Xiaomi Redmi 8/8A – Γίνεται ένα entry κινητό να κοστίζει μόνο 99$!?

Με την είσοδο του 2019, η βιομηχανία των smartphone εισήλθε σε ένα στάδιο σταθερής ανάπτυξης, τόσο όσον αφορά τη μορφή του προϊόντος όσο και τη δομή της αγοράς. Ωστόσο, από την οπτική γωνία της κοινότητας των χρηστών, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια απροσδόκητα και εύκολα παραβλεπόμενα τυφλά σημεία σε αυτόν τον τομέα.

Για παράδειγμα, όσο και εάν έχουν αναπτυχθεί μέχρι σήμερα τα κινητά τηλέφωνα, εξακολουθεί να υπάρχει ένας αριθμός που αντιστοιχεί σε 400 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, που επιλέγουν προϊόντα smartphone στο πιο οικονομικό επίπεδο κάθε χρόνο. Στην Κινεζική αγορά μόνο, αυτό το νούμερο αντιστοιχεί σε 60 εκατομμύρια χρήστες που επιλέγουν κάθε χρόνο τέτοια κινητά τηλέφωνα.

Σε αυτή την περίπτωση, πώς μπορεί ένα νέο κινητό να τραβήξει το ενδιαφέρον όλου αυτού του κόσμου!?

Στις 14 Οκτωβρίου, η Xiaomi Redmi, πραγματοποίησε ένα μικρό συνέδριο για την παρουσίαση των προϊόντων στο Πεκίνο. Ο Lu Weibing, αντιπρόεδρος του ομίλου Xiaomi και γενικός διευθυντής της μάρκας Redmi, συμμετείχε στην εκδήλωση, παρουσιάζοντας δύο νέα προϊόντα, το Redmi 8 και το Redmi 8A. Στην εκδήλωση εξήγησε την ιδέα της Redmi στην δημιουργία κινητών low entry.

Πριν από το ντεμπούτο του νέου προϊόντος, ο Lu Weibing δήλωσε για πρώτη φορά ότι ο στόχος του σήματος Redmi είναι να προωθήσει τη διάδοση των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Επί του παρόντος, χωρίζεται σε τρεις σειρές. Η σειρά K, που είναι η κορυφαία ναυαρχίδα της υψηλής ποιότητας, η σειρά Note που περιλαμβάνει κινητά μεσαίας κατηγορίας και την σειρά των βασικών μοντέλων εισόδου.

Πιστεύει ότι οι τρέχουσες συσκευές εισόδου αντιμετωπίζουν δύο σημαντικά προβλήματα: το ένα είναι η κακή ποιότητα και το υψηλό ποσοστό αποτυχίας και η άλλη είναι η χαμηλή διαμόρφωση και η κακή εμπειρία του χρήστη – επομένως, η βασική σειρά Redmi πρόκειται να αντιμετωπίσει αυτά τα δύο προβλήματα στην προώθηση των προϊόντων της.

Αναφορικά με τα καινούργια Redmi 8/8Α, η εστίαση αυτών των δύο προϊόντων είναι πολύ καλή.

Για παράδειγμα, οι χρήστες που προτιμάνε τέτοιου είδους κινητά, βασικής σειράς, είναι άτομα που είτε ψάχνουν ένα κινητό σαν δεύτερο, ένας μαθητή μέσης εκπαίδευσης που πρέπει να διατηρεί επαφή με την οικογένειά του ή μια ομάδα γονέων που έχουν μια συγκεκριμένη ηλικία. Οι βασικές ανάγκες όλων αυτών μπορούν να ομαδοποιηθούν σε τρία σημεία: τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, την ομαλότητα και την αντοχή.

Στην πραγματικότητα, μπροστά σε αυτές τις απαιτήσεις, τα Redmi 8/8A δίνει μια ακριβή ανταπόκριση σε επίπεδο προϊόντος.

Στο επίπεδο αντοχής μπαταρίας, τα Redmi 8/8A διαθέτουν ενσωματωμένη μπαταρία με χωρητικότητα 5000mAh, η οποία μπορεί να επιτύχει μέχρι και 31 ημέρες μακράς αναμονής (υπό συνθήκες εργαστηριακών δοκιμών). Το κινητό είναι εφοδιασμένο με τον επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 439 που είναι πολύ χαμηλής κατανάλωσης, ενώ έχει γίνει ειδική βελτιστοποίηση του επιπέδου συστήματος στο MIUI.

Ο Lu Weibing είπε ότι μετά την παρουσίαση των Redmi 8/8A, μπορεί να είναι το πιο ανθεκτικό στο χρόνο smartphone στην αγορά και ανέφερε ότι όταν το δοκίμαζε προσωπικά, μία αναμονή της τάξεως 4 – 5 ημέρες την έπιανε πολύ εύκολα.

Ταυτόχρονα, εκτός από την μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας, το Redmi 8/8A υποστηρίζει επίσης γρήγορη φόρτιση έως 18 W, που μπορεί να “φορτίσει για μισή ώρα και στη συνέχεια να παρακολουθήσετε 7,5 ώρες τηλεοπτικές σειρές”!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Redmi 8/8A είναι επίσης εξοπλισμένο με θύρα USB Type-C, κάτι που έλειπε μέχρι στιγμής από την σειρά Redmi low entry.

Η χρήση του Type-C σε έξυπνα τηλέφωνα αρχικού επιπέδου είναι ένα καλό παράδειγμα για την Redmi 8 / 8A σε άλλους παίκτες της βιομηχανίας smartphone. Εξάλλου, η σύνδεση τύπου C έχει αναπτυχθεί μέχρι σήμερα αρκετά, ώστε να θεωρείτε πολύ ώριμη και δεν υπάρχει τεχνικό όριο για την υιοθέτηση των κατασκευαστών smartphone. Στην ουσία, είναι μόνο ένα πρόβλημα ανταλλαγής προϊόντων.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να γίνει διάκριση μεταξύ της τοποθέτησης προϊόντων, το Type-C χρησιμοποιείται μόνο από μοντέλα μεσαίων και υψηλών επιπέδων και τα low entry είχαν την παραδοσιακή Type-a θύρα, που η αλήθεια είναι ότι μετά από κάποιο διάστημα γίνεται προβληματική!

Αλλά τώρα, το κόστος της σύνδεσης Τύπου-C έχει μειωθεί σημαντικά, από 20 γιουάν που ήταν κάποτε έχει πέσει σε μονοψήφιο νούμερο, ενώ έχει γίνει πολύ δημοφιλές.

Προφανώς, το Redmi 8 / 8A πήρε το προβάδισμα στην έκδοση της θύρας Τύπου C για τη διάδοση των low entry κινητών.

Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα Caton, το Redmi 8/8A ξεκίνησε με 3GB μνήμης, που επέτρεψε στο Redmi να αποχαιρετήσει τη μνήμη των 2GB. Ο Lu Weibing είπε ότι με τη βελτιστοποίηση του συστήματος και το MI Turbo 2.0, μπορεί να επιτύχει 24 μήνες χωρίς στασιμότητα.

Ταυτόχρονα, στην ανθεκτικότητα του προϊόντος, το Redmi 8/8A υιοθετεί γυαλί Corning Gorilla Glass. Το κινητό χάρις την γενική επίστρωση σώματος είναι ανθεκτικό στις πτώσεις, ενώ έχει υποβληθεί σε πολλές δοκιμές όπως την πτώση, για να εξασφαλιστεί η αξιοπιστία.

Εκτός από τα παραπάνω κοινά χαρακτηριστικά, υπάρχει επίσης μια μικρή διαφορά μεταξύ του Redmi 8 και του Redmi 8Α. Για παράδειγμα, το Redmi 8 έχει μια οπίσθια κάμερα, που το Redmi 8Α δεν έχει, όπως μια μονάδα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων και έναν αισθητήρα υπερύθρων. Ωστόσο, αυτές οι διαφορές δεν προκαλούν τεράστια διαφορά στην πραγματική εμπειρία του χρήστη, αλλά διευκολύνουν και τη διαφοροποίηση των τιμών.

Στο σχεδιασμό, το Redmi 8/8A υιοθετεί ένα σχεδιασμό οθόνης με σταγονοειδές notch, με μέγεθος οθόνης να είναι στις 6,22 ίντσες, ο λόγος είναι 19:9 και ενώ αυτή την στιγμή φαίνεται να έχει MIUI 10, θ’ αναβαθμιστεί γρήγορα στην τελευταία έκδοση MIUI 11.

Επιπλέον, όσον αφορά την αντιστοίχιση χρώματος, το Redmi 8 θα το βρείτε σε τρία χρώματα: ανθρακί, ζαφειρένιο μπλε και πράσινο νεράιδας. Το Redmi 8Α από την άλλη και αυτό θα έχει τρία χρώματα, κοραλοπορτοκαλί, βαθυγάλανης και μαύρης νύχτας.

Όσον αφορά την τιμή, η έκδοση 3 + 32 του Redmi 8 θα είναι στην Κίνα 799 γιουάν, η έκδοση 4 + 64 διατίθεται στα 899 γιουάν, η έκδοση 3 + 32 του Redmi 8Α θα είναι 699 γιουάν και η έκδοση 4 + 64 θα είναι 799 γιουάν.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Lu Weibing ανακοίνωσε στη σκηνή ότι το Redmi βρίσκεται ήδη στη διάταξη 5G, εκ των οποίων το Redmi K30 θα υποστηρίξει τη διπλή λειτουργία 5G της SA / NSA.

Την ίδια στιγμή, ο Lu Weibing ανακοίνωσε επίσης στη σκηνή ότι ο πρώτος φορητός υπολογιστής με επεξεργαστή AMD της Redmi θα εμφανιστεί στις 21 Οκτωβρίου.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα