«Ενίσχυση» τροφίμων για να γίνουν πιο θρεπτικά

Μοίρασε την γνώση...

Μια τεχνική «ενίσχυσης» τροφίμων με θρεπτικές ουσίες, έτσι ώστε να γίνονται πιο θρεπτικά και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του υποσιτισμού, ανέπτυξαν ερευνητές του ΜΙΤ.

Όπως αναφέρει το MIT News,οι ερευνητές του αμερικανικού πανεπιστημίου ανέπτυξαν μια μέθοδο για εισαγωγή θρεπτικών ουσιών όπως ο σίδηρος και η βιταμίνη Α σε βασικά τρόφιμα μέσω εγκιβωτισμού τους σε βιοσυμβατά πολυμερή τα οποία εμποδίζουν την υποβάθμισή τους κατά την αποθήκευσή τους ή το μαγείρεμα. Σε μικρής κλίμακας κλινική δοκιμή αποδείχτηκε πως γυναίκες οι οποίες έτρωγαν ψωμί ενισχυμένο με εγκιβωτισμένο σίδηρο ήταν σε θέση να απορροφούν σίδηρο από την τροφή.


«Χαιρόμαστε πολύ που η ομάδα μας κατάφερε να αναπτύξει αυτό το μοναδικό σύστημα χορήγησης θρεπτικών ουσιών, που έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει δισεκατομμύρια ανθρώπους στον αναπτυσσόμενο κόσμο και να το πάει από τη σύλληψη μέχρι τις κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους» είπε ο Ρόμπερτ Λάνγκερ, καθηγητής του ΜΙΤ και μέλος του Koch Institute for Integrative Cancer Research.

Τώρα οι ερευνητές προσβλέπουν σε κλινικές δοκιμές σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπου η έλλειψη τέτοιων θρεπτικών ουσιών αποτελεί συχνό φαινόμενο.


Η έλλειψη βιταμίνης Α είναι ο πιο κοινός λόγος τύφλωσης που μπορεί να προληφθεί στον κόσμο, και μπορεί επίσης να επηρεάσει τα επίπεδα ανοσίας, καθιστώντας τα παιδιά πιο ευάλωτα σε ασθένειες όπως η ιλαρά. Παράλληλα, η έλλειψη σιδήρου μπορεί να προκαλέσει αναιμία και επηρεάζει επίσης τη γνωστική ανάπτυξη των παιδιών, συμβάλλοντας σε έναν «κύκλο φτώχειας», σύμφωνα με την Άνα Τζάκλενετς, ερευνήτρια στο Koch Institute.

«Αυτά τα παιδιά δεν τα πάνε καλά στο σχολείο εξαιτίας της κακής τους υγείας και όταν μεγαλώνουν δυσκολεύονται να βρουν δουλειά, οπότε τα παιδιά τους ζουν επίσης στη φτώχεια και συχνά χωρίς πρόσβαση στην εκπαίδευση» είπε σχετικά.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.


Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ' όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.

Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com