Η Google φέρνει τη νέα εποχή του AR

Μοίρασε την γνώση...

Μία επαυξημένη πραγματικότητα συναρπαστική, που δεν αφήνει τίποτα απ’ έξω, ούτε την παραμικρή λεπτομέρεια και -κυρίως- είναι αξιόπιστη. Αυτό είναι το βασικό ζητούμενο και τα τελευταία νέα που έρχονται από την ARCore, την πλατφόρμα της Google δηλαδή που είναι υπεύθυνη για την δημιουργία εμπειριών AR (augmented reality), αναφέρουν ότι με την εισαγωγή του νέου Google Depth API (σ.σ: διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών), η επαυξημένη πραγματικότητα περνά στο επόμενο επίπεδο: σιγά σιγά δεν θα μπορούμε να την ξεχωρίσουμε από τον πραγματικό χώρο και χρόνο.

banner

Το εξειδικευμένο The Verge παρουσίασε αναλυτικά το θέμα με βάση τις τελευταίες εξελίξεις καταλήγοντας σε κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Τα αντικείμενα του AR ελάχιστα διαφέρουν πια από τα κανονικά αντικείμενα ενώ η ενσωμάτωσή τους στον χώρο κι η αλληλεπίδρασή τους με ό,τι υπάρχει γύρω τους (όπως οι κουρτίνες ή κάποιο έπιπλο) είναι πια πραγματικά εντυπωσιακή. Το νέο, πανίσχυρο Depth API αλλάζει τα δεδομένα των AR εμπειριών, αφού δείχνει ικανό να διαβάσει και την παραμικρή λεπτομέρεια στην προσπάθειά του να μας παρουσιάσει μία όσο το δυνατόν πιο “πραγματική” επαυξημένη πραγματικότητα.

Διαφήμιση

© Παρέχεται από: Esquire

Google news

Η Google ετοιμάζει έναν αλγόριθμο που θα δώσει τη δυνατότητα ακόμα και σε συσκευές με μία μόνο κάμερα να μπουν στο παιχνίδι του AR μέσω της ARCore. Φυσικά, θα χρειάζεται να είναι αρκετά καινούργιες και εξοπλισμένες με το τελευταίο Android λογισμικό. Το κοινό, λοιπόν, που απευθύνεται είναι αρκετά μεγάλο αφού υπάρχουν εκατοντάδες τέτοια smartphones εκεί έξω. Σημαντική σημείωση: Για να αποφευχθούν οι όποιες παρεξηγήσεις, το Depth API απευθύνεται κυρίως, αν όχι μόνο, σε developers.

Blackshark WW Dresslily WW

Ο κολοσσός από το Μάουντεν Βιου της Καλιφόρνιας δίνει, με άλλα λόγια, ισχυρά εργαλεία στους προγραμματιστές, έτσι ώστε εκείνοι να εξερευνήσουν τις νέες και αχαρτογράφητες ακόμα δυνατότητες της συγκεκριμένης τεχνολογίας, με απώτερο σκοπό οι AR εμπειρίες να παραμετροποιηθούν με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι απόλυτα φιλικές προς το κοινό. Ένα απλό παράδειγμα των νέων δυνατοτήτων είναι το εξής: μία μπάλα, στις παλιότερες εκδοχές του AR, ήταν πολύ πιθανό να μην “γκελάρει” σε έναν τοίχο ή να κολλήσει σε ένα χαλί. Αυτό, όμως, τώρα αλλάζει αφού η τεχνολογία αναγνωρίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια τα υλικά.

Επαυξημένη πραγματικότητα© Παρέχεται από: Esquire Επαυξημένη πραγματικότητα


Κλείνοντας, καλό είναι να αναφερθεί ότι στην παρούσα φάση οι εξελίξεις μπορεί να είναι εντυπωσιακές για τους developers, το κοινό όμως ακόμα δεν μπορεί να αντιληφθεί τεράστιες αλλαγές. Το σημαντικό είναι ότι το πρώτο βήμα έγινε. Το Chrome μάλιστα υπολογίζεται να λειτουργήσει ως πεδίο ερευνών μέσα από ένα app. Μία αξιόπιστη τεχνολογία AR βρίσκεται προ των πυλών. Μένει μόνο να τεσταριστεί για κάποια χρόνια από την Google. Πριν γίνει πραγματικότητα.

Από: Esquire IT

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο iTechNews και στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman


Μοίρασε την γνώση...

Στο site χρησιμοποιούμε affiliate links, απ’ όπου εμείς παίρνουμε κάποια προμήθεια, ενώ για εσάς δεν σας κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ επιπλέον. Αντιθέτως, έτσι μπορούμε να φέρνουμε προϊόντα για παρουσίαση, που μετά τα κερδίζετε εσείς σε διαγωνισμούς που κάνουμε στο site.


Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο newsletter μας!


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχάσετε να δείτε πως θα μπορείτε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.


Ενημέρωση για αγορές από Κίνα και χρεώσεις μετά την 01/07/2021!

admitad affiliate banggood aliexprerss
cafago tomtop

Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.Διαφήμιση

Written by 

Όταν το unpacking γίνεται τρόπος ζωής και η τεχνολογία μεράκι τότε.......... ένας Unpackman γεννιέται!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Βρείτε μας στις ειδήσεις της Google

TikTokTelegram