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό αυτού του ηχείου, είναι η τεχνολογία True Wireless Stereo (TWS) που υποστηρίζει. Μπορούμε δηλαδή να συνδέσουμε δύο ηχεία Element Groove μεταξύ τους και το ένα θα λειτουργεί σαν αριστερό ηχείο και το άλλο σαν δεξί. Έτσι θα έχουμε μια πραγματικά στερεοφωνική τρισδιάστατη απόδοση ήχου στον χώρο μας. Για την ενεργοποίηση της λειτουργίας, πρέπει να έχουμε τα δύο ηχεία ανοιχτά αλλά όχι συνδεδεμένα μέσω Bluetooth. Στη συνέχεια πατάμε δύο φορές το κουμπί «On / Off» στο ένα ηχείο και τότε η ενδεικτική λυχνία TWS αναβοσβήνει με κίτρινο χρώμα. Αμέσως τα δύο ηχεία συνδέονται μεταξύ τους και ακούμε έναν ήχο επιβεβαίωσης. Μόλις γίνει αυτό, οι ενδεικτικές λυχνίες TWS και των δύο ηχείων ανάβουν μόνιμα με κίτρινο χρώμα. Το ένα ηχείο μπαίνει σε κατάσταση αναμονής σύνδεσης με το κινητό μας και μπορούμε να το συνδέσουμε με αυτό μέσω Bluetooth. Αυτό είναι το βασικό δεξί ηχείο και το άλλο είναι το αριστερό. Θα πρέπει να αναφέρουμε ακόμα ότι η λειτουργία TWS είναι διαθέσιμη μόνο κατά την αναπαραγωγή μέσω Bluetooth. Αν χρησιμοποιούμε το ηχείο για αναπαραγωγή μέσω καλωδίου ή κάρτας micro-SD, η λειτουργία TWS απενεργοποιείται.

Το Groove διαθέτει Bluetooth έκδοσης 5.0. Προσφέρει έτσι σταθερές συνδέσεις, εμβέλειας μέχρι 30 m και καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Το ηχείο είναι ακόμα συμβατό με τους ψηφιακούς ηχητικούς βοηθούς της Apple και την Google. Πατώντας το κουμπί ενεργοποίησης για δύο δευτερόλεπτα, ενώ το ηχείο είναι σε σύνδεση, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την λειτουργία του ηχητικού ψηφιακού βοηθού.

Το ηχείο διαθέτει πιστοποίηση IPX7. Αυτό σημαίνει ότι το Groove είναι ένα ηχείο πλήρως αδιάβροχο μέχρι και σε βάθος νερού ενός μέτρου! Έτσι μπορούμε να το βάλουμε μέσα στην πισίνα, χωρίς να κινδυνεύει να καταστραφεί. Ακόμα είναι ανθεκτικό και στην σκόνη. Μιλάμε δηλαδή για ένα πολύ ανθεκτικό ηχείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα σε κάθε μας δραστηριότητα, χωρίς να υπάρχει φόβος να χαλάσει.

Συμπέρασμα

Το Bluetooth ηχείο Tronsmart Element Groove είναι πραγματικά μια άριστη επιλογή για όσους χρειάζονται ένα ασύρματο ηχείο που θα το παίρνουν παντού μαζί τους για να ακούνε μουσική, σε οποιεσδήποτε συνθήκες, όσο δύσκολες κι αν είναι. Ο ήχος του είναι δυνατός και καθαρός ενώ προσφέρει τεράστια αυτονομία 24 ωρών συνεχούς αναπαραγωγής! Είναι όμορφο και ποιοτικό με βολικό σχήμα και μικρό βάρος, ώστε να χωράει εύκολα σε κάθε τσάντα. Ακόμα διαθέτει τις λειτουργίες Digital Signal Processing (DSP) και True Wireless Stereo (TWS) που περιγράψαμε αναλυτικά παραπάνω. Παρόμοια ηχεία, με καλό ήχο και καλή ποιότητα κατασκευής,  θα βρούμε και σε άλλες εταιρείες. Όμως δεν θα έχουν τόσο χαμηλή τιμή!

Σήμερα μπορούμε να αποκτήσουμε αυτό το καταπληκτικό ηχείο από το επίσημο κατάστημα της Tronsmart στο Aliexpress με τιμή χαμηλότερη από 20,00 €! Καλό είναι να επιλέξουμε αποστολή από την αποθήκη τους στην Πολωνία για να το παραλάβουμε σε 2 με 5 μέρες!

Εναλλακτικά μπορούμε να παραγγείλουμε το ηχείο από το Geekbuying  σε παρόμοια τιμή, είτε από την Κίνα είτε από την Ευρώπη, που είναι όμως λίγο ακριβότερο αλλά θα το παραλάβουμε άμεσα, σε 2 με 7 μέρες.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook. Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι μας στο Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει!


Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Only the best toys for the best boys! Επιμέλεια κειμένου: Renata Dermati. [email protected]

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Γραφτήκατε στις ειδοποιήσεις ώστε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!? Απλώς πατήστε την μπλε καμπάνα που θα βρείτε κάτω αριστερά στην οθόνη!

Βρείτε μας και στις ειδήσεις του Google

TikTokTelegram

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com