Το σκάκι αποκτά Τεχνητή Νοημοσύνη και γίνεται ρομποτικό

Μπορεί να πρόκειται για ένα παιχνίδι με ιστορία 1500 ετών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι υποχρεωτικό να μένει στάσιμο και να μην αποκτά νέα χαρακτηριστικά.

Το Square Off είναι ένα ρομποτικό σκάκι, το οποίο τοποθετεί τα κομμάτια μόνα τους. Ο άνθρωπος μπορεί να παίζει εναντίον της Τεχνητής Νοημοσύνης ή με αντίπαλο έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Πρόσφατα, η Square Off παρουσίασε δύο νέες υλοποιήσεις το Neo και το Swap, τα οποία διαφέρουν ως προς το μέγεθος και τα υλικά κατασκευής. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με σκακιέρες που ταιριάζουν σε όλους τους χώρους και

μπορούν να προσφέρουν αρκετά έντονες σκακιστικές συγκινήσεις.

Κάτω από την επιφάνεια της σκακιέρας υπάρχει ένας ρομποτικός βραχίονας που φροντίζει να μετακινεί ειδικές μαγνητικές βάσεις πάνω στις οποίες ακουμπούν τα κομμάτια και έτσι γίνεται η κίνησή τους στη σκακιέρα. Για όσους έχουν δει τις ταινίες του Χάρι Πότερ, η εικόνα από την μαγική κίνηση των κομματιών στη σκακιέρα είναι οικεία και μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από την κινηματογραφική ταινία.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη προσφέρει διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, φθάνοντας πλέον τα 30 επίπεδα, ενώ μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα με τις ικανότητες του ανθρώπου με τον οποίο παίζει. Επιπρόσθετα, υπάρχει και ο ενσωματωμένος βοηθός ονόματι Viktor, ο οποίος μπορεί να προσφέρει σκακιστικά μαθήματα, χρήσιμες συμβουλές και ενδιαφέροντα κουίζ για όσους θέλουν να ασχοληθούν λίγο περισσότερο με το σκάκι.

Τα νέα μοντέλα είναι αρκετά πιο γρήγορα από το πρώτο μοντέλο που είχε κάνει την εμφάνισή του το 2016, ενώ υπάρχει πλέον και η δυνατότητα της απομακρυσμένης μάχης με έναν φίλο μέσω βιντεοσυνομιλίας. Τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, έτρεχε μία καμπάνια άντλησης κεφαλαίων μέσω Kickstarter για να γίνουν διαθέσιμα στην αγορά τα παιχνίδια. Ο στόχος των δημιουργών τους είναι να βγάλουν στην αγορά την ρομποτική σκακιέρα τον Ιούνιο του 2020, σε τιμές που θα ξεκινούν από τα 120 δολάρια για το πιο απλό μοντέλο.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα