Google – Σε συνεργασία με την Citigroup ανοίγει online banking!

Η Google είναι μια μηχανή αναζήτησης, σωστά; Ναι. Εν μέρει. Διότι ο κολοσσός της Silicon Valley είναι πολλά παραπάνω. Είναι ένας από τους ισχυρότερους παίκτες της παγκόσμιας οικονομίας. Έτσι λοιπόν δεν μας προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι η Google αποφάσισε να επενδύσει στο online banking, την ηλεκτρονική τραπεζική.

Σε συνεργασία με την Citigroup και την Stanford Federal Credit Union, η Google έκρινε πως ήρθε η στιγμή να δοκιμάσει τις δυνάμεις της στην αγορά αυτή με στόχο να πάρει και εκείνη ένα μερίδιο της πίτας των κερδών. Απλό; Όχι τόσο.

Ας πάρουμε για παράδειγμα έναν άλλο κολοσσό της τεχνολογίας, την Apple. Η Apple λοιπόν στις αρχές του 2019 σε συνεργασία με την Goldman Sachs παρουσίασε την Apple Card, «μια διαφορετική πιστωτική κάρτα που δεν εκδίδεται από τράπεζα». Η εταιρεία επένδυσε σημαντικά κεφάλαια στην προώθηση της συγκεκριμένης καινοτομίας αλλά τα πράγματα δεν πήγαν κατ’ ευχήν. Για την ακρίβεια δεν πήγαν καθόλου καλά.

Λίγους μήνες μετά την είσοδο της κάρτας στην αγορά, η εταιρεία κατηγορήθηκε ότι οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιούσε για να ορίσει το πιστωτικό όριο που δικαιούται κάθε πελάτης ήταν ελαφρώς… προκατειλημμένοι. Είτε αυτή η προκατάληψη έχει να κάνει με την θρησκεία, την φυλή ή την εθνικότητα καταλαβαίνετε ότι η ουσία του θέματος, παραμένει η ίδια.

Το στοίχημα της Google λοιπόν είναι μεγάλο και ο δρόμος προς την επιτυχία δύσβατος. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή την περίοδο ο κολοσσός της Silicon Valley ελέγχεται από το υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού.

Πάντως σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της η Google σκοπεύει να δώσει πρόσβαση στους λογαριασμούς των πελατών της και στις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεται, συνδυάζοντας την καινοτομία και το brand name της εταιρείας με την εμπειρία και την σιγουριά που εμπνέουν οι μεγάλοι τραπεζικοί όμιλοι.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα