Εμφυτεύματα στον εγκέφαλο για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από τα ναρκωτικά

Εμφυτεύματα στον εγκέφαλο χρησιμοποιούνται σε ασθενείς στις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της εξάρτησής τους από τα ναρκωτικά, στην πρώτη δοκιμή τέτοιου τύπου στη χώρα.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Τζέροντ Μπάκχαλτερ, 33 ετών, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα με χρήση ναρκωτικών εδώ και πάνω από μια δεκαετία, έχει κάνει ήδη την επέμβαση. Ο Αλί Ρεζάι, επικεφαλής γιατρός, χαρακτήρισε τη συσκευή ως «βηματοδότη για τον εγκέφαλο», ωστόσο τόνισε πως δεν πρόκειται για μια τεχνολογία που προορίζεται για το καταναλωτικό κοινό και ότι δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για τη «βελτίωση/ ενίσχυση ανθρώπων».

Ο Μπάκχαλτερ έκανε την εγχείρησή του την 1η Νοεμβρίου στο West Virginia University Medicine Hospital, και θα ακολουθήσουν άλλοι τρεις εθελοντές. Η όλη διαδικασία αρχίζει με μια σειρά σαρώσεων εγκεφάλου και ακολουθεί η εγχείρηση, με τους γιατρούς να ανοίγουν μια μικρή τρύπα στο κρανίο και να εισάγουν ένα μικροσκοπικό ηλεκτρόδιο ενός χιλιοστού στην περιοχή του εγκεφάλου που έχει να κάνει με τον αυτοέλεγχο και τις εξαρτήσεις. Μια μπαταρία εισάγεται κάτω από την κλείδα, και η εγκεφαλική δραστηριότητα στη συνέχεια παρακολουθείται εξ αποστάσεως από μια ομάδα γιατρών, ψυχολόγων και ειδικών σε θέματα εξάρτησης για να διαπιστωθεί εάν η επιθυμία για ναρκωτικά περιορίζεται.

Η βαθιά διέγερση εγκεφάλου (deep brain stimulation, DBS) έχει εγκριθεί από τη Food and Drug Administration για την αντιμετώπιση μιας σειράς παθήσεων, από το Πάρκινσον μέχρι την επιληψία και την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Περίπου 180.000 άνθρωποι ανά τον κόσμο έχουν εμφυτεύματα στον εγκέφαλο.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που εγκρίνεται DBS για αντιμετώπιση της εξάρτησης από τα ναρκωτικά, και είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει πολλές ομάδες ειδικών. Για τα επόμενα δύο χρόνια οι ασθενείς θα παρακολουθούνται στενά.

Όπως είπε στο BBC ο Ρεζάι, η εξάρτηση είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, «υπάρχει ένα εύρος κοινωνικών δυναμικών και γενετικών στοιχείων, και κάποια άτομα έχουν έλλειψη πρόσβασης σε θεραπείες, οπότε οι εγκέφαλοί τους θα αλλάζουν αργά και θα έχουν περισσότερες επιθυμίες».

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα