Huawei – Απέτυχε ο Λευκός Οίκος να την βγάλει εκτός του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος!

Η κυβέρνηση Τραμπ προσπάθησε νωρίτερα φέτος να μπλοκάρει την πρόσβαση της Huawei στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας της να περιορίσει την παρουσία του κινεζικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού στην αμερικανική αγορά, σύμφωνα με τρεις πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Το σχέδιο, το οποίο τελικά εγκαταλείφθηκε, προέβλεπε την ένταξη της Huawei Technologies Co Ltd, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής smartphone παγκοσμίως, στη “μαύρη λίστα” του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, με τις “Ειδικά Σεσημασμένες Οντότητες” (SDNs).

Μία από τις πηγές που επικαλείται μάλιστα το Reuters, που τάσσεται υπέρ της συγκεκριμένης κίνησης, ανέφερε ότι το σχέδιο αυτό θα μπορούσε να αναβιώσει τους ερχόμενους μήνες, κάτι που θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στο θέμα της Huawei.

Το σχέδιο είχε καταρτίσει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, και σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους θεωρείτο ως έσχατη επιλογή της πολιτικής κυρώσεων κατά της κινεζικής εταιρείας, σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου. Σημειώνεται ότι η ένταξη της Huawei στη “μαύρη λίστα” θα καθιστούσε πρακτικά αδύνατο για την κινεζική εταιρεία να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε συναλλαγή σε δολάρια.

Τελικά, όμως, η επιβολή του συγκεκριμένου περιορισμού αναβλήθηκε, καθώς προκρίθηκε η υιοθέτηση άλλων μέτρων, όπως η ένταξη της Huawei στη “μαύρη λίστα” των εμπορικών επιχειρήσεων, κάτι που πρακτικά υποχρεώνει ορισμένους προμηθευτές να λάβουν ειδική άδεια προκειμένου να μπορούν να πραγματοποιούν εμπορικές συναλλαγές.

Σημειώνεται ότι στη “μαύρη λίστα” του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ρωσική Rusal, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία αλουμινίου παγκοσμίως, Ρώσοι ολιγάρχες, Ιρανοί πολιτικοί και έμποροι ναρκωτικών της Βενεζουέλας.

Η Annie Fixler, μέλος του think tank του Ιδρύματος για την Προάσπιση των Δημοκρατιών, δήλωσε ότι η ένταξη της κινεζικής εταιρείας στη συγκεκριμένη λίστα “θα είχε εκτεταμένες συνέπειες για την Huawei σε ολόκληρο τον κόσμο”, σημειώνοντας ότι θα επηρέαζε σημαντικά τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη αλλά και στην υπόλοιπη Ασία, εκτός της Κίνας.

Την ίδια στιγμή βέβαια η ένταξη της κινεζικής εταιρείας στη “λίστα SDN” θα προκαλούσε πλήθος υλικοτεχνικών, διπλωματικών και οικονομικών δυσκολιών και στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, ενώ θα δημιουργούσε προβλήματα και σε συμμάχους των ΗΠΑ που εξαρτώνται από τη Huawei για τη λειτουργία των 4G δικτύων τους.

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

admitad affiliate banggood geekbuying aliexprerss
ebay cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν' αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


Αν βλέπετε διαφημίσεις που δεν θα έπρεπε, διαβάστε εδώ.

 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση...

Written by 

Ιατρός, Xiaomi fan και πολύ γκατζετάκιας, ψάχνει καθημερινά για νέα στα βάθη της ανατολής και όχι μόνο.

Σχετικά άρθρα